puranove krače
Hej Ines! Res ni dolgo tega,kar smo o tem pisale.Sem iskala,pa ne najdem.
Ce se katera spomni,naj poisce,prosim.Tudi Petra je nekaj dodala k mojemu receptu.Bilo je v oktobru. Je pa vceraj bila na TV Koper Martinova vecerja s puranovo rulado,kislim zeljem in piro kot prilogo.izvajali gojenci
Gostinske sole Izola.Bilo je res okusno.Bom kasneje napisal cel recept,ce koga zanima.
Lp Babi
Lep pozdrav, Ines!
Jaz sem puranove krače pekla ta teden. Zvečer sem odtajane dobro nasolila, dodala vegeto(le kanček), timijan, rožmarin, baziliko, poper, kumino, malček mlete sladke paprike in jih pustila čez noč. Nasledni dan sem jih, preden sem jih dala v pečico, na hitro popekla v ponvi do lepe zlatorumene barve. Dolila sem malce juhe, jih polivala z omako od pečenja, vmes pa dodala še malo belega vina. Rezultat: 0 (nič ni ostalo). Pa tudi krompir je bil za prste polizat. Verjamem, da bodo tudi mlinci odlični. Lep pozdrav!
Hej,kolicin si nisem napisala,bos pa verjetno sama primerno ugotovila.
Martinova vecerja – gojenci gostinske sole v Izoli
Puranja rulada,pira in kislo zelje
Puranje prsi razrezemo (mesar) v velik zrezek,ga damo med najon in z rahlim tolcenjem zvecamo. Sol,poper in rahlo premazemo z jajcem(od nadeva).
Nadev
Skuhamo kostanj,ga olupima,pretlacimo skozi stiskalnico za krompir ali zelenjavo in ga zmesamo z enim jajcem,timjanom in kislo smetano,da je lepo mazivo.samo rahlo posolis,ker je ze meso nasoljeno.Nadeva je za prst debelo.
Meso lepo zrolas v rulado in zavijes v alufolijo.Do sedaj sem jaz vedno samo prevezala z rafijo.Verjetno ostane v foliji bolj socno in odpade zalivanje.
Rolado das v pekac z nekaj kostmi.katerimi ni bilo povedano.Verjetno kaksna telecja ali od svinjskih kotletov.Zakaj?Ko peces,se iz kosti napravi naraven sok.
Peces dobre pol ure pri …napisano je bilo 370 st.C.Ne vem,ali so se zmotili
ali drzi.V gostinstvu imajo res tako visoke temperature.
Sok,ki se je nabral,posipas z malo ostre moke,zalijes z vodo in se z rdecim vinom.tako dobis omako,ki jo malo posolis in popopras.Lahko dodas smetano.
Pirina priloga
Piro skuhamo do mehkega.
Na maslu preprazimo slanino in cebulo,primesamo piro,dodamo petersilj in parmezan.
Rdece zelje so naredili kot ze znamo(glej post).
Rulado rezes na lepe posevne rezine.Dodas malo omake,piro in rdece zelje.
Jaz sem do sedaj vedno delala tako: Iz jajca,zelisc,parmezana ,soli,popra na olju in panceti speces palacinko,ki jo polozis na zrezek in nekaj rezin
pecene sunke.Zavijes,prevezes ali v folijo in peces.Do sedaj sem brez alufolije,zato je treba popeci po vseh straneh,da zarumeni,zaliti malo z belim vinom(ker je omaka svetla in ni rdecega zelja) in speci do konca ali v pecici ali na plossci. Ta recept je ze objavljen. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.