Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Punto

Punto

Prosim za mnenja lastnikov, mnenja ljudi, ki poznajo lastnike.

Lahko bi povedal, kateri model, oprema in motor.

mel GT-ja………kupil zjebanega za foro in zjebanega prodal čez par mesecev…..celo zaslužil za kašen pir…..
Zadeva leti kot sneta skira in je čisto spodoben mali dirkač……..velikokrat so meli prepotentneži v audijih in bimerjih dolge ksihte………..
hehehehe
samo verjetno te ta ne zanima……..

Jajca, da večjih ni. Meni je šel motor po 3 mesecih, da ne govorim o kolegici, ki ji je poleg motorja šel tudi menjalnik in to v pol leta, pa obe sva kupili novega. Italijani mogoče znajo z dizajni, ampak avtomobili so pa še vedno med slabšimi, raje si kakšnega Japonc omisli.

oprema vsa, motor 1.2 60KM

čaki zdej…….
GT niso jajca……….to je čist spodoben dirkač s 130 km……..se pa strinjam da je to tud edin dobr punto……..

moji kolegici je tud računalnik crknu…..parkrat……aja pa zaribal pr 1750 kilometrih………

No sej ti pravim,…jaz zdaj vozil Toyoto in ni primerjave, je zakon.

Jaz sem imela tak model, če ti to kaj več pove, prav tako prijateljica,…

Hmmm ne vem če so ravno italijanski avtomobili med slabšimi…
Še vedno velja malo dnarja malo muske..a ne Maja 😉 Probaj se enkrat usest v en taprav italjanski avto pa boš vidla, ne pa rižotarska jajčka.

Saj Alfa tudi ni kaj dosti boljša po kvaliteti.

Ja tudi to je res in moram reči, da se strinjam z Majo, ker italijanski avtomobili so že od nekdaj znani po nekvaliteti, tako da,…škoda denarja za škrt robo.

Hmmmm a lahko kdo to podkrepi z kako statistiko al so to spet mnenja nekih “kvazi stokovnjakov” na kvazi avtomobilističnem forumu?
Koliko od vas si lastilo vsaj eno alfo, ki je bila izdelana po recimo letu 95?
Sam sem imel že 5 različnih alf plus razne testne itd. in povem po pravici z nobeno težav razen malenkosti (zarosena utripalka, 1x lambda sonda)…
Pač pri italjanih ja pač tako kot povsod, kavliteta se plača…
Še jeremy Clarkson je reku za enga italajana pred kratkim “The best car that has been evee made” 😉
Tko da…..

1.2 60KM je najslabš, kar si lahko privoščiš. “Avto” ne gre nikamor, uporabljajo se extra cheap materiali, sedeži niso omembe vredni, menjalnik je nenatančen (rikverca italijani niso znal narest). Nasploh je 60KM po mojem najslabša izbira. Elektronika zna bit velik problem. Pred nakupom avta seveda kupi zalogo sprednjih žarnic. :))

No jaz sem lastnik Alfe 166, stare 2 leti in še kakšno leto jo bom imel potem pa veselo naprodaj, ker imam same probleme z njo in mislim, da nisem edini, tako da se strinjam z mnenji tistih, ki k…Italijane, ker ni vse v lepoti. Tko da sranje od sranja, na žalost nimam lepih besed.

Imel 4 puntote z usem vse vredu razen zadnji stropna lučka zajebavala drugače pa vse vredu edino to bi ti preporoču da če se boš odločal za fiat punto vzem vsaj 1.2 16v ker 1.2 8v je premalo poskočen razlika v ceni pa je minimalna. Drugače pa avto se kvari tako kot vsi ostali avtomobili nikoli ne moraš biti 100% da bo vse vredu imeti moraš tudi kanček sreče. Sedaj pa sem ponosni lastnik stilota in ni nobenih problemov no bom raši potrkal nikoli se ne ve

Ha-ha zakaj pa si pol 4 puntote zamenjal v nekaj letih, če so tolk dobri :)))

Sicer to je res, da se vsi avtomobili kvarijo in da morš met srečo pri avtu. Sam je pa ena velka razlika, za nekatere znamke avtomobilov je na splošno znano, da se mnogo več kvarijo kot drugi. Prav tako se nekateri modeli avtomobilov iste znamke na splošno veliko več kvarijo kot ostali.

Za italijane velja, da imajo na splošno lepe dizajne, pa da jih elektronka zelo rada zajebava…pa tud nekatere mašine so zlo hitro fuč…

Punto (bivsi, seveda) od tasce: problemi z elektriko (luci so kar ugasale), menjalnik se je najprej zatikal, predvsem priver, potem pa se je na AC razletel (/in kolegu s eje enako zgodilo na AC sredi italije), plastika skripa po 20.000 km itd …
Za ta denar dobis precej kvalitetnejsih avtov. Keep away!

Ni mi jasno od kot ta fama, da imajo italiani lepe avte. Če vzamemo kot primer Fiata kot največjega naj mi nekdo našteje nekaj lepih modelov, ki so iztopali pred ostalo konkurenco, da bi bilo vredno govoriti o odličnem dizajnu.
Če izvzamemo super športnike, pravzaprav sploh ni nobenega, ki bi si zaslužil takšno hvalo.

Fiat Coupe (natancneje oz. bolj pravilno: Coupe Fiat), po moznosti crn 16V Turbak …
In ce vzames Fiat kot koncern, potem se enih 20 razlicnih alf, kaka stara Lancia (stratos, 037, kaka integralka) … Kar soti lepih avtov. A kaj, ko lepota ni vse …

in briljantna elektronika v avtomobilih koncerna fiat je BOSCH…. tko da NO COMMENT

Mam puntota 1.9 jtd že dve leti. Z njim zaenkrat nimam večjih težav. Edina težava je bila ta, da se je ročka menjalnika težko premikala. Napaka je bila v tem, da mehanizem ni bil namazan. Pred tem pa sem vozil renaultova vozila, s katerimi sem imel več težav, pa še servisi so dražji in nadomestni deli. Za 1.2 8V pa sem slišal, da imajo težave z računalniki, ter tesnili na motorju.

sicer ne vem kako je zdaj……ampak za bravote vem da je bila dvojna elektronika…..Boscheva in magneti mareli……….

Vsaj moj ima Boschevo.

sem mel sodelavca k sta leta 99 kupla bravota 1.6 v razmaku pol meseca pri istem trgovcu…..en je mel bosch……. drugi pa magneti mareli…….tko da res ne vem kwa so mečkal s to elektronko……
pa še neki……
un z magneti mareli je šel bistveno bolje kot pa un z boschevo elektroniko…….ne morš verjet……..

Petra a se ti ne zdi da če bi bil nezadovoljen z puntotem da bi ga potem še 4 x kupu. Menjal sem jih zato ker jih lahko in imam potem vsako leto novi avto a ni to fajn

New Report

Close