puding na adaptiranem mleku…?
Kako skuhat puding na adaptiranem mleku?
Imam 8mesečnega fantka ki je dojen, je pa tudi 3 obroke goste hrane. Mlečne izdelke vse po vrsti zavrača, no razen sem pa tja kakšno Milupino kašico, ki se zmeša z vodo. Vso ostalo hrano (kaar pač lahko že je) obožuje.
Ponudila bi mu puding, da bi jedel vsaj kaj mlečnega. Kako ga skuhati, če toliko star otrok še ne sme kravjega mleka? Se puding skuha na vodi (a se bo sploh zgostil?) in kasneje vanj vmeša adaptirano mleko???
lej v trgovini boš našla puding ki se pripravlja brez kuhanja. ma ne vem točno firme, je pa že na ovitku na vidnem mestu napisano brez kuhanja.
lahko pa narediš kot si predlagala sama, na koncu vmešaš z mikserjem ali pa paličnim adaptirano mleko.
in ja če je otrok še dojen, pol dobi mleka dovolj. pa otroku lahko narediš sadni šejk z adaptiranim mlekom. zmiksaš sveže sadje, pol pa dodaš v mešalnik adaptirano mleko in vodo, ter zmiksaš. morda tvojemu otroku enostavno ne odgovarja okus tega mleka.
Boljše deci mleka manj kot toliko konzervansov. Sploh pa pudinge odsvetujejo.
Seštej točno koliko mleka dobi dnevno…zelo verjetno čisto dovolj.
Rajši poiskusi z jogurti (vmešaš sveže sadje ki ga mara), večkrat pire krompir, sirček ipd.
Jaz sem skuhala riž na vodi in ga potem namočila v adaptirano mleko za ene 20 minut in potem zmiksala s sadjem, ki ga ima rad. Ma tisoč možnosti je.
Umetne konzervirane hrane se pa izogibaj ker boš naredila več škode kot koristi.
Če otrok je vse ostalo pa sploh.
Forum je zaprt za komentiranje.