Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prvič z letalom

prvič z letalom

Pozdravljeni,

naslednji teden prvič letim z letalom, sedaj bi pa vas prosila za malce pomoči, da ne bom na letališču zgledala tako izgubljeno.

Sam postopek me zanima. Ko se čekiraš, kje in kako se odda prtljaga, koliko časa in kje se čaka na sam let, kako to izgleda, itd. Skratka….sem popolnoma nevedna in nepoučena pri teh zadevah. Saj me ni strah, se bom že znašla, ampak če pa že v naprej izvem kako dobro informacijo, vam bom pa res hvaležna.

Hvala lepa,

Aleksandra

Nič lažjega. Vsak “strah” odveč. Samo glej koga pred tabo v vrsti za čekiranje in bo šlo.
Sploh ne boš izgubljena.

Prtljago oddaš pri čekiranju.
Nato greš v čakalnico mimo carinika in policisti bodo opravili detekcijo na kovine. Priporočam, da
na sebi nimaš nobene kovine (ure, nakita). Vse to daj v ročno prtljago (torbico), ki gre skozi
rentgen. Pri čekiranju lahko tudi vprašaš kako in kam naprej.

Lep in miren polet in še lepši dopust želim.

Hvala za nasvet,

od nakita nosim samo zlato verižico, mislim da to ne bi smel biti problem.

Kako je s prtljago? Ti jo vzamejo takoj ob čekiranju, ali jo moraš naknadno kam dati?

Uf…ja…ma me ne skrbi, samo…no ja…neznano je vedno neznano, pa vse je enkrat prvič, kajne?

Hvala za nasvete,

aleksandra

ko se boš čekirala, ti bodo vzeli tudi prtljago, razen tiste, ki jo želiš imeti s seboj v kabini. verižica ni problem. Pazi pa, da ne boš imela kake srajce ali jopice s kovinskimi gumbi, zna biti malo zoprno.
Ko sem jaz prvič letela z letalom, sem bila tudi čisto taka kot ti – kam moram iti, kaj bo s prtljago. Leta samega me niti ne bilo strah, samo vse te procedure… Potem ko boš dala enkrat vse skozi, se ti bo zdelo fajn, kao zdaj imam pa eno izkušnjo več za sabo in naslednjič bom že vse znala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close