Najdi forum

prtljaga

dragi popotniki!
prosim pomagajte mi pri prtljagi.prvič se odpravljava na takšno potovanje.greva na tajsko v juliju.želiva videti čim več,kar pomeni da bova dosti potovala….kaj vzeti zraven…rukzak..ali kovček…kaj od oblačil…baje tam dosti dežuje..
prosim ,vsaka informacijo bi bila zelo koristna……

Živjo!
Sicer še nisem bila na Tajskem, vsekakor pa vama priporočam nahrbtnik, če bosta veliko potovala. Sem pa videla tudi že take nahrbtnike, ki imajo koleščka (v Igluju). Vsak vzame 2 nahrbtnika, enega še malega. Glede oblačil -čim manj, raje vzameš pralni prasek s seboj. 🙂 Od čevelj -ene treking in tevke. Med drugim priporočam tudi naglavno lučko, vrvico, vžigalnik in podobne zadeve.
Uživajta!

ojla
meni najbolj odgovarja nahrbtnik veliki in nahrbtnik mali:)
lazje se je sprehajati,kot pa s kovcki, in ce gresta tako, da ne bosta ne vem kako fensismensi turista, potem je to zagotov bl izi:)

kaj s sabo uzet? zihr so vama ze rekl, cim manj, VERJEMI, RES vzemi cim manj. ko si ze spakiras, daj tisto kar si si pripravil za s seboj, se na polovico!!!!!. in potem vzemi sabo to polovico, pa bos videl da bo se prevec. sedaj je ze povsod varianta da si lahko das (oz. imas po hostlih, hotelih.. laundry service including) pa lahko peres kar tam, jst sm se zmeri use nazaj dobila. če pa česa nimaš pa kupis. tajska ni draga:)

dobis doli tudi zdravila, so cist fajn zalozeni
kaj s seboj od zdravil: kaj proti driski, glavobolu in mogoce ce si obcutljiv na vlazno ozracje… jaz sem bila v vietnamu( pa je bolj malaricno obmocje kot tajska, in nisem jemala anti malarikov), mogoce tablete za grlo..
poleg oblacil( res vzemi cim manj nekaj majic, dvoje dolge hlače, kratke…) šlape,( teva slapke), superge.
ostali pametni pripomocki: baterija, olfa noz, plasticni pribor, palerina, selotejp, rezervna mala slikica(dokumenti)-ker nikoli ne ves kam te zanese pot:)) , odpirac za konzerve (ce jes kaj takega:) , škarje (mini), povoje, flajštre, vrvico- štrik ( vcas prou pride za cunje sušit, k zmanka placa na stolih in obesalnikih kadr prids mokr k macka nazaj v hotel:)
spalko ( ceprav imajo ciste posteljnine, ni panike) ali pa staro rjuho, da jo lahko potem pustis doli., brisaco, kopalke, BATERIJE za fotota, pa polnilec za baterije, fotoaparat, rezervno kartico (ceprav se da ze skoraj povsod dati na CDje slike- opozorilo, dajaj si jih sproti na CD, da ti ne bo zal, če ti ukradejo fotkota, za slike), svinčnik ( za kartice domov pisat),
kaksne malenkosti, ki ti bojo pomagale razloziti kje je slovenija (zemljevid , slikice), kaksne malenkosti za otrocke, ali pa za ljudi, ki te vzamejo pod streho, so res veseli…

glej da si ne natehtas vec kot 8kg + 5kg prtljage, ker ko se vracas domov jo bo 5krat vec:)
vzemi si nekaj vode, odvisno koliko pijes, za prvi in drugi dan (letalisca, itd..)

dobis tudi žepke varianto torbice za okoli pasu, kamor si lahko spravis svoje dokumente, pa jih imas skoz pri sebi. sicr pa v mali ruzak ponavadi zmeces tisto, kar prenasas s seboj ko vandras naokoli in pustis tavelkega v sobi.

ta azijski predel ima polno prijaznih ljudi, ki ti bojo pripravljeni pomagat, tako da se ne sekiraj prevec in lepo potovanje ti zelim…

če pa še kaj zelis mi pa lahko pises na mejl

aba

Hvala pela, hvala aba!

Če se še kaj spomnita ali slišita novega se priporočam. 🙂

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close