Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prtljaga

prtljaga

S fantom se prvič odpravljava na dopust z letalom in ladjo v Grčijo. Kako naj si spakiram za na pot. Do sedaj sva hodila s svojim avtomobilom in sem prav zmedena.

Jah upostevaj da so za na ladjo zlo ozke tekoce stopnice in da mas tm lohk probleme s kaksnimi ogromnimi zadevami, ce nimata kabine moras potem imeti prtljago ves cas na oceh…pa upostevaj tudi to da na letalsicu grozno mecejo prtljago pa so za to potem najboljsi trdi kovcki.

Sem pred podobnim podvigom. Sicer samo letalo.
Na letalo lahko neseš kufer do 20 kg, ki gre v prtljažnik od letala, na letalu pa imaš lahko ročno prtljago, nekje omenjajo do 7 kg, nekje do 5 kg. Mere za ročno prtljago menda ne smejo presegati 55 x 30 x 20 cm, ker mora ta kufrček v predalček. Več lahko prebereš na kompasovi spletni strani ali spletni strani družbe, s katero bosta letela, ali pa direktno na agenciji, ki vam je organizirala potovanje….

Jaz imam eno vprašanje o prtljagi… Za na ladjo vzet, kaj je najboljše: velik nahrbtnik, potovalka ali oni kovček, ki se ga da peljat? Ker zadnje čase resno razmišljam, da bi si nabavila en tak kovček. Pa kaj se da dosti stvari spravit noter ali ne?
Kaj ste imele ve na absolventa, koliko stvari?

Punce jaz že nekaj let zaporedoma hodim v Grčijo (vedno ladja-ladja). Pa naj vam iz izkušenj povem, da je res najbolje imeti čim manj prtljage. Jo je na ladjo potrebno nesti po stopnicah, ki so kar ozke. Imajo sicer tudi tekoče stopnice vendar ne ves čas. Drugače pa priporočam, da vzamete kovček na kolesih. Jaz sem ga kupila lani pa mi ni nič žal. Vanj stlačim popolnoma vse kar potrebujem.

Pa še en majhen nasvet za na ladjo. Stvari, ki jih boste potrebovale na ladje (zobna krtačka, glavnik, kakšna majica oz. hlače za preoblečt) imejte na vrhu kovčka. Tako ne boste imele težav in kopale po celem kovčku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close