Psihoterapija ne pomaga
Jaz. Samo ne vem katero, ker je že tako dolgo nazaj.[/quote]
Zdaj mi je jasno zakaj sem pred dnevi dobila odgovor, da je naslednja stopnja molka dva molka oz da je še bolj jasno, da nekateri predvsem radi tipkate in nima veze kaj napišete, pa dvomim da ima to kak smisel.
Ja res ga nima. Kaj si ti resno pričakovala, da je tu gor kakšen, ki ni v 10-tih letih prebral dveh knjig?[/quote]
Pričakovala nič, po posameznih postih se da prepoznati koliko intelekta & razgledanosti kdo premore; sicer pa če sem odkrita me v osnovi bolj zanimajo lastne zmožnosti, kaj drugi počnete ali ne počnete s svojim umom ni moja stvar, vsaj v virtualnem okolju ne 😛
Mene bolj zanima, koliko je človek dejansko odnesel od branja, kaj mu je ta knjiga sporočala, katere spremembe je uvedel v svoje življenje ravno zaradi novih spoznanj, ki jih je odkril skozi to čtivo….. :))))))
No? 🙂
Jaz. Samo ne vem katero, ker je že tako dolgo nazaj.[/quote]
Zdaj mi je jasno zakaj sem pred dnevi dobila odgovor, da je naslednja stopnja molka dva molka oz da je še bolj jasno, da nekateri predvsem radi tipkate in nima veze kaj napišete, pa dvomim da ima to kak smisel.[/quote]
Meni se je pa tisti odgovor dopadel. Mogoče ni bil tako mišljen, kot sem ga sam razumel, ampak izpadlo je zabavno. Ko nastane en molk (začne molčati eden) se lahko hitro zgodi, da začne molčati še drugi, če sta si kaj podobna (in imaš dva molka). 😉
Zdaj mi je jasno zakaj sem pred dnevi dobila odgovor, da je naslednja stopnja molka dva molka oz da je še bolj jasno, da nekateri predvsem radi tipkate in nima veze kaj napišete, pa dvomim da ima to kak smisel.[/quote]
Meni se je pa tisti odgovor dopadel. Mogoče ni bil tako mišljen, kot sem ga sam razumel, ampak izpadlo je zabavno. Ko nastane en molk (začne molčati eden) se lahko hitro zgodi, da začne molčati še drugi, če sta si kaj podobna (in imaš dva molka). ;)[/quote]
Tudi jaz sem tako razumela. Mi pa ni zabavno, ko se odrsali igrajo tiho mašo. Zdi se mi infantilno. Ljudje, ki se niso zmožni pogovoriti si nezavedno nalagajo bremena, ki jih potem težko nosijo.
Japkica, to je res. Ampak za nekatere je včasih bolje, da molčijo, naredijo manj škode. 🙂 Sigurno pa to še vedno ni prava pot. Že en molk je preveč. 🙂
Sedaj se samo še zmenimo, kdo dela manj škode, če molči pa bo vse fino in prav.[/quote]
Tisti, ki bi sicer zmetal vate kup žaljivk in obtožb in nič drugega. :))
Mene bolj zanima, koliko je človek dejansko odnesel od branja, kaj mu je ta knjiga sporočala, katere spremembe je uvedel v svoje življenje ravno zaradi novih spoznanj, ki jih je odkril skozi to čtivo….. :))))))
No? :)[/quote]
Še čakam,, da mi jo posodiš:).[/quote] :)Glede na tvoje prvotno vprašanje sem predvideval, da si jo prebrala. Sem si domišljal, da bom dobil kak uporaben nasvet, če si kaj odnesla od branja, kako sporočilo, nova spoznanja…. :)))
Ne bi ti jo posodil, ker se bojim, da jo ne bi dobil nazaj, da bi jo skupaj brala se tudi nekako ne spodobi (zame ;), sploh pa iz nekaterih knjig lahko postaneš preveč……. ammm, lahko bi prišla do preveč novih spoznanj in potem ne bi bila več ista Goldfish…. bi se preobrazila v Pike in ribnik bi postal (preveč) drugačen…. :))))
Sedaj se samo še zmenimo, kdo dela manj škode, če molči pa bo vse fino in prav.[/quote]
Tisti, ki bi sicer zmetal vate kup žaljivk in obtožb in nič drugega. :))[/quote]
Saj žaljivke povedo veliko… in je pravzaprav ‘enostavno’ zaključiti zgodbo. Nekateri ljudje žaljivk pač ne sprejemajo.
Kaj ti povedo žaljivke? Za nekoga je tudi molk žaljivka. Bomo vedno, ko ne bo po naše, kar zaključili zgodbo?
Žaljivke povedo največ o človeku, ki jih izreka. In predvsem zakaj jih izreka. In ne Marko, umakniti se ni enako, kot nekoga žaliti.
Glede zaključevanja zgodbe; saj ljudje hitro pokažejo svoj obraz. In npr. če vidiš, da te lahko nekdo žali vsepovprek in tudi s tem kaže svoj odnos do tebe… Ja mislim, da je pametno čim prej zaključiti takšno zgodbo. Razen seveda, če si rad žrtev žaljenja, da lahko potem vse to mečeš po nos… ali pa seveda, da je tudi tvoj način komunikacije takšen.
Glede na to, da sem odrasla in ‘operiram’ z odraslimi se takšne zgodbe niti ne bi šla.
Seveda se strinjam Japkica. Želim le povedat, da je z molkom lahko precej enako. Nekdo lahko čuti enako jezo, ogorčenje nad teboj, razlika je le v tem, da eden jih bo izpljunil ven, drugi pa bo molčal, ker se morda boji povedat “kar čuti”. V sebi bo pa še naprej gojil jezo oziroma zamero, kar je lahko za nek odnos včasih celo slabše, kot nekdo, ki se “izpove”. V vsakem primeru pa se je potrebno naučit sprejemat odgovornost za svoje občutke, nase. To velja za oba, ki sta v odnosu.
Res je. Zato odgovori na forumih delujejo prej nasprotno kot terapija.
Terapevtsko deluje, kadar nas nekdo sprejme take, kot smo, in nam na dostojen, spoštljiv način pokaže, pove, kaj delamo narobe. Če ni spoštovanja, dostojanstva, potem o terapevtskih učinkih res ne moremo govoriti.
Pogovor s prijatelji, lahko tudi druženje z živalmi (četudi tu manjka feedback), partnerska ljubezen… to je terapevtsko 😀
Predrago? Samo to je bil tvoj argument, da si končala s tem?
Zakaj mu pa nisi povedala vse tisto kar si tu nam, da od njegove terapije ni bilo efekta, de ti je bil to samo nek (zelo drag) pogovor?
Zakaj ga nap. nisi vprašala, prosila, da ti pojasni/razloži smisel njegove metode?
Forum je zaprt za komentiranje.