Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pse na povodce!

Pse na povodce!

http://med.over.net/forum5/read.php?27,8636875,8637214#msg-8637214

si že zadosti jasno natipkala, da te tvoj pes nima na povodcu … s tem začni.
Imam pa od vsakega od 5 psov, ki sem jih imel kakšen povodec – ga posodim tvojemu psu[/quote]
Jep, v gmajni in na travniku zraven ga nimam pripetega, ob cesti, v mestu, tam, kjer je več ljudi, pa.
Hvala za prijaznost, ampak ga že ima/m.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zdej pa zamenjaj besedo pes z besedo moski pa bo prisla ena ljubka zgodba ven : ))))[/quote]
Meni se sicer ne zdi prav ljubka, ker moške ipak tretiram precej drugače. Mislim, kaj pa je ljubkega v tem, da ženska pelje moškega lulat pa kakat? :/
Pa še ena malenkost iz te imaginarne “ljubke” zgodbe; vzgaja se pse in otroke, (odraslih) moških pa ne.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Saj psi niso nič krivi. Lastnike je treba dati na povodce in za preventivo še nagobčnike:).

Ce obstajajo vesoljci in nas gledajo kaj si mislijo o nas? Kdo je glavni na zemlji? Tisti ki spusca kakce in se podi po parku ali tisti ki hodi za njim pobira njegove iztrebke :)?

Ni problem sprijazniti se s tem, če pes gre le mimo tebe in te niti ne povoha. 🙂
Problem je, če pes skače po tebi ali pa te napade. Takšnega pa bi samo zaklal.[/quote]

Problem je v tem, ko je pes od tebe oddaljen 100 m pa že renči in poskakuje. Pa nimam ravno “sumljivega” izgleda. :))[/quote]

Nisem še srečala psa, ki bi se trgal zaradi ljudi in renčal že na daljavo. No, razen verigarji, ampak njih razumem.
Robi, brez komentarja sem.

Ni problem sprijazniti se s tem, če pes gre le mimo tebe in te niti ne povoha. 🙂
Problem je, če pes skače po tebi ali pa te napade. Takšnega pa bi samo zaklal.[/quote]

Problem je v tem, ko je pes od tebe oddaljen 100 m pa že renči in poskakuje. Pa nimam ravno “sumljivega” izgleda. :))[/quote]
Imajo pa “sumljiv” vonj hormoni in encimi, ki jih pes zazna. Če te je strah, ravno tako zavoha adrenalin, kot ga lahko voha pri nekom, ki ga bo napadel. Jaz psu, ki hodi proti meni in ima nesproščeno telesno govorico, samo bok pokažem – me obhodi, obvoha in gre…

memento ga Baričevič …
naj vas psi lepo naskakujejo in vi natepavajte kuzle

meni jih pa ni treba voditi pre oči kot trofeje … kot desci vodimo babnice mimo kolegov

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kot da ti je kdo rekel, da bi moral…

A psi gorskih reševalcev ali pa psi za ruševine so pa okej?

Psi, ki jih uporabljajo policija, carina, gorska reševalna služba, slepi ljudje in t.i. “terapevtski psi” so čisto v redu in meni zelo simpatični. Neverjetno kako ti psi ne skačejo in bevskajo za vsako figo. :))) Tisti, ki se boji psov, bo verjetno tudi v njihovi bližini “dišal” po adrenalinu kot praviš Senza.

Tudi nekateri lastniki psov se boste morali sprijazniti s tem, da vaš pes ni nujno, da je ravno “glavca”. Poveličujete ga samo zato, ker je vaš. Tako je tudi pri otrocih. Mama reče “moj otrok je pa tako priden, miren, nikomur ne bi skrivil lasu, resnica pa je, da v šoli rad kakšno sošolko povleče za čop.” :))

Lahko bi uvedli kakšen davek na pse..

A to je neka nestrpnost do Neljubljančanov? Brez skrbi, ne bom se zatrapala v Ljubljano. :))) Je preveč megleno in hladno mesto zame.[/quote]

Eh, provincialci. Kdo bi vam zameril.

Uvedli bi lahko tudi davek na brezvezno gobcanje po forumih. Predlog:

.do 10 postov: free
. do 100: 5% davek na bruto prihodke
. med 100 in 200: 25 %
. več kot 200: 35%

. več kot 200: 35%[/quote]

Ja tudi to bi šlo 🙂

. več kot 200: 35%[/quote]

Ja tudi to bi šlo :)[/quote]Se pravi ne rabimo davka na določene živali, raje uvedimo samo generalni davek na lajanje……. cccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Oboje bi bilo potrebno

Si moreš mislit koliko bi plačali tisti v parlamentu?……. 😉
Al bi njih oprostili tega davka? :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Zakon bi izak sprejemali oni… torej bi zase poskrbeli 🙂 Saj tudi s psmi imajo največ opravka 🙂

