Prvomajske počitnice Rim ali Dubrovnik, z osnovnošolcem
No, pa razmišljam, kateri konec bi pokazala mojemu 13 letniku naslednji maj. Pot do Dubrovnika čez Plitvice in Bosno in ogled Sarajeva, Mostarja , in nazaj Split, Zadar.. ali Rim, torej Pisa,,, RIM, Napoli, Capri, Vezuf.
Oboje sem bila dolgo let nazaj in so lepi spomini.
Bi šla pa z avtom, skrbi me le varnost, ki zadnje čase ni na prav visokem nivoju, saj so vse te države polne beguncev..
Če pa ne, bom šla pa na Madžarsko na Balaton, pa bo:)
Obe ideji sta dobri. Mogoče samo preobsežni.
Vzela bi recimo Sarajevo (2 dni ) Mostar ( slapovi Kravice ) Bi pa definitivno spustila Dubrovnik. Predrago ( obupno predrago ) za zelo malo videti. Raje Zadar, če že mora biti kaj zgodovinskega.
Rim je sam po sebi že zadosti za izlet. Nikakor ga ne bi vključevala v “še nekaj “.
Vezuv kot vulkan je kar zahteven, bi pa najstniku verjetno bili zanimivi Pompeji. Računaj pa da imaš do dol 12 ur vožnje.
Arezzo, Urbino, Pisa, Siena, Firenze – to je za teh nekaj dni vec kot prevec. Ce si mislis ogledat vsa ta mesta in mesteca tudi “odznotraj” se pravi tudi muzej, cerkev, stolp … pa sprehodi po ulicicah, pa da nekaj prigriznes … os pa to cudoviti kraji
Rim …. a ves kaj je tam vsega… prvomajske so komaj dovolj
Neapelj, Vezuv, Pompej , pa se vsi sprehodi in ogledi tam, pa tipicna vecerja … in se pot – prvomajskim moras dodat se en dan
Bili že povsot zato je moje mnenje, da bi za prvega maja obiskali Rim. Dubrovnik pa v mesecih ko se lahko že kopaš. Vsekakor pse vsedite in prebrskajte po netu in se skupaj odločite. Kar se tiče pa Bosne pa je meni tudi noro lepo ker sem otrok ko je obstajala še bivša Jugoslavija in me daje nostalgija našim otrokom pa to nič ne pomeni. Vsekakor pa si ne natrpajte preveč krajev.
če ni posebej navdušen nad zemljepisom in zgodovino ali vsaj kmetijstvom
spada 13 letnik v zabaviščne parke tipa
http://www.ringaraja.net/clanek/seznam-zabaviscnih-parkov-v-evropi_2713.html?page=
Sicer pa Dubrovnik … Rim je le malce prezahteven in si bo premalo zapomnil, doživel …
Kot so ti že svetovali, vprašaj svojega 13-letnika, kam bi šel. Pa naj malo pobrska po spletu, če ne vem, kaj bi se mu zdelo bolj zanimivo.
Jaz bi šla definitivno v Italijo. Je pa vse tole, kar si naštela, definitivno preveč za teden dni prvomajskih počitnic. V Rimu imaš en teden kaj počet, pa morda greš še malo naokoli, če boš z avtom. Sem bila za 1. maj en teden, prav fajn.
Neapelj, Pompeji, Vezuv, Capri, Amalfi … spet dela za najmanj en teden.
Toskana: Pisa, Lucca, Firence, Siena … spet teden dni ali več.
Seveda lahko obredeš vse kraje, ki si jih naštela, tudi v tednu dni. Ampak to je potem ena sama vožnja od kraja do kraja, v čemer jaz ne vidim smisla. Potovanje po Italiji je meni zmeraj en sam užitek, brez dirkanja naokoli, počasi, vzeti si čas za oglede, za dobro papico, posedanje na kakšni piazzi ob kavici ali kozarcu vina …
Forum je zaprt za komentiranje.