Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Puranji zrezki

Puranji zrezki

Jutri za kosilo bom naredila popečene puranje zrezke. Kaj naj ponudim zraven? Solata, zelena, itak bo.

In kaj še?

široke rezance v smetanovi omaki. To je full dobra kombinacija….edino če nočeš kombinirat hrane

Hvala, dobra ideja!
Široke rezance imam.
kako narediš smetanovo omako? Upam, da se da narediti tudi iz kisle smetane. Sladke nimam.

jaz dam mleko gret…daš ga toliko kot ga rabiš…več ga daš za več omake…ko mleko začne počasi vret dam notr na koščke razdrobljen zdenka sir…na 2 dcl mleka dam jst 4 sirčke-je pa odvisno kok gosto omako hočš…vse skupi skos mešaj in predno postrežeš dodaj še kislo smetano in zmešaj (ko je kisla smetana v omaki je ne smeš pogret)

Na koncu dodam še malce rdeče paprike v prahu in malce popra, glih tok za okus.

Mmmmmmm … 🙂

upam da ti dobr rata…rajš dej več sirčka da bo res bolj gosta in okusna. Men je enkrat sirčka zmanjkal..pa je bla omaka skor kot voda tekoča in ni bla tista prava za široke rezance.

Javi kako je uspelo 🙂

Bom, sigurno!

Aja…pa po zrezku tut polij omakco…sej veš da je puranje meso bolj suho…in bo res njami 🙂

Ne vem kako pripraviš puranje zrezke, ampak meni so ful dobri s čebulo. Jih pečem dlje časa, ker ne dam nič olja.. najprej se kuhajo v lastnem soku in zraven čebula…pol pa popečem.

Sirovo omako jaz naredim iz pol mleka in pol sladke smetane. Raztopim zdenka sir, dodam žličko senfa in malo muškatnega oreščka.

N & B hvala za info….morm tut to poskust 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close