Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prvi razgovor za sluzbo

prvi razgovor za sluzbo

Pozdravljene!

Veliko od vas je ze slo in prezivelo razgovore za sluzbo in vas prosim da mi pomagate pozreti cmok v grlu, ki se mi je naredil, ko so me malo prej poklicali na razgovor, ki ga imam v sredo.

Koliko jih je ponavadi v “komisiji”, ali se rokujete z njimi ob vstopu ali ne, kaj ponavadi vprasajo, kaj vi njih vprasate oz. kaj pricakujejo, da jih boste vprasale….

Gre za delovno mesto referenta za nepremicnine – koliko je ponavadi njihova placa (VI. stopnja

Tisockrat hvala.

Lp, Mojca

Samo brez panike. Ce je mozno, se najprej o firmi pozanimaj prek neta, ce imajo kaksno stran na netu. Zapisi si vse, kar bi te utegnilo na razgovoru zanimati. Glede rokovanja je tako, da se z njimi rokujes le, ce ti oni ponudijo roko, saj oni vodijo razgovor. Pred samim razgovorom se uredi tako, da se bos sama pocutila dobro, z garderobo in sminkanjem ne pretiravaj v nobeno smer.

Razgovorov je vec vrst: lahko je vec ljudi v komisiji in en kandidat, lahko je vec kandidatov in en ‘izprasevalec’. Vprasanja znajo biti od zelo splosnih: zakaj se dali prosnjo k nam, imate prosnjo se kje, kaksno placo pricakujete… do tudi malo osebnih, ce imate druzino, kaksni so hobiji, kaj drugi mislijo o tebi. Sicer pa obstaja tudi knjizica na temo razgovora za sluzbo, katere naslova se ne spomnim.

Predvsem pa prijazen nasmeh in sproscen nastop premagata vse. Srecno, Neza

v glavnem bodi čimbolj sproščena. jaz sem bila že na parih razgovorih in imajo navado vprašati sledeče:

kakšna dela si opravljal, kje, koliko časa (delovne izkušnje)
opisati svoj značaj/lastnosti
izobrazba
prosti čas
načrti za prihodnost
stan(poročena, otroci)
lasten prevoz

če je ta služba za delo z nepremičninami mislim da bodo iskali predvsem komunikativno osebo, verjetno z lastnim prevozom,

ti se v glavnem lepo smej in ne pretiravati s kakšnimi parfumi in oblekami (enkrat se spomnim, da je ena prišla na razgovor z majčko z odprtim hrbtom in jo je delodajalec poslal domov brez da bi razgovor opravil).

glede rokovanja. če ima delodajalec kaj pameti v glavi in če ni nek fr fr potem ti sam ponudi roko in se ti predstavi. se pa dobijo tud taki brez kulture. kaj hočeš tak je svet!

Sama sem bila do sedaj na zavodu. Naj ti povem , da so nas tam naučili , da najprej je važen pogled. Nato se rokuješ, če ti seveda delodajalec ponudi roko. Vsekakor pa bodi pripravljena tudi na vprašanja o osebnih stvareh. Doma si seveda sestavi govor, če te bodo pozvali, da jim poveš kaj o sebi. Vprašaj se, če bi bil tak odgovor všeč tebi. Nikakor ne uporabljaj kakšnih mimik obraza (grimas). Bodi lepo urejena in delovnemu mestu primerna (odvisno za kaj greš ). Mene je prejšnji teden bodoča delodajalka najprej vprašala ali sem kadilka in če mislim imeti še kaj otrok. Lahko, da boš morala izpolniti tudi kakšen vprašalnik. Na seminarju zavoda so nam pokazali vprašalnik, ki so ga morali izpolniti uslužbenci Leclerka. In grozno smo bili šokirani, ko smo zagledali vprašanja celo o intimnih stvareh.

Jaz ti osebno želim, da bi čim bolj uspešno opravila razgovor in dobila delovno mesto.

LP

Poglej na portal http://www.mojedelo.com. Tam boš dobila še nekaj koristnih nasvetov. Če se ti ne da brskat, pa še deset najpogostejših vprašanj, ki jih postavljajo delodajalci:

1.) Katere so vaše pomanjkljivosti?
2.) Zakaj naj bi vas zaposlili?
3.) Zakaj si želite delati v našem podjetju?
4.) Zakaj ste zapustili (zapuščate) vašo zadnjo zaposlitev?
5.) Kdaj ste bili najbolj veseli v službi?
6.) Kaj posebnega lahko, ponudite našemu podjetju, kar drugi kandidati ne morejo?
7.) Katero so vaše tri lepe lastnosti/ dosežki, ki jih lahko vaš zadnji delodajalec potrdi?
8.) Kakšno plačo iščete?
9.) Če bi bili morali biti žival, v katero bi se najrajši preobrazili?
10.) Kateri so vaši izzivi?

Za razgovor za novo službo je za ženske najpomembnejši videz.se pravi mini krilo,petke,oprijeta bluza,make up ter nabrušen iznajdljivi jezik,pa seveda čim višja izobrazba.Glede rokovanja pa mislim,da se je ob predstavitvi vljudno rokovati.

Kako je slo na razgovoru? Lp Neza

DARKOBARKO,brez crke A,bi bil DRKOBRKO,

haaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
daj priznaj,da malo si se pa nasmejal 🙂

Popravek,si se nasmejala…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close