Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prvi avto :)

Prvi avto :)

Mislim sej pa te ne prosim da mi verjameš!?Niti nisem sama začela pisat o tem ampak sem samo odg. na vprašanje!?ČE bi si pa že izmislila bi si pa verjetno tut zase kakšnega super fancy in ne Scenica!In ne vem zakaj bi bil to plod moje domišlije?Če bi se malo ozrl bi videl da je v SLO zelo veliko bogatih ljudi, ki si take avtomobile privoščijo mimogrede.. Pri nas pa več damo na druge stvari,potovanja,hišo,… Pa če te to kaj potolaži je A8-ka službena “nagrada” fotru in ga ni sam kupil, razen tega da mora davek plačevat na to…

:)))

Ponavadi se tisti, ki so polni keša, o tem ne hvalijo, predvsem pa ne po raznih forumih.
Zato še vedno mislim, da provociraš in v resnici voziš Jugo Koral 55 :)))

Jaz bi se tudi pohvalil. Vozim Škodo Favorit LX letnik 94. Fashionable a bi bla ti moja punca?

pepček: Sej se nisem hvalila, ampak sem odgovorila, ko me je cashy vprašal… Če pa je še danes to prepovedano, ne da bi se tvoja slovenska zavistnost obrgenila ob to, pol pa res ne vem.. Sicer mi pa res dol visi, kaj si ti misliš kaj mi imamo in kaj ne.. Pol pa živi v prepričanju, da vozim Jugo koral 55, če se zarad tega dobro počutiš.. In še enkrat, če bi se že hotla hvalit, se vsekakor ne bi z avti, kr mi ne pomenijo nič in če bi si prebral par postov višje bi lahko videl, da sem jaz hotla rabljen avto oz. sem rekla da sploh ne rabim novega….

Virt, žal že imam fanta… Res me tvoj avto pritegne, samo moj fant vozi starega cliota, pa je vseeno malo v prednosti …

Pa ti bo tvoj fant s starim Cliotom lahko v življenju nudil take materialne pogoje, kot ti jih nudita tvoja starša?

krota, mislim, da to ni toliko važno…
če bi fashionable bilo pomembno, kakšne materialne pogoje bi ji fant nudil v življenju, sigurno ne bi izbrala tega fanta s cliotom…
sodim, da je v njenem primeru ljubezen močnejša komponenta od materialnih potreb…in hvala bogu da je tako…
Če bi bilo pa treba njenega fanta spraviti na višji družbeni položaj (boljša služba ipd..), pa mislim, njena starša ne bi imela s tem nobenega problema.

Star sem “šele” 21, in nimam premožnih staršev, tako da nimam svojega avtomobila…mi pa kadar hočem ali rabim, oče posodi svojega unota `93, ali mami svojo felicio `97…
nam avtomobili pomenijo samo prevozno sredstvo, in hvala bogu s takimi tudi ne živimo v stresu, koliko bi nas stalo, če bi nam ga kdo opraskal, ali naredil ne vem kaj…
Tudi mirni živci v življenju marsikaj štejejo
lp, cashy

Ljubezen je pri Fashonable seveda močnejša od materialnih potreb, saj se le teh Fashonable sploh ne zaveda. So nekaj samoumevnega, kar ji starši vtikajo v rit in njej ni treba za to niti migniti. Tudi tebi recimo, je ljubezen pomembenjša od zraka, ki ga dihaš, saj ti za ta zrak ni treba niti s prstom migniti. Če pa bi ti začelo zraka primanjkovat, bi bilo v trenutku drugače.
Fashonable si seveda lahko privošči fanta s starim Cliotom, dokler ji bogati starši vse v rit vtaknejo. Če pa bo enkrat zaživela na svoje, bo hitro ugotovila, da ji “stari Clio” ne more nuditi tistega zanjo samoumevnega udobja, na katereag so jo navadili starši.

