Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvo polnjenje baterije prenosnika: koliko časa?

Prvo polnjenje baterije prenosnika: koliko časa?

V navodilih proizvajalec pove samo, da se baterija napolni do polnega v 2-4 urah; nič pa ni posebej navodil za prvo polnjenje.

Kako je zdaj s tem? Še velja tistih najmanj 12 ur ali še celo več ( kot je zaslediti po nekaterih forumih)-je pa res,da so tiste teme več let stare in v tem času so se zagotovo izboljšale baterije.

Kaj se torej svetuje danes za LI-Ion baterijo ob prvem polnjenju. (nikjer niti ne piše ali je že kaj napolnjena tovarniško).

Kaj narediti, da bo ok za varno rabo baterije?

Lahko napolniš baterijo do konca, sprazniš do nekje 50% in jo daš ven, shraniš v omaro – to v primeru, da uporabljaš prenosnik ves čas samo doma, in ga imaš priklopljenega na elektriko ves čas.

Brala pa sem, da v vsakem primeru se baterija sčasoma uničuje, ne glede ali polniš in prazniš ali pa imaš ves čas priklopljenega. Ni pa več nujno, da se jo izprazni do konca. Ravno nasprotno. Popolno izpraznenje baterije pomeni cikel. Baterija pa ima samo določeno število ciklov. Tako, da jaz ga sploh ne izklapljam iz polnenja. Od prvega polnenja oz priklopa na el. omrežje imam ves čas priklopljenega. Tudi ni več te fore koliko časa se mora prvič polnit. Ko je baterija napolnjena računanik sam izklopi polnenje.

Odgovor na objavo uporabnika
ves čas priklopljen, 12.06.2021 ob 17:48

Lahko napolniš baterijo do konca, sprazniš do nekje 50% in jo daš ven, shraniš v omaro – to v primeru, da uporabljaš prenosnik ves čas samo doma, in ga imaš priklopljenega na elektriko ves čas.

Brala pa sem, da v vsakem primeru se baterija sčasoma uničuje, ne glede ali polniš in prazniš ali pa imaš ves čas priklopljenega. Ni pa več nujno, da se jo izprazni do konca. Ravno nasprotno. Popolno izpraznenje baterije pomeni cikel. Baterija pa ima samo določeno število ciklov. Tako, da jaz ga sploh ne izklapljam iz polnenja. Od prvega polnenja oz priklopa na el. omrežje imam ves čas priklopljenega. Tudi ni več te fore koliko časa se mora prvič polnit. Ko je baterija napolnjena računanik sam izklopi polnenje.

sicer tudi ti nisi odgovorila na moje zastavljeno vprašanje, ampak vseeno hvala za odg.  Včasih si tu zastavil vpr. in si hitro dobil odg., danes sem do trenutka, ko si ti pisala itak že po svoje uredila.

Baterije pa ven ne bom dajala, ker ne samo, da mora biti pravilno shranjena, da ohranja kvaliteto, tudi za računalnik je tvegano, ker se lahko tam nabere prah in ogrozi delovanje celotnega compa.

Sem pa na koncu naredila tako, kot sem zasledila na tujih straneh, da sem ga napolnila do konca cca 2 uri, zdaj je na napajanju sicer, ampak delam zraven. Vsekakor ga nisem pustila 24 ur ali kaj podobnega da bi kalibrirala baterijo, saj kot pišejo tuji strokovnjaki, kot sem ugotovila, to pri teh baterijah ni potrebno… naši pišejo pa vse drugo naokoli, samo jasnega navodila ne kako s prvim polnjenjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close