Punto
Hmmmm a lahko kdo to podkrepi z kako statistiko al so to spet mnenja nekih “kvazi stokovnjakov” na kvazi avtomobilističnem forumu?
Koliko od vas si lastilo vsaj eno alfo, ki je bila izdelana po recimo letu 95?
Sam sem imel že 5 različnih alf plus razne testne itd. in povem po pravici z nobeno težav razen malenkosti (zarosena utripalka, 1x lambda sonda)…
Pač pri italjanih ja pač tako kot povsod, kavliteta se plača…
Še jeremy Clarkson je reku za enga italajana pred kratkim “The best car that has been evee made” 😉
Tko da…..
1.2 60KM je najslabš, kar si lahko privoščiš. “Avto” ne gre nikamor, uporabljajo se extra cheap materiali, sedeži niso omembe vredni, menjalnik je nenatančen (rikverca italijani niso znal narest). Nasploh je 60KM po mojem najslabša izbira. Elektronika zna bit velik problem. Pred nakupom avta seveda kupi zalogo sprednjih žarnic. :))
Imel 4 puntote z usem vse vredu razen zadnji stropna lučka zajebavala drugače pa vse vredu edino to bi ti preporoču da če se boš odločal za fiat punto vzem vsaj 1.2 16v ker 1.2 8v je premalo poskočen razlika v ceni pa je minimalna. Drugače pa avto se kvari tako kot vsi ostali avtomobili nikoli ne moraš biti 100% da bo vse vredu imeti moraš tudi kanček sreče. Sedaj pa sem ponosni lastnik stilota in ni nobenih problemov no bom raši potrkal nikoli se ne ve
Ha-ha zakaj pa si pol 4 puntote zamenjal v nekaj letih, če so tolk dobri :)))
Sicer to je res, da se vsi avtomobili kvarijo in da morš met srečo pri avtu. Sam je pa ena velka razlika, za nekatere znamke avtomobilov je na splošno znano, da se mnogo več kvarijo kot drugi. Prav tako se nekateri modeli avtomobilov iste znamke na splošno veliko več kvarijo kot ostali.
Za italijane velja, da imajo na splošno lepe dizajne, pa da jih elektronka zelo rada zajebava…pa tud nekatere mašine so zlo hitro fuč…
Punto (bivsi, seveda) od tasce: problemi z elektriko (luci so kar ugasale), menjalnik se je najprej zatikal, predvsem priver, potem pa se je na AC razletel (/in kolegu s eje enako zgodilo na AC sredi italije), plastika skripa po 20.000 km itd …
Za ta denar dobis precej kvalitetnejsih avtov. Keep away!
Ni mi jasno od kot ta fama, da imajo italiani lepe avte. Če vzamemo kot primer Fiata kot največjega naj mi nekdo našteje nekaj lepih modelov, ki so iztopali pred ostalo konkurenco, da bi bilo vredno govoriti o odličnem dizajnu.
Če izvzamemo super športnike, pravzaprav sploh ni nobenega, ki bi si zaslužil takšno hvalo.
Mam puntota 1.9 jtd že dve leti. Z njim zaenkrat nimam večjih težav. Edina težava je bila ta, da se je ročka menjalnika težko premikala. Napaka je bila v tem, da mehanizem ni bil namazan. Pred tem pa sem vozil renaultova vozila, s katerimi sem imel več težav, pa še servisi so dražji in nadomestni deli. Za 1.2 8V pa sem slišal, da imajo težave z računalniki, ter tesnili na motorju.