Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvošolka in odhod domov

Prvošolka in odhod domov

Imeli bomo prvošolko.

Mislila sem, da bom šla iz službe naravnost ponjo v šolo in potem domov.

A služba se mi konča ob 14.00. Pogosto se mali zavleče. 5, 10, 15 min. Včasih končam ob uri alu celo kako min prej. Potem je treba do šole. Sedaj pa neko čudno pravilo in težava. Če ne pridem med 14.20 in 14.25, moram počakati do 15.10????!!!

A resno? Saj ni takrat pouka. Je popoldanska oblika varstva za otroke, ki čakajo na odhod domov.

Ne razumem tega in mislim, da enostavno ne bom čakala.

Če sem malo sarkastična, starši bi pa ja lahko vedeli, da se uveljavljajo spremembe v šolstvu.

No, pomemben podatek je, da ni več klasičnega varstva po pouku, ampak so organizirane oblike varstva po različnih področjih. Sedaj se ne bo več kar “uletavalo”, ker bodo dejavnosti časovno opredeljene.

Odgovor na objavo uporabnika
mamka Miška, 31.08.2025 ob 17:07

Če sem malo sarkastična, starši bi pa ja lahko vedeli, da se uveljavljajo spremembe v šolstvu.

No, pomemben podatek je, da ni več klasičnega varstva po pouku, ampak so organizirane oblike varstva po različnih področjih. Sedaj se ne bo več kar “uletavalo”, ker bodo dejavnosti časovno opredeljene.

..in zamudim naslednje obveznosti…pa saj ob 14.30 nima pravega pouka. Če ne bi bila v službi, bi bila lahko že 2 h doma!

Ne, zagotovo tega ne bom dovolila!

Cakajoca mama, 31.08.2025 ob 17:02

Imeli bomo prvošolko.

Mislila sem, da bom šla iz službe naravnost ponjo v šolo in potem domov.

A služba se mi konča ob 14.00. Pogosto se mali zavleče. 5, 10, 15 min. Včasih končam ob uri alu celo kako min prej. Potem je treba do šole. Sedaj pa neko čudno pravilo in težava. Če ne pridem med 14.20 in 14.25, moram počakati do 15.10????!!!

A resno? Saj ni takrat pouka. Je popoldanska oblika varstva za otroke, ki čakajo na odhod domov.

Ne razumem tega in mislim, da enostavno ne bom čakala.

Jo pač vpišeš v dejavnosti samo do 14.20, po tej uri pa tamala počaka pred šolo ali v hodniku.
Ali še bolje, iz službe grede opraviš vse nakupe in jo prideš iskat ob 15.10

In ja – popoldanske dejavnosti tečejo po urniku in so učne ure (tuj jezik recimo, ali kak šport, kuhanje in podobno). Logično, da ne more vsak kar noter planit, kakor se mu zazdi. Ti ob 14.30, Jožica ob 14.35, Franc ob 14.40 in tako dalje.
Lahko ti sanjaš, kaj dovoliš in kaj ne, ampak tudi šola ima svoj delovni čas.
Sicer bo pa drugo leto že lahko šla sama domov. Eno leto se boš pa držala urnika. Saj ti ni treba popoldan letat na sto dejavnosti, ali si jih pa prilagodi.

Kdo je tu pomemben? Ti ali hčerka? Mater, že vnaprej težiš. To bo še veselo s tabo. Uboga hčerka.

Se malo se boste protivirusni, pa bodo ukinili popoldansko varstvo, pa bo volk sit in koza cela,a ne?

Če imaš čas …, 31.08.2025 ob 17:44

Jo pač vpišeš v dejavnosti samo do 14.20, po tej uri pa tamala počaka pred šolo ali v hodniku.
Ali še bolje, iz službe grede opraviš vse nakupe in jo prideš iskat ob 15.10

In ja – popoldanske dejavnosti tečejo po urniku in so učne ure (tuj jezik recimo, ali kak šport, kuhanje in podobno). Logično, da ne more vsak kar noter planit, kakor se mu zazdi. Ti ob 14.30, Jožica ob 14.35, Franc ob 14.40 in tako dalje.
Lahko ti sanjaš, kaj dovoliš in kaj ne, ampak tudi šola ima svoj delovni čas.
Sicer bo pa drugo leto že lahko šla sama domov. Eno leto se boš pa držala urnika. Saj ti ni treba popoldan letat na sto dejavnosti, ali si jih pa prilagodi.

Kdo je tu pomemben? Ti ali hčerka? Mater, že vnaprej težiš. To bo še veselo s tabo. Uboga hčerka.

Ne, ped šolo ali na hodniku ne sme čakati. So ze povedali. In ne, nisem jo vpisala na krožke. Samo čaka, da jo pride kdo iskati.