Draga krota.. hja ime ti res pristoji mimogrede.. Naj ti povem, da seveda dobim marsikaj, ampak spet,če bi si malo višje prebrala bi videla, da mi pa vse ni prinešeno “k riti”,kot praviš, amapk se zato sama trudim… počitniško delo-ki si ga btw sama uredim in ne “po vezah”,varčevanje,zosiova štipendija,rojstni dnevi… in zato vse kar dobim, ali kar si sama kupim CENIM!!!

Draga moja nekje pa morajo bit razlike med takimi družinmami, ki imajo mesečno dohodka 50 000/dr. člana in takimi ki imajo 500 000/dr. člana …. To je samo primer, ne govorim zase, da ne bo spet kdo reko,da se hvalim z našimi dohodki.. Seveda da potemtakem več dobim in priznam da me razvajajo, res pa je da bi me lahko dosti bolj in da se zavedam, da me vedno ne bodo podpirali (denarno mislim)

Naj ti še povem, da mi je vseeno, kaj ima moj fant, ker vem, da bom SAMA v življenju s trudom in učenjem
dosegla takšen standard, ki ga bom želela… In se mi zdi bedasto na kogarkoli zato zanašat glede tega(starše,fanta) … Konec koncev mislim, da se niso starši namesto mene učili, da sem dobila zoisovo BREZ dodatnega testa?Verjetno mi niso starši kupli odličnega uspeha v vseh 4ih letih gim?!!!Verjetno mi niso oni prinesli vseh priznanj iz tekmovanj na državni ravni?

Aja pa še nekaj.. vedi da v maljših letih nisem bila niti malo razvajena,saj sta bila starša še oba študenta, ko sem se rodila… Njuni starši pa niso imeli veliko denarja… tako da zelo dobro vem, kako je, če nimaš denarja…
S tem so me naučili, da če bom želela živet na veliki nogi, kot zdaj, se bom morala zato zelo potrudit in veliko delat in mislim, da nisem na slabi poti, da to uresničim…

Mislim mimogrede totlano primerna razprava za forum o avtih…

Hvala cashy-ti me očitno edini razumeš kaj mislim povedat 😉 Lp

Fashonable – ti boš vse življenje imela samo občutek, da nekaj delaš in ustvarjaš, v resnici pa boš živela od pasivnih prihodkov od premoženja tvojih staršev. Kot imaš sedaj občutek, da sama služiš denar za svoje razvade (500.000 SIT za New York) v isti sapi pa poveš, da je to denar, ki si ga dobila za rojstni dan. Seveda si prerdstavljam, da nisi dobila par jurjev, kot večina, ampak prej par 100 jurjev :))

Saj ni nič narobe če imaš denar, boš imela zaradi tega dosti bolj mirno življenje, saj ne boš nikoli delala za preživetje, ampak za zabavo in lastno veselje 🙂

Pa daj no… to ti še razjasnim,če si sama ne blagovoliš prebrat…. 2x sem napisala pa bom samo za tebe še 1x… 😉 kak sem prijazna ne?PA še zastonj ti razložim … 😛

Za rojstni dan sem letos dobila natanko 36 000 (2x 18 od obeh babic, če smo že pri tem,pato zato kr je bla glih 18ka) če smo že pri tem… Vem da to nikogar ne zanima,ampak me res razjezi, ko mi kdo reče da mi VSEEEE dajo straši in sama za to NIČČ ne nardim… Pa da dobim par sto jurjev? 😉 Haha.. ja seveda.. mogoče v sanjah…

NO ostalih 460 000 pa sem privarčevala od počitniškega dela–>letos sem delala skoraj mesec in pol, od dveh mescev in enga tedna počitnic-TO NI DENAR OD STARŠEV,ne pozabi, da dobim mesečno 38 000 zosiove-TO NI DENAR OD STARŠEV, od učenja bordanja pozimi se pa tudi nekaj nabere(ja izpit sem tut morala sama nardit,niso mi ga starši kupli).. -TUDI TO NI DENAR OD STARŠEV…

