Ptujske toplice
Oj,
bom kar tule vprašala, ker je najbolj frekventno. Ta teden odhajam z družino v Ptujske toplice. S seboj bomo vzeli tudi kolesa. Malo sem si že pogledala kolesarske poti po tistem koncu, vendar so za nas prezahtevne. Vseeno me zanima, če se da lepo priti iz Toplic do Ptuja in potem malo po mestu in okolici. Ali so po mestu povsod ali večinoma kolesarske steze, en del mesta je menda zaprt za promet. Kaj pa okolica mesta – kje ni toliko prometa, pa je kaka lepa pot za kolesarjenje – tudi kje med polji, ni nujno do kakšnih znamenitosti. Najbolj važno je, da ni preveč prometna, en kolesar je star šest let.
Pa še nekaj, kar lahko izvem samo tu – kam naj gremo na dobro pico – ali kaj drugega, kar je dobro:)) in kaj dobrega za posladkat:))
Lp vsem, še posebej pa ptujčanom, komaj čakam!
Kolikor se jaz spomnim (tega je sicer že kar nekaj let, verjetno enih 6) na Ptuju, vsaj v starem delu mesta ni glih kolesarskih stez. Meni je bilo skoraj malo zoprno, ker se je potrebno precej izogibati parkiranim avtomobilom po tistih ozkih uličicah. Ne vem, jaz sem vajena bolj kolesarjenja v kmečkem okolju, zato se vam mogoče niti ne bi zdelo tako slabo. Se pa da priti iz toplic zelo enostavno do starega dela mesta, kakšen km je do tam, Dravo lahko prečkaš preko mostu, ki je tako ali tako namenjen samo pešcem in kolesarjem, tako da ni problema.
Oj,
lep je toti naš Ptuj,boste videli
Od toplic pridete lepo ob Dravi ,s kolesi 5 minut,
peš 20- 30 min- otroci
PTUJSKI GRAD si je vredno ogledati,in res lep razgled je po
ptujskem polju
Po mestu je tudi kaj lepega za videt.sedaj imajo na raznih koncih
razstavljene skulpture iz kovine npr.konj v naravni velikosti na gradu
pa deklica z dežnikom pred gledališčem ,ribič pred minoritskim samostanom,pa čez cesto skoraj v križišču par na klopci(takoj ko pridete čez most na samem vhodu v mesto) ITD ,res zanimivo
Ob Dravi- nasipu jezera- se lahko s kolesi peljete do novega Puhovega mosta čez dravo(zelo široka kolesarska steza in lep sončni zahod se tu vidi) mimo Perutnine npr.in nazaj do toplic – malo bolj prometni del
ali nadaljujete pot ob Dravi do Rance IN naprej do jezu
v Markovcih (tu so kUrenti doma) cca 30- 45 min vožnje v eno smer
lepo se imejte
No ti bo kar ena Ptujčanka odgovorila. Ni slaba ideja, da si vzamete kolesa s seboj.
Najprej glede hrane: 1. dobra, res dobra picerija je kar pred toplicami (Beli vitez) ima dobre pizze iz krušne peči, prav tako lasagne ,ki so njaaaaami, pa sladic, sladoled,…terasa od zunaj,fajn v senci.
Glede kolesarjenja pa tako- prva varianta (ki smo jo mi z 8 letnico prekolesarili) je naprej od toplic, mimo kampa in hišic proti Hajdošam (karting), kjer je na novo asfaltirana cesta ter urejena kolesarska steza, tako za pešce, kot kolesarje, rolkarje,…Smo se peljali kar do kartinga, kjer večkrat trenira kakšen mulo s kartom.Nazaj grede pa smo zavili po eni potki (skozi njive in je že zvožena) mimo golf igrišča in prideš ven pri piceriji.
Druga varianta je proti mestu, je kolesarska steza vso pot do pešmosta, potem čez pešmost proti centru mesta, kjer res ni kolesarskih stez, prometa z avtomobili pa tudi ne, tako, da kar svobodno z otrokom.V mestu pa pestra ponudba gostilnic, slaščičarn, lahko greste proti gradu (ob 18. uri zapirajo).
Tretja varianta je, ko pridete čez pešmost zavijete kar desno (na levi je restavracija Ribič ob Dravi) in se peljete vso pot ob Dravi skozi mestni park (pazite na glaževino), mimo novo zgrajenega Puchovega mostu pa vse do Rance (ob Dravi), kjer se lahko ustavite in okrepčate in si mislite da ste na morju. Imajo bar na količkih.To so te tri variante, za katere mnislim, da so kar dobre za otroka, pa tudi nakolesariš se nekaj (trasa od Term do Rance je npr. 8 km).Ponavadi gremo mi še na Puchov in čez Puchov most , kjer so prav tako kolesarske steze, ali pa po Puchovi cesti na drugo stran Ptuja, kjer je POmaranča bar, kjer se otroci lahko igrajo.
No, me veseli, takšne rabimo. Jaz s Ptuja ne bi šla nikoli in nikdar. Mi je všeč, predvsem zato, ker SE nekaj dogaja v poletju, škoda edino, da ste zamudili ptujsko poletno noč, ki se je odvijala ta vikend z obilico glasbenih gostov in glasbo po CELEM mestu. Čez jesen pa skozi zimo, pa je res vse skupaj bolj mrtvo, še posebej, odkar je center Qlandia izven centra Ptuja, kjer imaš vse na enem mestu, zato ljudje niti ne hodijo v sam center mesta.
Še enkrat dobrodošli na Ptuj, lepo se imejte in poročajte.
Forum je zaprt za komentiranje.