Protivili*

Ja, eni so pozabili zaradi koga so tam in kdo jih plačuje. Otrok je po koncu pouka tam, ker čaka da ga pride nekdo iskat. Ne glede na to kakšne svetove si nek birokrat ustvari v svoji glavi.

Cakajoca mama

čudno, kaj takega 1. čujem.   če je to res,  menjaj šolo. to jaz osebno ne vidm smisla. ker fsaka šola želi čim manj plačat učitelje.  in zaka jbi nekdo ostajal dalj v šoli če ni potrebno.  to nekegasmisla nima. ampak pri teh elvih fašsitih je fsem ogoče.

ti bi morala, aktivart babico, dedeka, teto, sosedo, nekoga, ki bi šel po otroka. po kosilu.

Kaj vam je ?

Brihta, pojma nimaš.

Takega otroka mora starš ali pooblaščenec(voznik kombija ) dostaviti direkt, pri odhodu pa mora spet tisti nekdo priti po otroka, otrok ne sme več sam tavati okoli, kar sicer ni vredu v smislu samostojnosti.

Mi smo iz hribovske vasice že v malo šolo pri petih hodili sami gor in dol, nihče nas ni vozil, v drugem in tretjem smo imeli  dvoizmenski pouk, tema je bila že ko se je končala popoldanska, včasih je padal dež, sneg, si pač šel domov in pika.

A 15.10 ti je pa totalno prepozno in vse bo na glavo in vsi boste imeli uničeno leto? Joj starśi. Mi, ki delamo do 16.00, nismo bili nikoli v šoli pred 16.20. In? Danes imam eno doktorico znanosti in enega magistra. Si moreš mislit, pa tako dolgo sta me morala čakat v prvi triadi.

Kot že napisano, so dejavnosti. In zaradi varnosti otrok, ne bodo prosto odprta vrata.

Si take varnosti za otroka ne želite?

Malo kost za glodanje. Tega se niso izmislili učitelji, ampak je zakonodaja takšna.

Če že znate MON najti, potem si še malo šolsko zakonodajo preberite.

Sicer pa so tako in tako po mnenju vseznalcev tu gor vsi učitelji ob  8.uri v šoli in gredo domov že ob 12. uri. Prav ti isti so si namislili, da bi pa bilo tudi to varstvo  po ” rekelcih”. Saj tudi  drugje obstajajo merila in pravila. tudi ti si ne moreš namislit v službi, da boš šla malo med šihtom k frizerju ali pa v trgovino.

Imate otroka v šoli in tam rabi tudi čas imeti organiziran. To ni tako kot v privat varstvu kot si namisliš kar ti paše. Če si v šoli je šola in ne varstvena organizacija.

Lahko si pa umislite varuško, ki bo otroka vzela domov takoj po končanem pouku, ker glede na zapisano, vam očitno tudi kosilo ne bo všeč.

Tudi jaz se temu ne bi prilagodila. Kaj pa, če bi delala od 9h-17h? Učitelji imajo svoj urnik, ti pa svojega. Poveš, da boš po hčerko prihajala po službi. Te bo v tem času počakala v razredu, brez dodatnih dejavnosti, pripravljena na odhod. A tvojega časa pa ni škoda, da sediš v avtu ali zapravljaš po trgovinah za stvari, ki jih ne rabiš in to samo zaradi nekih bednih pravil. Pogovori se, razloži in vztrajaj. Konec koncev – čas je denar.

Cakajoca mama, 31.08.2025 ob 17:48

Ne, ped šolo ali na hodniku ne sme čakati. So ze povedali. In ne, nisem jo vpisala na krožke. Samo čaka, da jo pride kdo iskati.

Še enkrat -čeprav so ti to v šoli povedali -to NISO krožki in NI ČAKANJE na odhod domov. Popoldanskega varstva v obliki, kur smo ga poznali, ni več. So dejavnosti, ki tečejo po programu in se ne morejo izvajat po indijansko.  Ti bi pa še prišla malo poklepetat z učiteljico in podobno… odpade.

Sicer pa s tem programom šole BREZPLAČNO nudijo dejavnosti za otroke, ki bi jih ti sicer plačevala. Pri nas recimo tenis, kotalkanje, pozimi drsanje in sankanje, judo, zumba, joga, nemščina, glasbeni instrumenti… in vsa učna pomoč, tako da imaš še inštrukcije zastonj.

Manj kot boš sitnarila, prej boš ugotovila, da je to za tvojo hčerko super, ti boš pa tudi imela pol urce predaha po službi.

Anonimno 9713, 31.08.2025 ob 18:09

Tudi jaz se temu ne bi prilagodila. Kaj pa, če bi delala od 9h-17h? Učitelji imajo svoj urnik, ti pa svojega. Poveš, da boš po hčerko prihajala po službi. Te bo v tem času počakala v razredu, brez dodatnih dejavnosti, pripravljena na odhod. A tvojega časa pa ni škoda, da sediš v avtu ali zapravljaš po trgovinah za stvari, ki jih ne rabiš in to samo zaradi nekih bednih pravil. Pogovori se, razloži in vztrajaj. Konec koncev – čas je denar.