Denar, ki mi ga dajo starši-žepnino pa porabim za malico,kosila,…

Torej če odgovarjaš na to kar napišem, prosim ne obračaj mojih besed.. da v isti sapi povem, da je denar za moje razvade od rojstnega dneva?Potem naštej VSE kar sem napisala.. Poveš pa za del ki predstvalja slabih 10% Ti si pa kr malo prirediš vse skupaj, da bi dokazala svoj prav..

itak pa ne vem kak se ti da s tem obremenjevat ?! 🙂 Jaz ti povem, da si veliko denarja sama zaslužim, ti bi me pa rada prepričala v nasprotno?
To je je isto kot, da mi rečeš ti, kak maš rada svojga fanta,da ga ljubiš, da se bos,ta poročila, jaz bi te pa šla prepričevat, da si lejzbika …. Butast primer, ampak primerljiv.. no dobro.. lep dan še naprej, pa bolj boš srečna če se ne boš obremenjevala z imetjem drugih ljudi 😉

jezus, kaksna generacija nam to gor raste..

ena zoisova stipendistka s pomembnimi zmagami na tekmovanjih bi lahko znala napisat lezbijka…

o ostalem pa ni vredno izgubljat besed… srbi pravjo ‘tesko kad seljak uzjase…’

velik srece v scenicu, pa pr kraj ceste voz..

SG

:)))

460.000 za mesec in pol počitniškega dela? Glede na to, da si srednješolka in verjetno nisi sposobna opravljat nekega hudo strokovnega dela, si kar ne morem predstavljat kaj si delala za 1250 SIT/uro.
Verjetno ti je spet očka podstavil pručko :)))

Ti novodobni Zoisovi štipendisti so pa res razred zase. Namesto, da bi razvijali svoj intelekt, se po forumu smešijo, ko se spuščajo v debate z raznimi provokatorji. Če bi bila res inteligentna, bi se ne spuščala na tako nizek nivo in ne bi nasedala vsaki provokaciji.
Je pa z Zoisovimi štipendijami še vedno tako, da se v veliki meri delijo po vezah in poznanstvih. Poznam dijakinjo srednej trgovske šole, ki ima Zoisovo štipendijo, s tem da ima zadosten uspeh! Seveda je njena mama dobra prijateljica predsednice komisije za podeljevanje Zoisovih štipendij 🙂

Fashionable, s temi svojimi že kar mala žaljivimi izjavami kažeš svojo inteligenco. Res žalostno, da so Zoisovi štipendisti tako zelo inteligentni, da so se sposobni pogovarjati na takšni ravni.
Drugače pa verjetno kar drži, kar pravi peterj, ker v srednji šoli so takšni luzerji dobili te štipendije, da se ti vse skupaj zdi neumno. Uni ta pametni in pridni pa je itak niso dobili, ker ponavadi niso ne bogati niti nimajo kakšnih vez in poznanstev.

Mislim, da delamo krivico, če mečemo vse bogataške otroke v isti koš.
Obstajajo otroci, ki želijo, da jim starši prinesejo vse k ustom, in niti ne mignejo z mezincem, da bi karkoli lahko naredili sami….bodoči reveži, ki pogosto zaradi dolgčasa in neambicij zapadejo v kriminal in droge…

Obstaja tudi druga skupina bogataških otrok, ki se bolj kot ne, branijo denarja staršev, ki si želijo biti neodvisni, s svojimi cilji in motivacijo…vedo, da so si starši prigarali denar, tudi s motivacijo, da bodo lahko več nudili otrokom…zato si želijo lastnega uspeha, potrditve, da so sami dosegli svoj uspeh in niso produkt staršev. Res je, pa, da imajo boljšo gmotno oporo za začetek in boljše možnosti za uspeh…Prizadevati zanj si pa morajo sami…
Sam bi fashionable postavil v to skupino…
Pohvale vredno je, da si kljub mladosti premagala možnost nenehne potuhe s strani staršev, in poskušaš sama od sebe narediti čimveč…to je bilo toliko težje, ker nisi bila prisiljena v lastno iniciativo, bila je le stvar tvoje odločitve…

