Najdi forum

Za letos julij (sva najbrž že pozna) september nameravava odpotovati na Kubo ali v Mehiko v lastni režiji. Ker pa bi bilo to prvo tako potovanje (z letalom), se obračam na vas dragi popotniki, dopustniki in drugi, da mi malo pomagate, svetujete, glede same organizacije.
Nekaj malega Evrope sva že obdelala sama z avtom (Belgija, Luxemburg, Nizozemska-EP v nogometu, lani od Zadra do Ulcinja), za agencijo sva šla v Pariz in Španijo. Tako da nimam nikakršnih izkušenj s potovanji izven Evrope, niti z letalskimi prevozi…

Prosim, če mi lahko malo poveste na kaj moram biti pozorna pri organizaciji, kako si sami organizirate pot, kako je z nabavo letalskih vozovnic, kako je z zavarovanji, plačilnimi sredstvi (potovalni čeki, gotovina, kartice).

Vidim, da se iščejo tudi sopotniki…ali ste že kdaj poskusili iti tako na slepo s kom?

Vsakršen nasvet bo dobrodošel in zanj se vam že vnaprej zahvaljujem!!

sem pozabila povedat, da nimava velik keša, zato bi izbrala bolj cenejše variante za spanje in transport! Večino časa bi porabila za oglede, ene par dni ( na koncu) pa tudi za izležavanje!

tle je bla par dni nazaj debata na to temo.

če se odločita za Mehiko, ti lahko posredujem en seznamčič ugodnih prenočišč, kjer sva bila pred 1 letom, ter nekaj podatkov o razdaljah (in cenah) med različnimi kraji ter o izdelkih vsakdanje potrošnje…

Najprej se odlocite kam zelite. Jaz sem recimo bil v Mehiki 8 mesecev nazaj tako da vam lahko marsikaj povem, toda ne bom dolgovezil tukaj ce se boste potem odlocili za Kubo. Bratranec je bil na Kubi in Mehiki in pravi da je Mehika boljsa. Jaz osebno tudi menim da je bolje na Mehiki , plaze so lepse ( vsaj na Yucatanskem polotoku ), da o samih znamenitostih niti ne govorimo. Tako da se dajte najprej odlocit kam potujete pa vam bomo rade volje dali kaksen nasvet.

Če še nimata letalske karte, si jo uredita tako, da tja letita na sever Mehike (Tihuana, Chihuahua, ali celo v ameriško Kalifornijo – LA ali SF), vračata pa se z Jukatana (Merida, Cancun). Tako bosta veliko prihranila pri času, ker se ne bo treba vračati čez del države nazaj na letallišče, pa še nekaj manj stroškov bo za pot po sami Mehiki. Pri tem pa bosta lahko obredla celo Mehiko in si na koncu privoščila tudi nekaj dni oddiha na Karibski obali.
Se pa bojim, da vama bo poleti v Mehiki peklensko vroče. Midva sva bila v zimskih mesecih (jan.-feb.), pa je bilo na jugu kljub temu zelo poletno.
Če sta že dva, ni nobene potrebe, da iščeta še kakšne sopotnike. Bi bili na takem potovanju samo ovira.
Zdaj se pa kar hitro lotita iskanja kart, upam, da nista že pozna za julij.

Hvala vam vse odgovore!
zdajle sem malo pogledala o podnebju v Mehiki in na Kubi. V Mehiki je glih deževna doba do 11. meseca, na kubi so pa možni tudi hudi orkani.
Kaj pravite? Ni glih fajn zdele potovat al’ kaj?

Moje prvo potovanje ven iz Evrope je bilo na Kubo in nisem imel nobenih problemov,
ceprav niti eden od nas treh ni bil kaksen izkusen popotnik.

Nasa organizacija je bila taksna, da je ena prijateljica Lonely Planet prebrala in naredila okviren plan, kaj vse se splaca pogledat, po internetu smo pobrskal za poceni letalskimi kartami, se sli cepit proti hepatitusu, na kompasu uredil “vize”, kupili dolarje in sli na pot.

Na Kubi so res orkani, ampak so zelo predvidljivi in se precej dni vnaprej ve, kje in kdaj bodo, tako da se jim da obicajno izognit. Kaksnega se ti splaca pa tud ujet in pogledat 🙂

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close