Prtljaga na Easy Jetu
Zanima me, koliko težijo s prtljago pri EasyJetu? Do sedaj še nisem letel z nizkocenovniki (razen z Asia air na lokalni progi, ampak tam sem imel samo en foto ruzak), pri običajnih pa niso nikoli težili za težo ročne prtljage. Tu sem prvič moral tudi doplačati za oddano prtljago in mi piše (potujeva 2 potnika in doplačal sem za eno oddano torbo):
“1 Kosov ročne prtljage na let med vsemi potniki skupaj
2 potnik(ov) v tej rezervaciji lahko skupaj prijavi 1 kos(ov) oddane prtljage za vsak let v tej
rezervaciji. Skupna teža oddane prtljage ne sme presegati 32 kg. Z izbiro dodatnih kosov
prtljage za prijavo se ne poveča dovoljena skupna teža oddane prtljage.
Če svoji rezervaciji želite dodati kose prtljage, lahko dodaj ustrezna doplačila k svoji rezervaciji.”
Sedaj ne vem zagotovo: ali s temi 32kg mislijo na celotno težo (2 ročni prtljagi + 1 oddana potovalka) ali je 32kg samo za oddano potovalko.
Če je tako (drugi primer), koliko teže imam še lahko v ročni prtljagi? Pa prvi stavek – “1 Kosov ročne prtljage na let med vsemi potniki skupaj” – torej lahko na avion vzameva le eno ročno prtljago ali kaj?
Ponavadi stehtajo le prtljago, ki jo oddaš. V primeru easyjeta je omejitev 20 kg na kos, oz. 32 kg skupno (če imaš npr. več kovčkov).
Druga stvar je pa ročna prtljaga, torej to kar odneseš na letalo s seboj. Tega meni še nikoli nikjer nihče ni stehtal, pa sem preteleta kar nekaj prog. tako da si ročne rptljage nikoli ne tehtam, nasprotno, s seboj imam ponavadi en kos ročne prtljage (dimenzij kot je navedeno na internetni strani)+osebno žensko torbico+ kakšno vrečko z darili ali oblačili, če je oddana prtljaga pretežka:) ..pa nikoli še nisem imela težav.
Forum je zaprt za komentiranje.