Japajade, kar vsak po svoje. Od pol ure razlike ne bo nikogar konec.

Kot že napisano, so dejavnosti. In zaradi varnosti otrok, ne bodo prosto odprta vrata.

Kdo konkretno ogroza varnost otrok v soli?  Za casa mojega solanja so bila vraa prosto odprta. Kaj se je spremenilo od takrat, da so otroci v soli ogrozeni?

Anonimnež, 31.08.2025 ob 18:17

Kdo konkretno ogroza varnost otrok v soli?  Za casa mojega solanja so bila vraa prosto odprta. Kaj se je spremenilo od takrat, da so otroci v soli ogrozeni?

Marsikaj! Po mestih narkomani, klošarji. Vsaj v LJ je tako. Verjamem, da je izven mesta bolj varno.

—Marsikaj! Po mestih narkomani, klošarji. Vsaj v LJ je tako. Verjamem, da je izven mesta bolj varno.

Po mestih so solska vrata zaklenjena, ker bi sicer v sole hodili narkomani in klosarji? Paranoja je huda rec.

Streljačine po šolah, letanja z noži, kraje, izsiljevanja za denar… pretepi…

V tvojih časih res ne. Zdaj pa le včasih malo kaka poročila poglej. Teslo.

Če imaš čas …, 31.08.2025 ob 18:12

Še enkrat -čeprav so ti to v šoli povedali -to NISO krožki in NI ČAKANJE na odhod domov. Popoldanskega varstva v obliki, kur smo ga poznali, ni več. So dejavnosti, ki tečejo po programu in se ne morejo izvajat po indijansko.  Ti bi pa še prišla malo poklepetat z učiteljico in podobno… odpade.

Sicer pa s tem programom šole BREZPLAČNO nudijo dejavnosti za otroke, ki bi jih ti sicer plačevala. Pri nas recimo tenis, kotalkanje, pozimi drsanje in sankanje, judo, zumba, joga, nemščina, glasbeni instrumenti… in vsa učna pomoč, tako da imaš še inštrukcije zastonj.

Manj kot boš sitnarila, prej boš ugotovila, da je to za tvojo hčerko super, ti boš pa tudi imela pol urce predaha po službi.

Smo vezani na začetek glasbene, imam še druge popoldanske obveznosti.

Verjemi. Dodatne pol ure gledanja v zrak, samo poruši popoldanski urnik.

Torej v šihtu se lahko prilagodiš, v šoli se pa ne moreš? Po šoli so dejavnosti, ne sedijo otroci v razredu in v luft gledajo. Šola ni varstveni zavod zastojn zate. Namesto da bi bila vesela da imajo zastojn dejavnosti za otroke. Ti bi motila vse sodelujoče, zato ker pač svet se mora tebi prilagajat. Boš ti povedala kaj in kako. Se ni treba pravil držat. Svaka čast učiteljem ki te bodo morali 9 let prenašat. Pa tvojemu otroku, ki te more dnevno prenašat. Jaz jaz jaz jaz. Plačaj varstvo po šoli pa jo boš lahko pobrala kadar boš želela!

Cakajoca mama, 31.08.2025 ob 19:09

Smo vezani na začetek glasbene, imam še druge popoldanske obveznosti.

Verjemi. Dodatne pol ure gledanja v zrak, samo poruši popoldanski urnik.

Ja pol pa pojdi pravi čas iz službe. Kaj tečnariš da se mora svet tebi prilagodit. Al pa plačaj varstvo in bo doma ko boš hotla. Nisi bog da se bo cel sistem tvojim popoldanskim dejavnostim prilagajal. Mislim prepotentnosti…..

Torej naj posebnega učitelja najdejo da bo z njo sedel v razredu? Ker se mama ne more prilagodit urniku šole? Se obnašate kot da plačujete za kaj 🙂 Ja kaj če bi delala do 17ih tako kot eni delamo? Plačala bi varstvo! Ti resno misliš da se bo šola tebi prilagajala? Pojdi k šefu pa mu povej da ti urnik ne sede in naj prilagodi. Aja to pa ne. Šola se mora točno tebi prilagodit. Ker si nekaj posebnega. Svaka čast učiteljem. Z takimi prepotentnimi egoti se jebat vsak dan…..

No ja, če kje, se da pa v glasbeni zmenit za drugo uro ali celo dan, tudi pri teoriji je več skupin, sploh septembra se da vse zmenit. Samo ti si tako nahajpana, kot da nihče na svetu nima popoldanskih aktivnosti. In da končaš ob 14.00, si lahko samo srečna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close