Prvo nalivno pero
… grem po spisku kaj potrebujejo naši drugošolci in se zatakne pri alineji – nalivno pero.
Naj še povem, da roditeljskega sestanka nismo imeli, ne vemo kdaj bo in kdo bo učil sina, niti v katerem razredu bo (a, b, c, d). Vse bodo zmešali. Dobili smo spisek za učbenike in delovne zvezke, pa za zvezke…
Najbolje počakati na roditeljski pred nakupom peresa in ostalih drobnarij?
Vseeno pa me zanima kakšna peresa uporabljate vi, oziroma vaši drugošolci?
Pri nas sta za začetek uporabljala tistega ki ga imajo tudi za levičarje. Ni pero pač pa špica. Mislim da so v razredu več ali manj imeli vsi takega. Je pa res da z navadnim peresom lepše pišejo. No desničarka je ostala pri navadnem potem levičar pa je imel tega s peresom zelo kratek čas je hitro prešaltal na tega za levičarje.
Mi smo na začetku za ta velikega po priporočilu drugih staršev kupili od Stabila, ampak ne klasično nalivno pero, bil je roler. Z njim je tako kracal, da ni bilo za nikamor, potem smo kupili klasičen nalivnik neke leve znamke. Bilo je precej bolje, a je po parih mesecih počila konica. Na koncu smo kupili od Pelikana. Je še vedno v uporabi (torej 2 leti in pol).
Ta mali je levičar in smo kupili od Stabila nalivnik (ne rolo) za levičarje. Zadovoljni. Je v uporabi 2 leti.
Svetovano nam je bilo nalivno pero za levičarje (v izvedbi za desničarje).
Saj nihče ni vedel, kaj piše! Sploh je bil problem v drugi polovici, ko so začeli pisati v zvezek z vmesno črto (lepopisni zvezek)-kot da ne vidi niti spodnje niti zgornje črte.
Omenim naj še rahle težave z grafomotoriko; zaradi tega naj bi bili tovrstni nalivniki super!
Kupila nebroj klasičnih nalivnikov; od no name do nekih Pelikanov, Schneiderjev ipd.
Končno, nekje mesec dni pred počitnicami, sem obupana kupila Parkerjevo nalivno pero-Parker Vector za slabih 20 €
Če ne bi videla na lastne oči razlike-ne bi verjela!
Črke so z uporabo Parkerja dobile pravilno obliko, potekajo od črte do črte (takrat, so se mu ne mudi preveč, da se razumemo).
Forum je zaprt za komentiranje.