prstani od bivšega
ti povem samo tole:
če poskušaš prodat nakit, dobiš zanj tako mizerno ceno v primerjavi s tem, kaj si dal zanj, da se lahko zjokaš…. da bi pa dobil za to toliko, da bi lahko kupil drugega… sanjaj dalje ja… ti mimo nakita še šla nisi…[/quote]
Pa saj nisi ti dala denarja zanj ampak bivša. Preteklost je preteklost. Prej kot z njo opraviš, prej greš lahko dalje brez bremen. Dokler vsakodnevno obožuješ in malikuješ nakit bivše(ga), se novi partnerki ne moreš v celoti posvetiti. Nekaj denarja dobiš od prodaje nakita, ostalo pa dodaš in kupiš novega lepšega za svojo drago.
Bravo, logično in pošteno razmišljanje.
Ženske, postavite se v vlogo vaših ( novih) moških: verjetno vam nebi bilo prijetno, ko bi vaša partnerica nosila materialni”spomin” na bivšega. Samo zato, ker je žlahtna kovina s cirkonom ali pa kakšnim bolj žlahtnim kamnom. A je to spoštljivo potem do vas kot novega partnerja, nove zveze, novega čustvovanja in nove ljubezni? S tem se kaže, kakšne materialistke ste nekatere – čustveno navezane na – nakit.
Podarjanje nakita partnerja partnerju je vezano na določeno čustvovanje – vedno! In če ga še vedno nosiš od nekoga, ki ti ga je podaril v pretekli zvezi pomeni, da še nisi razčistila sama s seboj glede te zveze.[/quote]
A si si luluko todi odšraufala pa stran vrgla (aj jo je ja bivši uporabljal), ali jo tudi novemu ponujaš?[/quote]
Lulika je tvoja in je ne moreš zamenjat. Prstan je njegov in se ga lahko znebiš. Materialistka! Ti en obroček pomeni več kot partner in otroci?
A si si luluko todi odšraufala pa stran vrgla (aj jo je ja bivši uporabljal), ali jo tudi novemu ponujaš?[/quote]
Lulika je tvoja in je ne moreš zamenjat. Prstan je njegov in se ga lahko znebiš. Materialistka! Ti en obroček pomeni več kot partner in otroci?[/quote]
Lulika je tvoja, podarila ti jo je pa mati narava. Prstan je ravnotako tvoj, podaril ti ga je pa tvoja takratna največja ljubezen.
Kateri del ti ni jasen?
geez, kok ste eni posesivni! Vaša nova partnerka ni vaša last. Lahko dela, kar se ji zljubi. Če te moti, jo skenslaj, ne pa da ji moriš okoli nakita.
A pol vržete stran tudi stvari, ki so vam jih podarili prijatelji s potovanj ipd., če se ne družite več z njimi?
Kdo potem daje večjo vrednost materialnim spominkom: tisti, ki v njih vidijo le še predmet, okrasek, ali njihovi posesivni partnerji, ki v nošenju tega vidijo varanje in nespoštovanje?
Jaz sem izbrisal, odvrgel vse stvari, ki mi jih je poslala / podarila bivša. To sem pa naredil zaradi sebe, da jo lažje prebolim. Za prijatelje pa, hja, kakšni so pa potem to prijatelji, če se ne družimo več z njimi ? Jaz jih ne smatram več za prijatelje, to so zame kvečjemu samo še znanci.
Forum je zaprt za komentiranje.