Jaz svojega psa sploh ne poveličujem, zavedam pa se, da je dobro vzgojen, ker delujem v skladu s prepričanjem, da pes mora biti vzgojen, ne glede na to, kakšne pasme ali velikosti je.
Verjemi, ne skače v ljudi, še posebej ne v tiste, ki jih ne pozna. V veliki večini primerov neznance gladko zignorira, ko se kje na poti srečamo. Do tujega psa ga spustim pa šele takrat, ko se z lastnikom drugega psa pogovorim. Ni treba dosti, da vidiš, kakšen je lastnik, iz tega pa izhaja tudi to, kakšen je pes. Lahko ga peljem v restavracijo (tja, kjer to dovolijo), pa večina gostov sploh ve ne, da je pod našo mizo pes. Ne prosjači, ne laja v tri krasne, ko ga daš na “prostor in čakaj”, to tudi upošteva.
In ne, ne predstavljam si, da je katerikoli pes angelček (“vsak pes ima kosmata ušesa”), tudi moj ne, zato ga imam konstantno na očeh. Opazujem pasjo telesno govorico in v skladu s tem tudi ukrepam, še najraje preventivno.

Jaz svojega psa sploh ne poveličujem, zavedam pa se, da je dobro vzgojen, ker delujem v skladu s prepričanjem, da pes mora biti vzgojen, ne glede na to, kakšne pasme ali velikosti je.
Verjemi, ne skače v ljudi, še posebej ne v tiste, ki jih ne pozna. V veliki večini primerov neznance gladko zignorira, ko se kje na poti srečamo. Do tujega psa ga spustim pa šele takrat, ko se z lastnikom drugega psa pogovorim. Ni treba dosti, da vidiš, kakšen je lastnik, iz tega pa izhaja tudi to, kakšen je pes. Lahko ga peljem v restavracijo (tja, kjer to dovolijo), pa večina gostov sploh ve ne, da je pod našo mizo pes. Ne prosjači, ne laja v tri krasne, ko ga daš na “prostor in čakaj”, to tudi upošteva.
In ne, ne predstavljam si, da je katerikoli pes angelček (“vsak pes ima kosmata ušesa”), tudi moj ne, zato ga imam konstantno na očeh. Opazujem pasjo telesno govorico in v skladu s tem tudi ukrepam, še najraje preventivno.[/quote]

vsaka čast, vendar mislim da Antilopa ni govorila o tebi, ampak o vseh drugih, …
ko bi le bilo več takšnih lastnikov, kot si ti…

In ne, ne predstavljam si, da je katerikoli pes angelček (“vsak pes ima kosmata ušesa”), tudi moj ne, zato ga imam konstantno na očeh. Opazujem pasjo telesno govorico in v skladu s tem tudi ukrepam, še najraje preventivno.[/quote]

vsaka čast, vendar mislim da Antilopa ni govorila o tebi, ampak o vseh drugih, …
ko bi le bilo več takšnih lastnikov, kot si ti…[/quote]
Ja, jaz si tudi želim, da bi bilo več odgovornih lastnikov, tako pa vsakodnevno vidim čudovite pse, ki so jih lastniki s svojim neustreznim ravnanjem zjebali tako, da bi bilo potrebno nekaj let rehabilitacije.
Ampak ja, psi (sploh pasemski) so za marsikoga samo modni dodatek, statusni simbol, ali pa uresničena želja otrok, ki so starše prepričali, da bodo skrbeli zanj.

Senza je v redu punca, ne je napadat. Res je, nekateri imajo psa za modni dodatek, spet drugi, da vzbujajo strah. Ne vem, kaj naj si mislim o lastnikih, ki celo četo psov spravijo v stanovanje v bloku. Potem pa jih zjutraj srečaš kako spuščeni drvijo po stopnicah.

Ti jaz povem, kaj si mislim o tovrstnih lastnikih? Da nimajo pojma, kako vzgojiti psa in uporabljati povodec. Čista osnova. 🙂
Jaz ga še v dvigalu posedem, in če je firbčen, pa bi koga rad povohal, ga s kratkim trzljajem povodca korigiram. Drugo je, če srečam soseda, ki ima pse rad, pa ga z veseljem počoha…

Eni povelicujejo svoje pse jaz pa svoje zenske pa tudi ce pomem zmeraj najebem : )))

Ti jaz povem, kaj si mislim o tovrstnih lastnikih? Da nimajo pojma, kako vzgojiti psa in uporabljati povodec. Čista osnova. 🙂
Jaz ga še v dvigalu posedem, in če je firbčen, pa bi koga rad povohal, ga s kratkim trzljajem povodca korigiram. Drugo je, če srečam soseda, ki ima pse rad, pa ga z veseljem počoha…[/quote]

sem kaj spregledal ali res manjka nagobčnik???
ups … ob napačnega vodnika/co se obregam !!

beri vsaj 18+ stran

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close