Najdi forum

Punč

Ima kdo kakšen recept za punč?

Pri nas uporabimo kar mešanico začimb za punč od Kotanya.
Naredimo ga pa iz enakih delov črnega čaja, rdečega vina in pomarančnega soka, zgoraj omnjenih začimb, sladkorja in ruma.
Prvo skuhaš črni čaj, ga predediš, priliješ vino in sok, dodaš začimbe in sladkor ter segreješ skoraj do vretja. Pustiš stati 10 minut, precediš, po potrebi še pogreješ, vendar ne sme zavreti, in dodaš rum po okusu.
Pri nas ga ponavadi postrežemo brez ruma in manj sladkega, da si vsak lahko doda rum in sladkor po okusu.

Tole je osnovna varianta, lahko zamenjaš vrsto soka in vrsto čaja, pa dobiš vsakič malce drugačen punč.

Hej,Sidonia! Koncno sem te spet zasledila! Na forum Ucitelji sem ti tudi napisala misli upokojene uciteljice;ker zelo dolgo ni bilo od tebe nicesar,sem prosila Primoza,da post umakne,ker je bilo bolj samo zate kot za se koga. Tudi za ime mucke se vedno ne vem.No moja mackona sta medtem ze naredila skoraj univerzo!:))
Si potem prebrala moj post,za katerega si prosila? Upam,da se kaj oglasis.
Imej lepe praznike Babi

Da, seveda sem. In oprosti, ker nisem odgovorila. Od takrat nisem več prihajala sem, ker si, resnici na ljubo, nisem vzela časa. Veš, tvoje besede so mi zelo pomagale. Septembra sem dobila službo in zdi se mi, da sem se komaj sedaj navadila na nov ritem življenja. Prej sem se mučila z diplomo, potem pa naenkrat služba, pa letna priprava, pa sprotne priprave, pa še prvošolec. Da, postala sem učiteljica. Moj naziv je pravzaprav profesor likovne umetnosti. Učim pa likovno vzgojo od četrtega razreda naprej, delovnik pa si krpam še s podaljšanim bivanjem (vsak dan ena ura in pol drugi razred devetletke). Na začetku mi je bil pravi šok, saj sem se nenadoma znašla na “drugi strani”. Torej nič več učenka, temveč učiteljica. Na žalost moram končati, sin me potrebuje.
Muca je dobila ime Sivka – tudi po tvoji zaslugi! :)))

Prav zaradi te mešanice sem spraševala. Dobili bomo obiske, pa bi jim rada to ponudila, a na žalost mi je zmanjkalo vrečk, sestavin pa si nisem napisala, predvsem pa ne poznam razmerja. Upala sem, da kdo dela na domač način. Hvala vseeeno! Lepe praznike!

Hej,Sidonia! Kar pogumno naprej!Sivki en tacji pozdrav, tebi in tvojemu prvosolcku pa veliko lepega v prihajajocem letu Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close