prvič v solarij
Nisem bila še nikoli, pa me matra, da bi šla.
Vem, da so mnenja o koristnosti oz. škodljivosti deljena in ne bi rada, da se spet razvije ta debata.
Zanima me samo to kako stvar sploh izgleda, a se je treba prej oz. pol tuširat, pa namazat, a dobiš zaščito za oči tam, pa a se moraš čist not zapret…
In seveda na koliko časa je priporočljivo hoditi, da se kaj pozna.
Pa še kakšna je razlika med navadnim in open air solarijem.
Hvala za odgovore
jaz obiskujem fitnes v Kalipso wellness centru v Ljubljani, no pa sem 3x zavila še v solarij. mi je všeč! ni se ti treba nič prej najavit. ko prideš tja, ti punce svetujejo glede na tvojo polt za koliko časa in v kateri solarij. na začetku je priporočljivo it kak teden na vsaka dva dni (vmes 1 dan pavze), da porjaviš počasi in varno, potem pa je odvisno kaj hočeš naprej. kreme proti sončenju se v solariju ne uporablja, očala za zaščito oči dobiš tam, fino je, da si očistiš make up predno greš not. po solariju pa ti bo prijal tuš in kakšna negovalna kremica oziroma mleko za telo.
uživaj
Avtor: bledolična
Datum: 16-06-04 11:26
Pa še kakšna je razlika med navadnim in open air solarijem.
—————
v navadnem te nihče ne more gledat drugače kot po kameri, v open airu pa vsi vate bulijo… kr neki…
open air solarij 🙂 – včasih se je temu reklo čisto navadno sončenje – saj veš tisto, prideš na kokro, se mal slečeš, pa daš brisačo na kamne in se predajaš užitkom sončnih žarkov. Nič zaje***.
Jaz sem bila danes v solariju četrtič. Prve dvakrat sem bila v začetnem, tretjič že v malo močnejšem in je bilo vse super, danes mi je pa punca, ki je tam zaposlena rekla da grem lahko v turbo solarij. No in zdaj imam sranje. Zgleda, da je bil premočen, ker ratujem rdeča. Kar malo me skrbi. Ali se je to že kateri zgodilo?
Letos sem se prvič odločila za solarij ampak po temle kar danes ratuje se mi zdi, da da sem s solariji za vedno opravila.
Ali ima katera kakšen nasvet kaj naj zdaj naredim. Saj si mislim, da nimam kaj, pač počakat da mine in se mazat s kremo.
Izidora..najbolje da počakaš da mine. Optimalen učinek solarija se pokaže šele naslednji dan. Rdeča si pa mogoče zato, ker si bila predolgo notri ali mogoče, ker je bil čas med posameznimi sončenji prekratek. Sploh če prej nisi hodila v solarij, kajti koža potrebuje čas za to da se privadi na solarij.
In sadna..po sloariju ni priporočljivo tuširanje še vsaj tri ure. Škodljivo koži, pa še zelo zmanjša učinek solarija (manjša porjavelost).
Bledolična..ti pa počasi v solarij.Najprej po 5 min, nato počasi dlje. Učinski bodo počasi vidni, vendar je tako zdravo za kožo. Vedi pa, da v solariju dosežeš le neko stopnjo porjavelost. Za močnejšo porjavitev je priporočljiva (in potrebna) uporaba samoporjavitevenih krem ali preparatov, ki jih ponavadi lahko kupič v sloariju (npr. v Moj fit imajo to).
Lp
Jaz sem se lani odlocila, da bom sla v solarij, da bi lepse zgledala v obleki na maturanstkem. Prijateljica mi je priporocila enega, da je baje ful kul in tam znajo dobro svetovati. Zacela sem hoditi 1 mesec pred maturantskim, en dan prej sem sla se zadnjic v solarij… in groza! punca, ki je delala tam, mi je predlagala ocitno prevec casa in sem bila vsa rdeca. Tako sem si pokvarila maturantski.. na slikah sem bila grozna 🙁
kiara27 – ne boš verjela, ampak ravno toliko časa ponavadi preteče, da se grem stuširat, ker ponavadi po solariju še vedno okrog šibam, ker si solarij privoščim kot pavzico med službo in ostalimi opravki – torej sem čisto nezavedno zadela v črno :)))
sem tudi jaz včeraj podaljšala solarij za 2 minuti, pa sem lepo potem žarela v obraz, danes pa je barvica lepa. petič je bilo včeraj in mislim, da bom zdaj samo še tu in tam obiskala solarij, da se barvica obdrži, ker jo rabim – imam tudi tako delo, za morje pa letos ne bo časa.
Ja, mene je enkrat ful opeklo. Pet dni sem bla rdeča, vse je peklo, pa pol se je na htro dol odluščlo… Žarnice so emnjali, takrat je treba ful pazit. Drugač pa hodim dvakrat na teden redno že mesec pa pol, sam mene je kr mal strah… Ker mislim, da ni tole preveč nedolžna stvar tile UV žarki… Pa še drugače sem ful bela…
cau punce in fantje:)
jest delam v centru kjer imamo tudi solarije…in se popollnoma strinjam s kiaro27….
v solarij postopoma, na vsake dva dni, efekta ni takoj, ampak po enem dnevu rdeči ste samo zaradi vročine in ne zato, ker bi bili že opečeni, tuširanje res ni priporočljivo po solariju, ker res škoduje koži in zmanjša učinek solarja. ko si v solariju namreč toplota spodbudi celice, ki proizvajajo rjavo barvo, če tako poenostavim, da začnejo delovat. in če greš ti takoj potem pod tuš to izničiš.
samo toliko. in tudi jaz priporočam uporabo krem za med sončanjem in po sončanju. Australian Gold so dobre, čeprav malo dražje ampak se jih splača..-povem iz lastnih izkušenj…
drugače pa tu rabiš tudi potrpežljivost…odvisno od kože je po koliko solarijih se ti bo kaj poznalo. nekaterim se prej nekaterim pozneje…
lp
Forum je zaprt za komentiranje.