Glede Zoisovih štipendij pa mislim, da bi bilo prav, da bi delali pri štipendistih delali vsakoletne teste, če si jo še zaslužijo…sam sem jo zgrešil konec osnovne šole, na faksu so pa pogoji daleč prestrogi, da bi jo mogel dobiti, pa mi gre mnogo, mnogo bolje, kot marsikateremu zoisovemu štipendistu…

Spet ponavljam, da cashy edini razume, kaj misim povedat, ostali pa se obregnete v vsako dvoumno napisano besedo, namesto da bi, če že odgovarjate, razpravljali o temi, ki je tako mimogrede: PRVI AVTO in NE stopnja moje inteligence,upravičenost zoisove,ki jo imam…

Kot sem tudi že povedala nisem zadostna na trgovski, ampak odlična na najbolši ali drugi najbolši gim. v Sloveniji in res ne vem, kaj bi k temu pripomogel status mojih staršev?!Se pa strinajm, da marsikateri zosiove ne dobi po krivici, nekaj pa je takih,ki jim uspe test dobro pisat in jo kr dobijo, čeprav so daleč od tega da bi si jo zaslužili…

krota ti se res ne daš.. Tak btw. če te že zanima učenje bordanja (2.stopnja) je 1150 SIT/ uro preko kluba, če sam učiš, kot jaz, lahko računaš tudi 2k ali več..

Se pravi, da si med poletnimi počitnicami, en mesec in pol, 8 ur na dan, učila bordanje :))))

Fashonable – pa ti prav res hodiš v šoli ?

Namreč – tvoji časi oglašanja so malo čudni: 11:47, 13:17, 10:40. Kaj imaš med poukom stalno dostop do interneta 🙂

Bolana sem trenutno 😉 pa ti?In ostali?

Ja krota.. na ledeniku (Zermatt v Švici, da ti ne bom delala dela,kr vem da bi blo tvoje vprašanje-KJE)… Kaj pričakuješ drugega na butasto vprašanje?Razn butastega odgovora.. 🙂

Ma dej ne nakladej o učenju bordanja, ker točno vem, koliko zaslužiš, če delaš v tujini kot učitelj smučanja, ker sem to ene par sezon delala, ko še nisem imela redne službe.

bi rekel, da premalo pozorno berete…tistih 400k sit NI samo od počitniškega dela, meseca in pol, temveč TUDI od zoisove štipendije…pa ni rečeno, da je teh 400 k prišparala samo od letošnjega poletnega dela…

Se mi zdi kaj žalostna vaša srčna kultura, če pri vsaki besedi pikolovsko iščete samo negativo, in pomislite res na najslabše, kar je možno…če pa tega slučajno ne uspete, si pa priredite odgovore…

A so vam avtomobili in iskanje napak pri drugih res edino veselje v življenju?
Bi res vse naredili za to, da bi drugi izpadli večji slabiči od vas….
Dajte no…

Cashy == Fashonable !

Fashonable – ti si pa res fancy. Hodiš na najboljšo gimnazijo, si odličnjakinja, starši imajo toliko keša, da ne vejo kam z njim, bordaš na najbolj mondenem smučišču na svetu in še bi se lahko naštevalo. Svaka ti čast, če si ne izmišljuješ….

Cashy NI jaz, je pa edini, ki objektivno gleda na stvar, ne pa ostali, ki vas vodi zavstnost… In res je, kot pravi, da vam iskanje napak pri tistih, ki imajo malo več sreče v življenje, predstavlja zadovoljstvo… Žalostno res .. pravzaprav patetično….

Namesto da pljuvate po meni kako sem slaba, ker se trudim v življenju (že pri 18, ko je vam velecenjenim verjetno vse bila steklenica alkohola), se raje potrudite, da boste tudi vi kaj dosegli…. Kr s tem, da zaničujete tiste, ki nekaj imajo, vi ne bose imeli nič več…

New Report

Close