Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ptc pogoj -ali velja sms sporočilo od hitrega testa, npr zdaj za UKC?

Ptc pogoj -ali velja sms sporočilo od hitrega testa, npr zdaj za UKC?

Ali je potrebno pokazati drugo potrdilo, kodo ali kaj? Kjer rabijo pogoj ptc, ali kje velja samo sms? Hvala za odgovor.

Odgovor na objavo uporabnika
Malcel, 19.08.2021 ob 08:53

Ali je potrebno pokazati drugo potrdilo, kodo ali kaj? Kjer rabijo pogoj ptc, ali kje velja samo sms? Hvala za odgovor.

danes sem peljala otroka na pregled, že v SMS obvestilu so napisali:   s seboj imejte ustrezno PCT potrdilo (digitalno ali tiskano) – če ga imate.

kaj zdaj to pomeni ne ve, na vratih je tudi z rdečo pisalo da je vstop samo s PCT potrdilom, vprašal me ni nihče zanj, sama sem spraševala če ga potrebuje in na vhodu in v sprejemni, pa so rekli da ne… tako da res ne vem …

Zanimivo, da si UKC gladko spomni oz. izmisli, da od zdaj pa v stavbo ljudje ne bodo imeli vstopa, če ne bodo izpolnjevali PCT.

A zdaj ni več dovolj tista izjava, katero smo izpolnili in podpisali, preden smo vstopili v prostore? Zakaj? So mar ljudje v izjavah lagali, da nimajo Covida, v resnici so ga pa imeli??? Koliko ljudi je na tak lažniv način vstopilo v UKC?

A ni butasto, in do kraja skregano z logiko,  da lahko v UKC vstopajo samo zdravi?

Para Bellum, 19.08.2021 ob 13:32

Zanimivo, da si UKC gladko spomni oz. izmisli, da od zdaj pa v stavbo ljudje ne bodo imeli vstopa, če ne bodo izpolnjevali PCT.

A zdaj ni več dovolj tista izjava, katero smo izpolnili in podpisali, preden smo vstopili v prostore? Zakaj? So mar ljudje v izjavah lagali, da nimajo Covida, v resnici so ga pa imeli??? Koliko ljudi je na tak lažniv način vstopilo v UKC?

Ne, gre za čisti “cost saving” – naprintanega papirja za izpolnjevanje pred vstopom  v zdr. ustanovo  in črnila v kemičnih svinčnikih in plačevanja ljudi, ki so to počeli – tudi ajeti študentje preko študentskega servisa… Pa hranit te papirje potem nekje……In še osebni podatki so gor – telefonska npr. ( so zahtevali, da t epokličejo in obvestijo v primeru, če ti odkrijejo, da nisi navedel resničnih podatkov glede tega, ali si okužen, ali ne).

nemoršverjet, 19.08.2021 ob 13:46

A ni butasto, in do kraja skregano z logiko,  da lahko v UKC vstopajo samo zdravi?

ja  🙂 Urgentni blok napirmer… pa poliklinika.

Saj dejasko to napišejo, da zadostijo direktivi, je pa popolnoma skregano z logiko – zdrav človek se bo izogibal zdr. ustanov na daleč, klikor le lahko, razen če ni tam zaposlen. In če ne gr kot zdrav na obisk k ekomu, ki je hospitaliziran, oziroma pripelje nekoga, ki potrebuje zdravstveno storitev

V ponedeljek ima na Pediatrični moj otrok pregled.

Zjutraj.

Časovno ne bom mogla izpeljati, da bi se testirala.

Če se v petek, a za to potrebujem dopust vsaj uro ali dve, je test za ponedeljek prestar. V soboto delam cel dan.

Kako se sploh testirati?

Odpovem pregled?

Ja testiraj se v nedeljo. Npr pri Fabjanu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close