Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Provansa & južne francoske alpe

Provansa & južne francoske alpe

Pozdravljeni!
Poleti bi se rada z avtom odpravila najprej v južne francoske alpe. Tam bi kampirala, se podala na kakšno goro, sprehajala, kopala v kakšnem jezeru… Kasneje pa bi se vračala po Provansi . Zanima me, če je kdo že krožil po teh koncih, izkušnje, zanimivosti, …
Hvala!

Draga Zala,
Moja hci zivi v Grenoblu in bi ti v tem koncu lahko pomagal. Ima tudi prijatelje ki so na isti nacin potovali po Provansi. Jezik komuniciranja z njo: francoski, angleski! Javi se na zgornji e-mail naslov. Pozdrav

Mi smo sicer krožili po teh krajih, a ti verjetno kakšnega posebnega nasveta ne morem dati. Z družino smo šli še skozi predor Mont Blanc, leto pred nesrečo, v Chamonix, na Aquille de Midi, potem pa pretežno po podeželskih cestah do Atlantika. Izredna pokrajina, izredna srednjeveška mesta. Rodez, Albi (Lautrec), ob povratku smo šli čez Provanso, po stranskih cestah, Perpignan, Elne, Salse, Beziers, Avignon, Arles(Van Gogh). Ustavljali smo se na domačijah in pri vinskih kleteh(chateux). Vinogradi in predvsem ljudje, s katerimi smo se kar lepo štekali.
Torej, potovanje par exellence. Prespat pa smo šli kar nekajkrat na večja avtocestna parkirišča, največkrat opremljena z vsem potrebnim.
Vojc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close