Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prvi avto :)

Prvi avto :)

Ja dobim svoj prvi avto… 🙂 Cena bi naj bila med 4 – 5 milj. … Starši bi mi sicer želeli kupit novega, ampak zaradi mene je lahko tudi kakšno leto star… Zaenkrat je bilo govora o Mercedesu A,Peugeotu 307sw, Meganu CC (je sicer izven tega razreda, ampak vseeno),Scenicu,navadnem Meganu,….Skratka zelo različni avtomobili,edini pogoj je da je dobro opremljen (ABs,Avtomatska klima,elek. pomik stekel,potovlni rač,radio+CD,……) … Katerega bi vi priporočali?Ne rabi bit med naštetimi…. Že v naprej hvala 😉 Lp

Hehe, odvisno kdo bo pol avto vzdrževal 😀

Če ga boš ti pol nekaj cimbolj varčnega in hvaleznega, torej naj bo Japonec. Honda, Mazda, Toyota. Mercedes A je predrago glede na to kar ponuja, FRANCOZOV se pa ne dotikaj ker mas dost druge izbire. Recimo kaj manjka Mazdi6, Mazdi3, Hondi Civic, Toyoti Avensis (ok verjetno ne bo po tvojem okusu), leto staro paze dobis tud kako Hondo Accord;)

Med naštetimi bi ti zagotovo najbolje pristojil mercedes A. Novi. A tega boste težko dobili za 5 mio. Velika prednost: 3 ali celo 4 leta garancije simbio, kar pomeni popolnoma brezplačne redne servise (!).

Drugače pa odsvetujem šminkerskega megana CC, ker ni bogve kako dobro narejen (žvižgane, ko je streha zaprta, pok ob odpiranju strehe, …), med ostalimi modeli pa poglej za hondo jazz, mitsubishijem coltom ali celo smartom forfour. Načeloma pri vseh dobiš veliko opreme, predvsem pa vso želeno.

Jaz bi se odločil za 307 SW. Zakaj? Zato ker je bolj uporaben od vseh naštetih. Pomisli na poletje, ko se z prijatelji- cami odpraviš na morje, pa ti bo vse jasno, ker ne boš imel problema kam s prtljago. P še dobr zgleda.
Mogoče pa novi 407SW?

Od naštetih Mercedes A (ampak novi model), vendar se strinjam s predhodniki, da je malce dražji od tega, kar si napisal-a.

Od nenaštetih v temu razredu pa recimo novi Golf, Mazda 3.
Za 4 MIO SIT dobiš kompletno opremljeno in zelo solidno Mazdo 3.
Peugeot pa jaz kot vedno odsvetujem.
Si mogoče razmišljala o Audi A3? Zelo lep in špica avto.
Pričakujem, da bodo zaradi prihoda Sportbacka malce znižali cene ali pa vsaj nekatero opremo ponujali občutno ceneje.

Jaz bi vzel mazdo3, Corola bi tudi bila dobra izbira. Sploh dizelski varianti sta zelo zmogljivi in za kasnejše samostojno vdrževanje zelo hvaležni.

ozabi na kake CC in podobne variante ker so avti težki in nepraktični in dragi. so sicer res fancy ampak to je tudi vse. So slabo narejeni če jih hočeš solidno premikat rabiš že precej močan motor ker so zaradi streh in mehanizmov težki kot triglav!

hvala vam za vse odgovore 😉 Če pa se kdo slučajno še kaj spomni, pa lahko kar doda.. mi bo prav prišlo 🙂

Aha še to MarkoM Zakaj Peugeota odsvetuješ? 🙂

ALFA 156 ALI 147

MERCEDES A novi model!!!
Glede na to kaj ponuja v serijski opremi, je cenejši od mnogih drugih podobnih modelov! Serisko ima še vso elektroniko, klimo itd.
Pa še lepotec je!!!

PO MOJEM BI BILA TABOLJŠA IZBIRA YUGO 55 KORAL. TO JE AVTO KI JE KOT NALAŠČ ZA NOVEGA ŠOFERJA…

No da vas malo obvestim 😉 po večih poskusnih vožnjah me je najbolj prepričal novi scenic 😉 Je že kupljen, Zdaj pa pridno čakam na januar 😉

Dober izbor.
Avto je novejši model, praktičen, varen, motorno sodoben (odlični francoski dizli), udoben, prostoren, dobro opremljen. Kaj še hočeš.

Idealka za potovanje na morje po Evropi, s punco, kolegi, potem otroci…..

To kaj so naštevali ostali ni bilo podobno tvojemu izboru.
Je res pri CC-jih moraš paziti, so nekaj čisto drugega.
Nemci so dragi pri delu in delih (razen MB A, kjer že v osnovi plačaš 1 mio sit za simbio vzdrževanje) povprečno zanesljivi, slabo osnovno opremljeni.Japonci so zanesljivi, solidno opremljeni, a hecni po obliki in nič kaj posebnega. Rezervni deli so dragi.

