Punca je nemarna
Spoznal sem jo, po karakterju sva se kar ujemala, sedaj se je preselila k meni in me vedno bolj odbija njena nemarnost, stanovanje je postalo eno samo umazano smetišče, vsepovsod njene cunje, umazana kopalnica, kuhinja razmetana. Prej sem imel sam skoraj sterilno čisto, minimalistično opremljeno, samo uporabne stvari, sam sem zelo čist, urejen.sedaj so same škatle okoli, polno enih izdelkov, da so police vse natlačene, zadnjič je toliko naložila na police, da je počila, stran ne smeš nič vreči. Skupaj sva par mesecev in se samo kregava, predlagal sem ji, da se odseli, pravi da ne more najti najemniškega stanovanja tako hitro. Sam imam svoje lastniško stanovanje. A gre to sploh lahko skupaj, da je nekdo tako različen?
Nikakor te z njo ne čaka pravljica. Mislim si res tako naiven da to njeno kopičenje in nemarnost ter neorganiziranost ne vpliva na njeno življenje? Hočeš reči da je drugače super odgovorna, organizirana, spoštljiva….ženska? Samo do tvojega stanovanja ki ga sedaj deli s tabo nima nobenega spoštovanja? Nemogoče. Tisti rek da ljubezen ni dovolj še kako drži. Predvidevam da si ti bolj natančne sorte človek. Planiraš. Imaš finance poštimane. Imaš rad urejen dom in na splošno življenje. Dam roko stran da ni ona nič od tega. Pač bolj svobodne hipi sorte. Kar ni nič narobe, če se dva taka skupaj dobita in jima je življenje brez vsakega cilja in plana pač bo kar bo ok. Sumim da tebi tako življenje ne diši :). Je bilo pa zabavno, ker ima ona to kar ti nimaš. Ampak a ti bo čez par let še zabavno?
“A gre to sploh lahko skupaj, da je nekdo tako različen?”
Da se, če se oba potrudita in se vsaj minimalno prilagodita oz. si toliko pomenita, da se želita spremeniti v drugemu problematičnih točkah.
Z drugimi besedami – da se, če toliko spoštujeta drug drugega, da upoštevata mnenje drug drugega.
Drugače pa ne. Če ni te volje do izboljšave svojih navad, da bi se drugi dobro počutil – ne bo šlo. Ti avtor – razmisli, če v svojih pristopih in željah vseeno kje pretiravaš. Če je tvoj odgovor da ne – ne bo šlo.
Vsi se po dveh treh seksih že takoj preselite skupaj. Zdaj pa čisti za njo. Po možnosti še krvave vložke pušča po kopalnici ? jah packa je in ne bo se spremenila, ker si ji takoj na začetku ponudil ugodje in udobje. Če si sam sterilen, nič ne bo. Samo kregala se bosta naprej. Potrudi se in se dogovorita za en rok, do kdaj naj se izseli in do takrat cunjo v roke pa pucat. Tudi sama sem imela eno slabo izkušnjo, ko je nekdanji puščal vse mokro v kopalnici, brisače mokre po tleh, pa sem mu pač takoj povedala, da naj za sabo pobriše in mokre stvari odloži v košaro za pranje. Malo je brundal, a je šlo.
Forum je zaprt za komentiranje.