Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvič v nudistični kamp

Prvič v nudistični kamp

Edini pameten FKK kamp je Valata, potem se pa neha. Je pa najboljši od slečenih in oblečenih. Zelo primeren tudi za otroke, vse polni jih je tam.

Z bivšo sva bila v Monseni in sem bil zadovoljen, ona pa ne najbolj, pa sem jaz bolj katoliški kot ona….kaj je s temi ženskami?

Vesel oče, nudist, naturist

Monsena ne obstaja več 😉

Kako, so jo zaprli? Preimenovali?

Pred koliko leti pa?

No, pa sa je tudi bivša že več kot 11 let bivša…..

Vesel oče

Monsena se zdaj drugače imenuje, na žalost pa ni več nudističen kamp. Zelo pogrešam. Drugače pa se mi vedno postavimo v senco in pr prkolici potem nikoli nismo nagi, pa tudi, kjub dolgemu stažu v FKK kampih, nikoli ne kuham in ne jemo nagi. V trgovino večinoma sploh ne smeš nag, za vse ostalo, za plažo, za pod tuš… je pa super, da sem lahko brez obleke. Kar se pa skupnega dopustovanja tiče, se pa meni dopade, seveda mora imeti pa vsaka družina svojo prikolico oziroma šotor, tako da si potem neodvisen in se ne rabiš veliko prilagajati. Za otroke je super, če imajo družbo.

Po mojih izkušnjah ste moški bolj problematični in sramežljivi

Mi pa ne hodimo več v ta nagi kamp ker je mami čist znorela ko se je ateku lulek dvignil pri vsaki mladi teti….

Ulika je pri Poreču.
Pri šotorih, prikolicah je veliko ljudi v majicah, oblekicah ipd. V trgovino grejo redki goli. Na kavo gremo z brisačo, ženske z ruto kot oblekico. Dejansko so vsi goli samo na plaži in ob bazenu. Za male otroke je vsak dan dopoldan klub, delavnice itd. Vsak večer mini disko za otroke.
Nihče te ne bulji in kultura je mnogo višja kot v običajnih kampih.

A tle se sme gol it v trgovino? V Valalti in Istri tega ni in mi je to čisto fajn, čeprav sem zaprisežen nudist. Trgovcev v štacuni pač ne moreš posiljevat s svojo goloto.

Kam pa potem nagci vtaknejo denar? A ga imajo moški zvitega v riti, ženske pa kovance v pički?

Mogoče to še kakšni paše, misli, da ima japonske kroglice….

Denar nosiš v roki

Ulika je kar fajn kamp

Mi lahko kdo pojasni kakšna so pravila glede golote v Uliki?

Kateri kamp svetujete po vaših izkušnjah za prvič?

Načeloma je čisto vseeno, najboljši kamp te vrste je pa prav gotovo Valalta po mojih izkušnjah. Cena je sicer precej visoka, ampak v kampu pa ni da ni, vse urejeno, čisto, krasne plaže z marelami in ležalniki, lep bazen, kup lokalov, kjer se da za povsem zmerno ceno kaj pojest. Cenejši in malo bolj “natur” je kamp Istra pri Funtani, ampak z zelo malo oziroma skoraj nič dodatne ponudbe. Hodimo pa v oba kampa junija in septembra, zadnja leta ni bilo hude gneče ne v kampu (manj v Istri) ne na plaži, ne vem pa, kako zgleda julija in avgusta.

Načeloma je čisto vseeno, najboljši kamp te vrste je pa prav gotovo Valalta po mojih izkušnjah. Cena je sicer precej visoka, ampak v kampu pa ni da ni, vse urejeno, čisto, krasne plaže z marelami in ležalniki, lep bazen, kup lokalov, kjer se da za povsem zmerno ceno kaj pojest. Cenejši in malo bolj “natur” je kamp Istra pri Funtani, ampak z zelo malo oziroma skoraj nič dodatne ponudbe. Hodimo pa v oba kampa junija in septembra, zadnja leta ni bilo hude gneče ne v kampu (manj v Istri) ne na plaži, ne vem pa, kako zgleda julija in avgusta.
[/quote]

Koliko so pa striktni glede golote?

