puranji zrezek v omaki
Z gobami v smetanovi omaki:
Popečem zrezke (z začimbami), jih vzamem iz posode, shranim na toplo. Dodam gobe, jih prepražim, začinim, dodam sladko smetano in na hitro povrem. Zrezke dam v omako in še malo pokuham. Ko odstavim, potresem s svežim peteršiljem.
Brez gob:
Zrezke popečem in jih zalijem s sladko smetano – po potrebi še malo začinim.
Velikokrat prej zrezke pustim za nekaj časa v “paci” – sol, poper, paprika, česen, senf in sojina omaka. Ko jih spečeš, se že tako sama omaka naredi in je smetana samo pika na i.
Aja, pa zrezke malo potresem z moko (s koruzno mi je najbolje), ampak samo po tisti strani, ki ostane na vrhu, ko se peče.
Seveda potresem peteršilj na koncu!
Omaka “kar tako”:
Kot sem že zgoraj opisala, ko delam v smetanovi samo potem dam več začimb in malo moke, da se zagosti (ampak res malo).
Velikokrat dam na zrezek še rezino sira.
Moja mama pa dela s kislo smetano – v omako, ki ostane od pečenja zrezkov doda kislo smetano in potrese z malo origana.
Tu pride sicer manj omake, je pa tudi okusno.
Naredim jih v česnovi omaki. Zelo dobri.
Na olivnem olju kar močno popečem zrezke, dodam čisto na drobno sesekljano čebulo in istočasno moko, zalijem z vodo ali juho, stisnem dve glavi česna, dodam peteršilj, sol, poper, sojino omako in majaron. v omako vrnem zrezke in še nekaj časa kuham na zmernem ognju.
Forum je zaprt za komentiranje.