Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pučišća na Braču

Pučišća na Braču

Mene zanima če je kdo od vas že bil v Pučišću na Braču. Zanima me predvsem kakšna plaža je in kakšen utrip ima kraj? Ali je bolj zaspana dalmatinska ribiška vasica, ali bolj turistično usmerjen kraj! Hvala za odgovore! Tjaša

to je mali umirjeni kraj – nič se ne dogaja
je pa vseeno lepo.
lp nika

Pučišća so bolj umirjeno mesto, plaža ni bogve kaj zato smo se vozili na Bol kjer nam je bilo bolj všeč. Pa lep dopust Julija

Mi smo bili lani v Pučišći z dveletno hčerko. No ja, nič posebnega. Mi se tja ne bomo več vrnili, smo se vozili drugam kopat. Malo ven iz mesteca (pod apartmaji) je kamnita zazidana plaža, do vode stopnice, malo prej pa je kao peščena plaža (umetno nasuta), vendar je tisti pesek bolj kamenje, pa še tega je bolj malo in je gor kar gužva. Tako da blaža je bolj švoh. Mestni utripa pa…kaj pa je to? V Pučišći ga ne boš našla. Ena sladoledarnica, ena trgovinica, dva štanta in kao en mini hotel…to je to. No, res je bolj malo vsega. Ok, kar potrebuješ živil, vse dobiš. Imajo mesarijo, pekarno, ribarnico, zelenjavni trg…samo zvečer ni tistega filinga, ni glasbe, pa kaj hitro obhodiš tisti zaliv. Drugače je pa lepo mestece, tako staro, ribiško, hiške so očarljive, vse strehe z belim braškem kamnom…

je pa cel Brač lep, sploh če imaš možnost s čolnom..na južni strani otoka so plaže fenomenalne.

lp

Meni je bil v Pučišči rajski dopust. Je pa odvisno od tega, kaj iščeš. Mmeni se recimo tip plaže in vsega ala Bol upira. V pučišči pa je mir, hkrti pa zvečer pri tistem res enem hotelu pojejo klape in to take originalne, pa koncerti, folklora… Pa zjutraj za kavico spit lepi prostori, v bližini, par minut vstran lepe, osamljene plaže in veliko dobrih konob, pravtako v bližini. Tja bom še šla. Avgusta pa imajo tudi nek tak prznik, ko so bili vsi domačini zunaj, stojnice, otroci prodajajo pecivo, ki ga doma spečejo babice in imajo potem kao za knjige. Zelo se da občutiti utrip domačinov, ko si prvi teden tam, se počutiš že čist domače, ko mine drugi (in moraš žal domov) bi pa še kar ostal. Je pa kot rečeno vse odvisno od tega kaj iščeš, ta mir in pristnost je to kar iščem jaz… če se ti zahoče “life” se pa kam odpelješ (sam na Bol ne, kjer so Italijani en preko drugega).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close