Najdi forum

Punat na Krku

Odločili smo se, da bomo letošnji dopust preživeli v kampu v Punatu. Kako je kaj tam, topla voda, plaža, trgovine,…. Imamo 3 letno punčko. Hvala in lep pozdrav.

Bili smo pred leti in najbolj sem pogrešala primerno plažo. Mogoče je sedaj drugače, ampak takrat je enostavno ni bilo. Nekaj betona, voda, 100 m naprej pa mimo divjajo čolni, ladjice…

Eh, saj to pa ni res! Res je plaža betonska, če hočeš zaplavat tako rekoč iz šotora ali prikolice. Torej, če hočeš imeti plažo pred nosom. Takoj zraven betonske plaže imaš plažo z majhnimi kamenčki, takšna pa je tudi naprej proti “skalcam” (levo od campa, če si obrnjen proti morju). Pred leti so bile tam bolj divje plaže (velike in malo manjše skale – zato se plaži tudi reče “skalce”), zdaj pa je ful lepo!
Punat je tudi odlično izhodišče za razne izlete (npr. z ladjico na otok Košljun, v mesto Krk…, z avtom se lahko zapeljete do plaže v Stari Baški, ki je res zelo lepa , ampak si tam kot sardinica v konzervi:o)) in še mnogo, mnogo drugih krajev lahko obiščete )
Verjemi, jaz sem bila kot otrok tam “kuhana in pečena”, pa še zdaj grem skoraj vsako leto vsaj na podaljšan vikend v Punat oz. na Krk.
LP; Jasna

Pred 2 letoma sem šel pogledat ta kamp. Voda je bila izjemno umazana in polna čolnov (žal je Punat eden najbolj obleganih privezov), plaža neprijetno grobo kamnita, kamp izjemno nabasan… špagice šotorov so se dobesedno križale med sabo, iz vsakega drugega šotora je hrumela glasba. Potem sem šel pogledat sosednji kamp Konobe (FKK), kjer je bila plaža sicer tudi zanič, je pa bila voda čista, vsak šotor je imel označeno parcelo cca 7×5 metrov samo zase, ljudje (predvsem tujci) pa zelo mirni in tihi. Sicer stvar okusa, ampak meni je bil bistveno bolj všeč od Punata.

Jasna, če si ti že od otroštva hodila tja, potem je popolnoma normalno, da te tja vlečejo lepi spomini. Človek kar nekako “posvoji” kraj, ki ga dobro pozna. Kar pa še ne pomeni, da je ta kraj tudi zares dober :)))

Bila sem v Punatu nekaj let nazaj. Bili smo v kampu z dvema majhnima otrokoma in moram reči, da nam je bilo tam zelo všeč.Če bi mogla bi še šla. Takrat smo hodili v sindikalno prikolico in je bilo poceni.Plaža takoj pod kampom res ni nič kaj posebnega, samo če greš malo naprej 10- 20minut peš imaš krasne zalivčke s kamenčki, tako da si lahko sam.Iz kampa imaš lep sprehod 10 minut ob obali do mesta Punat.Veliko imaš možnosti izletov. Mislim, da ti ne bo žal.Res pa je, da si prvi dan vedno vse razgledamo in pregledamo plažo, kjer se bomo kopali.V kampu je trgovina,kako pa je s toplo vodo sedaj pa ne bi vedela.
Želim vam lep dopust.

Tinca

Zdravo !
Sami imamo že 3 leta prikolico v Punatu in smo zelo zadovoljni z vsem. Lani so prenovili vse sanitarije v tem delu kjer so pavšalisti, tako da je glede tople vode in čistoče na nivoju.V tem delu imaš prav posebno kopalnico za otroke, z majhnimi stranišči kot v vrtcih ..), plaž imaš več, (betonska z veliko sence, ali pa zalivčki s kamenčki….) Trgovini sta 2, drugače pa imaš na plaži vsakih nekaj metrov pekarnice z vedno svežim kruhom, pecivom,pizzami..tudi slastičarno,prodajo sadja in bistroje. Sigurno je v višku sezone gužva, ampak najde se tud kak miren kotiček.Najbolje, da si en vikend vzamete prosto in imata družinski izlet v Punat, tako boš takoj vedel, če vam je všeč ali ne. Naši 3 nadobudneži so navdušeni in komaj čakamo da za prvomajske praznike odpremo letno sezono !
Lep dan !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close