Sicer ti čestitam ob nakupu,

vendar pa je to eno samo preseravanje. Starši kupili 1. avto. Ubožček.

a je v tvojem postu mrda čutiti kanček pristne slovenske fovšije….? Mogoče?

Za prvi avto Scenic ???

A niso enoprostorci bolj za familje ?

Eh ja, vsakomur svoje. Pravzaprav nič čudnega, saj si nekatere gospe za vožnjo do službe ni nazaj nabavijo Toyoto rav4 …

pravzaprav ne vem zakaj bi bla ubožček, če sem punca? Drugač se mi pa smiliš, če je smisel tvojega življenja biti fauš in ne da bi se potrudla da bi lahko sama kupla to ali več sebi ali komu drugemu…

Drugač pa to ni preseravanje, kr bi lahko marsikaj bolšega dobla (npr. moj sošolec ima BMW 5ko-NOVO z vso dodatno opremo tudi tv-ji itd.., sosošolec pa mercedesa C coupeja…Tak da..to je samo par primerov, jih je pa še kr nekaj 18- letnikov ki se vozijo z mercedesi, BMWji,Audiji — za pravi avto.

Jaz pa sem tega zaradi praktičnosti izbrala da nam bo vsem udobno-vsak dan se z mano vozijo 4 sošolke v šolo, ..Pa da nam bo fajn ko bomo šle na kake road tripe al pa samo v shopping.. Iin če imam možnost izbirat..zakaj nebi?Samo za nasvet sem vprašala in ne za tvoje mnenje glede primerne cene vozila za prvi avto….

se opravičujem za napake 😉

M, jaz bolj razmem Anno v smislu, da graja način, kako te starši vzgajajo…
Nič ni narobe s tem, da ste premožni, kritično je le to, da vam je otrokom vse prinešeno k ustom, medtem, ko sami ne naredite (skoraj) nič, da bi si take zadeve (avtomobile) sami zaslužili…to je najslabša popotnica za tvoje samostojno življenje, saj te starši ne učijo, kako bi si sama pridobila, kar so si oni zaslužili z lastnim trudom…
Drugače pa je scenic lepa izbira, če ti ga bodo vzdrževali starši, če bi ga pa sama, bi pa kar trpela, saj imajo renaulti svojo ceno…

Cashy- no mogoče res tako zgleda, ampak čeprav bi mi lahko res vse plačali kot nekateri starši svojim otrokm, vendar si moram marskiaj sama prislužit –s počitniškim delom, varčujem od zosiove štipendije in žepnine-rentno varčevanje,rojstni dnevi,….kar redko kateri mladi pri 18ih…In potem ko grem na kakšno potovanje si zraven vzamem svoj denar.. Letošnje poletje sem bila v New Yorku mesec dni in tam porabla SVOJIH 500 000 SIT,res da so mi starši plačali bivanje in karto, samo ostalo pa sem dala svoj denar…. Ja priznam da sem razvajena, ampak vseeno sem na realnih tleh in se zavedam da je treba denar spoštovat,zato vedno rispevam nekaj svojega… No in avta sploh nisem pričakovala, saj sem s sedanjim čisto zadovoljna,tako da je to bilo presenečenje ..

In še enkrat, to se sploh ne navezuje na to temo, tako da ne vem, kaj si delajo drugi s tem opravka!? 🙂 Samo razložit sem pa vseeno mogla 😉 pa lep dan 😉

no, glede na napisano moram priznati, da si čist pridna punca, zoisova štipendija, počitniško delo itd…
Da si imela že prej avto? Kaj več, kot 18 let ti ne morem pripisati…tko, da mi je malo čudno to…
Btw, kero šolo pa zdej delaš?

Hja 18 pa par mescev 😉 Zdaj sem mela pa mamin avto.. Drugač pa še hodim v gim in ja sem zelo pridna hehe :)))))

Kakšen vozni park pa imate doma? Katere avtomobile vozijo tvoji starši?

če še kdo kupuje avto – samo ne kupit alfe, ki so kura* od kurc* in novega megana.

priporočam: renault clio novi- 2.0 16v to kar imam jaz. :))))))

Mi mamo 2 čisto dovolj, nimamo ne vem kakšnega voznega parka ;))) Audija A8 še imamo… V prihodnosti pa si kot 3ji avto namerata kupit SL-a … Aha kaj pa ti voziŠ? 🙂

A ti malo provociraš?

Audi A8, Mercedes SL, Renault Scenik…..se mi zdi da je vse skupaj le plod tvoje domišlije :))

New Report

Close