Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prstani od bivšega

prstani od bivšega

ko mi bo sedanji partner kupu kakšen prstan pol bom pa nosila njegovga
dokler mi ga pa ne, bom pa tiste ki jih imam in so mi všeč pa čeprav so od bivšega….

ampak se ni za bati da bi kmalu imela kej novega na roki ….[/quote]

…sej tut ne boš, dokler boš oboževala bivšega!!!

ti povem samo tole:
če poskušaš prodat nakit, dobiš zanj tako mizerno ceno v primerjavi s tem, kaj si dal zanj, da se lahko zjokaš…. da bi pa dobil za to toliko, da bi lahko kupil drugega… sanjaj dalje ja… ti mimo nakita še šla nisi…[/quote]

Pa saj nisi ti dala denarja zanj ampak bivša. Preteklost je preteklost. Prej kot z njo opraviš, prej greš lahko dalje brez bremen. Dokler vsakodnevno obožuješ in malikuješ nakit bivše(ga), se novi partnerki ne moreš v celoti posvetiti. Nekaj denarja dobiš od prodaje nakita, ostalo pa dodaš in kupiš novega lepšega za svojo drago.

Bravo, logično in pošteno razmišljanje.

Ženske, postavite se v vlogo vaših ( novih) moških: verjetno vam nebi bilo prijetno, ko bi vaša partnerica nosila materialni”spomin” na bivšega. Samo zato, ker je žlahtna kovina s cirkonom ali pa kakšnim bolj žlahtnim kamnom. A je to spoštljivo potem do vas kot novega partnerja, nove zveze, novega čustvovanja in nove ljubezni? S tem se kaže, kakšne materialistke ste nekatere – čustveno navezane na – nakit.
Podarjanje nakita partnerja partnerju je vezano na določeno čustvovanje – vedno! In če ga še vedno nosiš od nekoga, ki ti ga je podaril v pretekli zvezi pomeni, da še nisi razčistila sama s seboj glede te zveze.[/quote]

A si si luluko todi odšraufala pa stran vrgla (aj jo je ja bivši uporabljal), ali jo tudi novemu ponujaš?[/quote]

Lulika je tvoja in je ne moreš zamenjat. Prstan je njegov in se ga lahko znebiš. Materialistka! Ti en obroček pomeni več kot partner in otroci?

A si si luluko todi odšraufala pa stran vrgla (aj jo je ja bivši uporabljal), ali jo tudi novemu ponujaš?[/quote]

Lulika je tvoja in je ne moreš zamenjat. Prstan je njegov in se ga lahko znebiš. Materialistka! Ti en obroček pomeni več kot partner in otroci?[/quote]

Lulika je tvoja, podarila ti jo je pa mati narava. Prstan je ravnotako tvoj, podaril ti ga je pa tvoja takratna največja ljubezen.
Kateri del ti ni jasen?

In še v vednost; otrok se moj nakit sploh ne tiče. In jih ne mešaj v to. Partnerja pa moti le, če je nesamozavesten in nesiguren vase, vame in v najin odnos – torej nimam z njim kaj početi.

prstane -zaročne – od bivših imam v šatulji med ostalim nakitom…..ne nosim.
Ma seveda jih ne nosim tudi zaradi spoštovanja do sedanjega partnerja….sedaj nosim le nakit, podarjen od partnerja in bižuterijo, ki si jo sama kupujem…..

Naj prstani bivših stojijo kar tam kjer so, bo kdaj prav prišlo….

nimaš še otrok a?

x sektor koliko krat si bila zaročena, da imaš toliko zaročnih prstanov?

Sama bi se težko ločila od prstanov, nakita, ker sem si skoraj vse izbrala sama on pa je plačal. (na srečo za enkrat nimam teh problemov)

jaz sem vse, kar sem dobila od prvega (12 let) in od drugega (6 let) podarila…nekaj sestri, kar ji je bilo všeč, nekaj pa sestrični. Obe sta vedeli, za kaj gre, in obe zadovoljni. Jaz pa tudi, zelo…

geez, kok ste eni posesivni! Vaša nova partnerka ni vaša last. Lahko dela, kar se ji zljubi. Če te moti, jo skenslaj, ne pa da ji moriš okoli nakita.

A pol vržete stran tudi stvari, ki so vam jih podarili prijatelji s potovanj ipd., če se ne družite več z njimi?

Kdo potem daje večjo vrednost materialnim spominkom: tisti, ki v njih vidijo le še predmet, okrasek, ali njihovi posesivni partnerji, ki v nošenju tega vidijo varanje in nespoštovanje?

Ponavadi je tako, da tist, ki je dal zadnji konec, ki je prvi predlagal, da se razideta, tistemu bo še najbolj vseeno za take “malenkosti”.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Jaz sem izbrisal, odvrgel vse stvari, ki mi jih je poslala / podarila bivša. To sem pa naredil zaradi sebe, da jo lažje prebolim. Za prijatelje pa, hja, kakšni so pa potem to prijatelji, če se ne družimo več z njimi ? Jaz jih ne smatram več za prijatelje, to so zame kvečjemu samo še znanci.

Sadni, ti si še mlad fant, boš že še spoznal, da ljudje redko ostanejo ob tebi celo življenje. Prihajajo pa odhajajo. če smo pametni, se spominjamo dobrih trenutkov. Da bi pa stran metala stvari, ker z nekom nisem več skupaj ali se ne družimo več, je pa tud nonsense.

Odvisno zakaj oddidejo oz. na kakšen način oddidejo. Če je kar tako, ker so pač zabredli v eno novo družbo, ki se jim bolj dopade in jim mi kar od enkrat nismo več pomembni, potem itak veš moj odgovor.

Aja, pa spet bomo leta štel lol

Aja pa dobri spomini ostanejo v moji glavi, ne rabim zato nakit, da se lahko spomnim na nekoga.

Saj ravno to. Nakit postane zgolj nakit, okrasek, modni dodatek, posesivneži pa v njem vidijo corpus delicti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close