Prtlaga pri prestopu
Pozdravljeni,
Imam vprašanje in sicer ne gre za to, da sprašujem, če pri prestopu sami prestavijo prtlago na drug avion, ker vem, da to tako gre v primeru, da kupiš vozovnico, kjer je določen prestop (povezan polet s prestopom ali kako se temu reče). Kaj pa če jaz v lastni režiji kupim karto iz točke A v B in posebej iz točke B v C? Ali lahko prosim recimo Adrio, da prestavijo mojo prtlago, ko prispemo na točko B na drug določen avion in jim tudi jaz povem na katerega tako, da meni nebi bilo treba najprej prtlago na točki B prejeti, ko pristanemo in tam spet odddati na drug avion. Kdo kaj ve o tem? Gre se pa zato, da imam planiran en trip in imam v trenutku, ko pristanem zgolj 1h35min (če ne bo kakšnih zamud) časa in me malo skrbi, da bom zamudil polet pri prestope saj bom moral najprej od prvega poleta prtlago prejeti in jo potem spet oddati kar pa zna biti pomojem zamudno. Malo sem se zaštihal pri nakupu vozovnic sedaj pa me resno skrbi, da se mi pri prestopu ne bo izšlo. Nisem prej dobro premislil :/
Gre pa za relacijo Ljubljana – Amsterdam, Amsterdam – Sydney.
lp
Nisem še nikoli tako letela, ampak kolikor poznam zadeve, pa čisto po logiki, če sta leta A-B in B-C čisto ločena, moraš za prtljago najbrž sam poskrbeti. Kot prvo, ne vem, kdo bi ti prtljago pobral na enem letalu in nesel na drugega, kot drugo, mogoče še bolj pomembno, na drugem letu morat it prtljaga na check in, kar lahko samo ti opraviš.
Če imaš vezan let A-B-C, narediš check in do C že na letališču A in vmes nimaš opravka s prtljago.
Mogoče se oglasi kdo z izkušnjami, sicer pa vprašaj na Adrio.
Vse o letališčih: http://www.e-fotopotep.si/letalisca-za-telebane,418.html
Forum je zaprt za komentiranje.