Koliko so pa striktni glede golote?
[/quote]
Ja če te že vnaprej skrbi, da se bo treba slečt oziroma ti ni do tega, potem je brez veze sploh it v nudistični kamp. Na plaži si itak gol, večina hodi gola tudi po kampu, na wc, pomivat posodo … Za v trgovino ali če greš v lokal, se seveda oblečeš. Pa če ti je hladno, ravno tako. Ne vem, kaj misliš z vprašanjem, koliko so striktni? Seveda te nihče ne preganja, če nisi slečen. Ampak jaz bi se sama trapasto počutila, če bi hodila okoli oblečena medtem ko bi bili vsi okoli mene goli.

Jaz bi šla samo malo pogledat.

Jaz bi šla samo malo pogledat.
[/quote]

Pejd prvo za kak dan ali vikend, da vidiš, če ti ustreza. ko smo bili v Baškii v Fkk kampus, so kar kontrolirali. Že na kapiji nam je receptorka lepo povedala, da smo v kampu goli.

Kampiranje v FKK kampu je povsem enako kot v vseh drugih kampih, le da si tu brez obleke – lahko, ni pa nujno. Razen na plaži. Jaz sem gola ves čas v kampu, oblečem se edino za v trgovino pa za v lokal. In seveda če me zebe.
Super kamp je Valalta pri Rovinju, urejen, s krasno plažo s senčniki in ležalniki, s par lokali, kjer se da dobro in za solidno ceno jest … Je pa kamp precej drag. In moti me, ker že povsem prevladujejo avtodomi in prikolice in je s šotorom težko najti kak fajn plac. Junija in septembra je še kar nekako, julija in avgusta mora bit pa po moje precejšnja gneča. Cene pa tudi take, da za isti denar verjetno mimogrede dobiš kak fajn apartma.
Všeč mi je tudi kamp Istra pri Funtani, lepo urejen, cenejši in manj poln kot Valalta, ampak v kampu samem nimaš kam it, Funtana je pa tudi en sam dolgčas.
[/quote]

Pa saj avtodomi in prikolice so ja del AVTOkampa. Ne rečem naselje mobilnih hišk in fiksnih glamping šotorov, to res ni več avtokamp, a avtodomi in prikolice so od vedno bili in upam, da tudi vedno bodo. To je ja enako kot šotor – prideš, izbereš parcelo, postaviš, si tam 7, 14, 21 dni, razstaviš in greš. Zakaj bi moral bit šotor ekskluziven pri kampiranju v AVTOkampu, tega ne razumem.
Če misliš na kampe kot zgolj na šotore, potem ti misliš na taborjenje. To je pa nekaj drugega.

Kar se tiče golote v FKK pa načeloma velja zaželena golota, brisača pod rito, ko se usedeš, večinoma kar vem za različne kampe pa oblečenost v trgovini npr. Moti me edino to, da se marsikdo obnaša, kot da je golota na plaži absolutno zapovedana in te gledajo grdo ali tudi glasno komentirajo ali celo pristopijo, če imaš na sebi kopalke. Pač, meni je neprijetno, če v času menstruacije nimam ničesar na sebi, kljub vsem tamponom na trgu in v zadnjem letu tudi menstrualni skodelici, imam žal to smolo, da mi vse prepušča in na kraj pameti mi ne pride, da bi takrat ne imela spodnjega dela kopalk še z malim vložkom. Ker sem pa v kampu ravno toliko, da vedno dobim en ciklus vmes, je to moja edina možnost. Nikakor se v tem času ne nameravam izogibati plaži samo zaradi tega, saj imam majhne otroke, ki na plaži ne morejo biti brez spremstva. Včasih so bili ljudje precej bolj strpni in je veljalo “brigaj se zase”, zdaj pa taka sovražna nastrojenost za neko popolnoma osebno higiensko odločitev. Ne rečem, da bi prišla ovešena z zavesami in zakrita od pet do glave…

Meni je pa OK, če je kontrola golote, je dosti manj firbcev po kampu, ki samo svoje spolne fetiše izživljajo.

