Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika puding na adaptiranem mleku…?

puding na adaptiranem mleku…?

Kako skuhat puding na adaptiranem mleku?

Imam 8mesečnega fantka ki je dojen, je pa tudi 3 obroke goste hrane. Mlečne izdelke vse po vrsti zavrača, no razen sem pa tja kakšno Milupino kašico, ki se zmeša z vodo. Vso ostalo hrano (kaar pač lahko že je) obožuje.

Ponudila bi mu puding, da bi jedel vsaj kaj mlečnega. Kako ga skuhati, če toliko star otrok še ne sme kravjega mleka? Se puding skuha na vodi (a se bo sploh zgostil?) in kasneje vanj vmeša adaptirano mleko???

Jaz sem že pri 8 mesecih kuhala puding s kravjim mlekom, saj mi hčerka s adaptiranim mlekom ni hotla jesti nobene hrane, kako ga pa skuhati ti pa ne morem pomagati, saj pravim da je moja hčerkica jedla s kravjim mlekom.

Kupi riževo mleko in skuhaj puding navadno.

narediš lahko puding brez kuhanja. drugače pa ni treba da je pripravljen na melku, lahko ga skuhaš na kompotovi vodi.

Kakšen pa je puding brez kuhanja? Kako se pripravi?

Poanta tega, da mu sploh želim ponuditi puding, je, da fantek ne mara mlečnih izdelkov (jogurti, skute), pa mu želim ponudit vsaj nekaj mlečnega (poleg Milupine kašice vsake toliko). Zato sprašujem za puding kot mlečni obrok.

če je otrok še dojen, načeloma dobiva dovolj mleka

lej v trgovini boš našla puding ki se pripravlja brez kuhanja. ma ne vem točno firme, je pa že na ovitku na vidnem mestu napisano brez kuhanja.
lahko pa narediš kot si predlagala sama, na koncu vmešaš z mikserjem ali pa paličnim adaptirano mleko.

in ja če je otrok še dojen, pol dobi mleka dovolj. pa otroku lahko narediš sadni šejk z adaptiranim mlekom. zmiksaš sveže sadje, pol pa dodaš v mešalnik adaptirano mleko in vodo, ter zmiksaš. morda tvojemu otroku enostavno ne odgovarja okus tega mleka.

Puding brez kuhanja je ponavadi poln umetnih konzervansov in raznoraznih emlugatorjev. Jaz kupim riževo ali še boljše ovseno mleko in ga skuham kot na navadnem mleku.

Adaptirano mleko se ne sme kuhat, to piše tudi v navodilih.
Je treba najti kakšno drugo varianto.

Se opravičujem, sem spregledala zadnji del sporočila, sploh ni šlo za to, da bi kuhali na adaptiranem.

Boljše deci mleka manj kot toliko konzervansov. Sploh pa pudinge odsvetujejo.
Seštej točno koliko mleka dobi dnevno…zelo verjetno čisto dovolj.
Rajši poiskusi z jogurti (vmešaš sveže sadje ki ga mara), večkrat pire krompir, sirček ipd.
Jaz sem skuhala riž na vodi in ga potem namočila v adaptirano mleko za ene 20 minut in potem zmiksala s sadjem, ki ga ima rad. Ma tisoč možnosti je.

Umetne konzervirane hrane se pa izogibaj ker boš naredila več škode kot koristi.
Če otrok je vse ostalo pa sploh.

Ma adaptirano mleko lahko tiste tri minute, kolikor je potrebno, da se skuha puding, vre. Ni panike.
Mi smo mali vedno na Alernovi od Novalaca puding kuhali- in to po navodilih diatetičarke na pediatrični kliniki.

daj mu kako fino skutko ali rizeve, sojine pudinge, ne teh navadnih packarij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close