Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Punce povejte….

Punce povejte….

mi prosim kak fajn recept za sacher torto. Da je kak fajn moker biskvit…. Lepo prosim. A kaka ve original recept za sacher?

Glej, tale link je že bil dan tule na forum in od takrat dalje se jaz poslužujem tudi edino tega recepta za čokoladno glazuro tudi za vsa ostala peciva.
Če ti nemščina dela težave, bi se našel verjetno tudi prevod. Sicer pa napišemo…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, jutrčka

Napiši prosim, jaz znam v nemškem jeziku samo jest…

Pozdrav
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Evo, to je recept, po katerem peče moj mož. recept je iz Kulinarične Slovenije, avtorice Teje Breznik .

ZA BISKVIT:
15 dag moke
15 dag masla
15 dag čokolade(pol mlečne, pol jedilne )
15 dag sladkorja
6 jajc
žlica mleka
1 vanilij sladkor
1/2pecilnega praška
NADEV:
marelična marmelada
GLAZURA:
10 dag čokolade
10 dag masla

Nad vodo v posodi raztopimo z žlico mleka poškropljeno nalomljeno čokolado in maslo. Rahlo vmešamo sladkor, vanilij sladkor in na koncu rumenjake.
Beljake stepemo, pecilni prašek vmešamo v moko.
V čokoladno zmes izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. Zmes zlijemo v ( okrogel ali kvadraten ) pekač, ki naj bo obložen s peki
papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač s peki papirjem tudi pokrijemo. Pečemo približno 45 minut.
Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo. Premažemo ga na debelo z marelično marmelado. Glazura: Nad vodo v posodi raztopimo čokolado in maslo. S tem prelijemo torto.

Iz prakse:
– biskvit naredi iz 1,5 količine
– mož prereže biskivit dvakrat, navlaži s sokom in rumom
– namaže z veliko marmelade

Dober tek.

Meni pa tes trani sploh noče odpreti:
Vladka, a lahko prooosim napišeš recept!!!!

LP

Od Tinkarce recept je pravi, vsaj v moji kuharici je tak, edino vsake stvari se vzame po 16 dag. Je pa poraba marelične marmelade kar velika, mislim, da pol kozarca. Pred mazanjem ji dodamo malo vode in zmiksamo, da je bolj redka in se boljše vpija v testo.

LP

Sachertorte
Rezept aus dem Hause Sacher

Für 1 Tortenform Durchmesser 22-24 cm = 12 Portionen

13 dag Butter……………………….masla
11 dag Backzucker………………..sladkorja v prahu
1 Päckchen Vanillezucker……….vanili sladkor
6 Eier…………………………………..jajca
13 dag Kochschokolade…………čokolade za kuhanje
11 dag Kristallzucker……………..kristalnega sladkorja
13 dag glattes Mehl………………gladke moke
Butter für die Tortenform……….maslo za model
Marillenmarmelade zum Füllen..marelične marmelade za nadev

GLASUR……………………………….PRELIV
1/8 l Wasser………………………..vode
30 dag Kristallzucker…………….kristalnega sladkorja
25 dag Schokolade……………….čokolade

Zubereitung:

Die Kochschokolade anwärmen. Die Butter mit dem Back- und Vanillezucker schaumig rühren, nach und nach die Dotter einrühren, dann die vorgewärmte Schokolade dazugeben und gut durchmengen.
Die Eiklar mit dem Kristallzucker zu einem schmierigen Schnee aufschlagen und vorsichtig unterheben. Zuletzt das Mehl einrühren.
Die Masse in die gut mit Butter befettete Tortenform füllen und im vorgeheizten Rohr bei 170 Grad ca. 1 Stunde backen; während der ersten 15 Minuten die Backrohrtüre fingerbreit offen lassen.
Die fertige Torte stürzen und auskühlen lassen.
Die Marillenmarmelade auf ca. 70 Grad erhitzen.
Die Torte in der Mitte durchschneiden, die untere Hälfte mit Marmelade bestreichen, die Torte wieder zusammensetzen und außen überall gut mit Marmelade einstreichen, anschließend mindestens 2. Stunden trocknen lassen.
Für die Glasur den Zucker mit dem Wasser ca. 5 Minuten kochen und anschließend überkühlen lassen.
Die Schokolade im Wasserbad aufweichen und mit der noch warmen Zuckerlösung gut verrühren, sodass eine dickflüssige, glatte Glasur entsteht; sollte sie zu dick sein, mit etwas Wasser verdünnen.
Die noch lippenwarme Glasur über die Torte gießen und rundum glatt verstreichen.
Die Sachertorte kühl stellen, bis die Glasur getrocknet ist, dann erst in 12 Tortenecken schneiden und nach Belieben mit Schlagobers garniert servieren.
————————————————————————————————
Izdelava:

Čokolado za kuhanje raztopimo. Maslo z mletim in vanili sladkorjem penasto vmešamo, enega po enega dodajamo rumenjake, zatem raztopljeno čokolado in dobro zmešamo.
Beljake stepemo s kristalnim sladkorjem v sneg in tega previdno vmešamo v jajčno-čokoladno zmes. Na koncu narahlo vmešamo še moko.
Zmes zvrnemo v dobro namaščen pekač za torte in v predogreti pečici na 170°C pečemo cca. 1 uro, prvih 15 min. pustimo vrata pečice odprta za prst širine (sama tega nisem prakticirala).
Pečeno osnovo zvrnemo iz modela in ohladimo.
Marmelado segrejemo na 70°C. Tortno osnovo prerežemo in namažemo z marmelado. Sestavimo plasti skupaj in torto premažemo še čez in čez. Pustimo cca. 2 uri, da se premaz osuši.
Za glazuro kuhamo vodo s sladkorjem cca. 5 minut in odstavimo.
Čokolado raztopimo v vodni kopeli in zmešamo s še vročo sladkorno raztopino ter mešamo, da glazura postane popolnoma gladka.
S še toplo glazuro oblijemo torto in glazuro lepo poravnamo. (ta glazura se kar hitro utrjuje).
Torto ohladimo, da se glazura strdi.
————————————————————————————————

Upam, da ni preveč nepregledno. Original sem pustila za “germanistke” 🙂
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hojla,
tudi jaz pecem sacher samo po tem receptu, odkar sem odkrila ta link na nemskih straneh in je res najboljsi! Drugace pa sem celoten prevod enkrat ze napisala na ta forum, ce bi le kdo hotel pogledat v iskalnik in malo poiskat….:) In celo svoje izkusnje, nasvete in ostala opazanja sem dodala zraven, ker je prav peka kar tezavna (nom vsaj jaz sem imela “respekt” pred peko sacherice)….edino, kar dodam zgornjemu receptu, je malo vec kot pol zavitka pecilnega praska…..aja, in pa biskvit pecem iz 8 jajc za model premera 28 cm in seveda sorazmerno povecam druge sestavine (sladkor, moko, cokolado).

In se dva nasveta po mnenju nasih poskusevalcev:
– se bolj dobro je, ce das vec cokolade (jaz dam Manner jedilno)
– zares obvezna dobro stepena sveza smetana (nujno mora biti zivalska – jaz uporabljam tisto v svetlo modrem loncku 2,5 dcl od Pomurskih mlekarn, ne rastlinska, ker nima pravega okusa) In smatano samo stepem, povsem brez sladkorja, ker je torta ze zelo sladka….ampak tako mora biti – tudi v Sacher Cafeju na Dunaju dobis postrezeno tocno tako.
In pri nas sploh noben vec ne izrazi zelje po kakasni drugi torti – samo sacher in konec! saj ni cudno, ko je pa tako nesramno dobra 😉

Uspesno peko! Jaz jo bom verjetno pekla aprila, ko bo doma rojstni dan (tokrat moj, hehehe) :)))

LP

Tukaj je link, kjer so se dekleta pogovarjale o tej torti:

LP

Zala, ni slab predlog za rojstni dan. Mogoče bo tudi pri nas aprila za rojstni dan (moj) sacherca :))

Lp, Maja

Ojla!
Za saher torto sem “posvojila” en recept, po katerem se mi biskvit še ni ponesrečil (razen enkrat, a takrat čisto po moji nerodnosti!)
Biskvit je rahel in se lepo napoji, tako da pride resnično sočen.
Opozarjam pa, da je to “ponarejena” saher torta! Ki pa je po mojem mnenju “vredna greha” )))

Recept je iz ene od kulinaričnih revij, a žal nimam poleg recepta napisanega vira… Je pa tam ta zadeva okrašena s kandirano angeliko…

KAKAVOV KOLAČ
(količine za model za srnin hrbet, za saher torto oz, za tiramisu v veljem pekaču vzemi dve masi)

5 jajc
1,25 dl olja
200 g sladkorja v prahu
140 g pšenične moke
pol čajne žličke pecilnega
50 g kakava
olje za premaz modla
moka za pomokanje
malo marelične marmelade (no ja, jo porabim vsaj pol kozarca, pa raje več kot manj, ker imamo radi bolj namazano pecivo )))

Glazura:
1,25 dl sladke smetane
125 g jedilne čokolade

kandirana angelika za okras

Podolgovat model za srnin hrbet premaži z oljem in pomokaj. Pečico segrej na 180°C.
Rumenjake penast stepi s pol sladkorja. Med mešanjem dodajaj olje. Z ostalim sladkorjem stepi beljake v trd sneg. Sneg in presejano moko s pecilnim in kakavom previdno vmešaj v rumenjakovo maso in z njo napolni model.
Peci približno 40 minut. Pecivo naj se malo ohladi, nato ga zvrni iz modla.

Za glazuro zavri sladko smetano in jadilno čokolado, gladko razmešaj.

Pecivo premaži z vročo marelično marmelado in prevleci z glazuro. Okrasi s koščki kandirane angelike.

Glazuro pripravim malo drugače. Po pečenju postavim posodo s smetano v pečico, ko se smetana segreje in pečica malo ohladi, pa dam zraven še čokolado. Seveda čez nekaj časa premešam. Če čokolada ni na previsoki temperaturi, je glazura tista prava gladka in svetleča )))

Veiko uspeha!
LP!
gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Jaz jo pečem po receptu iz kulinarike in je zelo dobra. Odkar smo to torto preizkusili, jo hči naredi za vsak rojstni dan. Jaz lahko naredim še tri zraven, a edino te bo zmanjkalo. Za sočnost pa jo malo prepojimo z mešanico vode in ruma.

Jaz sem naredila Sacherco po tem receptu in moram reči, da sem bila resno razočarana. Torta je bila daleč od sočne in glazura sploh ni bila glazura ampak prej sesirjena čokolada….res ne vem, če sem naredila kaj narobe.
Skratka, jaz bom ostala pri mojem starem preizklušenem receptu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close