Mi smo enkrat hoteli malo pofirbcat po fkk kampu pa so na recepciji zahtevali da se slečemo.

Pa saj avtodomi in prikolice so ja del AVTOkampa. Ne rečem naselje mobilnih hišk in fiksnih glamping šotorov, to res ni več avtokamp, a avtodomi in prikolice so od vedno bili in upam, da tudi vedno bodo. To je ja enako kot šotor – prideš, izbereš parcelo, postaviš, si tam 7, 14, 21 dni, razstaviš in greš. Zakaj bi moral bit šotor ekskluziven pri kampiranju v AVTOkampu, tega ne razumem.
Če misliš na kampe kot zgolj na šotore, potem ti misliš na taborjenje. To je pa nekaj drugega.

Kar se tiče golote v FKK pa načeloma velja zaželena golota, brisača pod rito, ko se usedeš, večinoma kar vem za različne kampe pa oblečenost v trgovini npr. Moti me edino to, da se marsikdo obnaša, kot da je golota na plaži absolutno zapovedana in te gledajo grdo ali tudi glasno komentirajo ali celo pristopijo, če imaš na sebi kopalke. Pač, meni je neprijetno, če v času menstruacije nimam ničesar na sebi, kljub vsem tamponom na trgu in v zadnjem letu tudi menstrualni skodelici, imam žal to smolo, da mi vse prepušča in na kraj pameti mi ne pride, da bi takrat ne imela spodnjega dela kopalk še z malim vložkom. Ker sem pa v kampu ravno toliko, da vedno dobim en ciklus vmes, je to moja edina možnost. Nikakor se v tem času ne nameravam izogibati plaži samo zaradi tega, saj imam majhne otroke, ki na plaži ne morejo biti brez spremstva. Včasih so bili ljudje precej bolj strpni in je veljalo “brigaj se zase”, zdaj pa taka sovražna nastrojenost za neko popolnoma osebno higiensko odločitev. Ne rečem, da bi prišla ovešena z zavesami in zakrita od pet do glave…
[/quote]
Ne rečem, da bi moral bit šotor “ekskluziven” v kampih. Ampak s temi ogromnimi prikolicami in še večjimi avtodomi izginja tisti čar bivanja v kampu, ko so še prevladovali šotori. In nekako mi ni fajn postavit šotora nekam, kjer so okoli mene samo avtodomi. To je pač moje mnenje.
Kar se pa golote tiče, nisem še nikoli videla, da bi komu težili, če ni gol na plaži (čeprav se tudi skoraj ne spomnim, da bi kdaj videla koga, ki ni bil). V lokalih nisem videla golote, prav tako se oblečen hodi v trgovino. Ne verjamem, da te bo kdo preganjal, če boš par dni v spodnjem delu kopalk.

In kar nekateri pišejo, da se moraš slečt že kar na recepciji, je tudi neumnost. Jaz pridem v kamp zmeraj oblečena, prav tako grem oblečena na sprehod iz kampa i se taka tudi vrnem in se slečem v šotoru, ne že kar na recepciji.

Ha, ha… to pa verjamem, da je zelo neprijetna zadeva. Mogoče je pa bila ženska malce tudi ljubosumna.

Prvo kot prvo če niste do sedaj kampirali predvidevam, da niti nimate opreme kar pomeni min 800 eur začetnega vložka. Kot drugo tudi meni ne bi bilo prijetno biti naga in gledati prijatelje kljub temu, da je moja postava napram letom solidno ok. Ter ja na dopuste hodimo sami ker je ro nas čas za našo družino in da se posvetimo en drugemu ne pa otroci skup tastari skup.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close