Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika purnova rulada

purnova rulada

zdravo še enkrat, že večkrat sem naredila puranove rulade male ali pa eno veliko , po receptu babi, mislim , da je bil njen recept, seda me pa zanima, to rulado naredim in jo dam v pečico peč, zraven naredim pire krompir, sedaj pa bi prosila, ali mi lahko kdo pove kakšno omarko naj naredim zraven, ker naši pravijo, da je stvar presuha, ne marajo pa polivke v kateri se peče rulada, da je premastno. Hvala za odgovor in lep pozdrav. Naj povem, da bi to rada naredila za kosilo, ker bom dobila na obisk nečakino iz hrvaške, ki nas bo prišla povabit na ohcet, prosim za nasvet, kaj skuhat za 8 članov.

ups , napaka , ne purnova ampak puranova rulada, sory

Kakšna sirova mogoče? K puranu super paše, nasploh k perutnini.

mogoce gobova s smetano!? ali pa pehtranova…lp petra

Hej,Pia!
Ko popeceno rulado dusim,zalijem z vinom(ki nevtralizira tisto malo mascobe(olivno olje),ko izpari,dolijem malo juhe ali tople vode.Zraven dam se kaj korenicja,malo pora in se vse dusi na plosci ali pece na nizji temperaturi v pecici.Ko to prepasiram ,vsaj jaz dobim nemastno naravno omako,ki jo lahko malo polijem po rizu kot prilogi. Na plosci(pokrita s pokrovko) rulada ni suha,nevarnost pa je ,ce jo peces nepokrito v pecici,da se izsusi(razen,ce je pridno ne zalivas ali pokrijes z alufolijo.
Lp Babi

ja se strinjam , ampak prosila bi za recept, omak nisem navajena delat, zato prosim za pomoč , hvala

ja točno to delam pokrijem jo s folijo, pred koncem pečenja pa odkrijem in zapečem, nato pa spet pokrijem s folijo, da počaka na začetek kosila, sedaj pa še nekaj , jaz delam zraven pire, če bi dala riž, kako ga pripravim kot prilogo, ali ga skuhanega še kaj potenstam na maslu ali kako drugače, da ni direkt iz vode. Hvala in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close