Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek proti driski

proti driski

Kaj naj dam otroku proti driski? Ruski čaj vem, pa suhe borovnice – doslej ni nič kaj pomagalo. Zdravnik je dal linex kapsule. S čim še lahko preprečim drisko?

naribana jabolka pusti malo stati da je rjava
pretlacena banana pusti stati da je rjava
10 -15 minut
razkuhan riz + korenje nariban riz kuhaj dolgo dolgo casa
jajca z majaronom umesana
upam da sem ti kaj pomagal
cauci

To bo čisto dovolj,pa še domačo govejo juho skuhaj in mu dajaj pogostokrat po malo.To mu bo nadomestilo vso izgubljeno tekočino in sol.
Pa naj hitro mine

Pa slani krekerji, slane palčke in veliko vode, korenčkova juha, prežganka. Pri nas je tudi ta problem že cel teden, pri obeh. 🙁

goveja juha drisko še pospeši….prežganko mu daj pa materino dušico za pit

Pri nas najbolj pomaga coca cola in to tako, da jo pustiš v kozarcu da je postana in brez mehurčkov. Mojim pomaga samo to.

Že dolgoooo pri driski ne priporočamo nikakršne diete. Človek mora pač čim več piti, od hrane pa se je potrebno izogibati le izjemno sladkim in mastnim živilom. Vse drugo – je dovoljeno; pri otrocih pa celo zaželjeno. Lep pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Ne potrebuje diete. Naj se izogiba samo sladkega in mastnega, pa veliko naj pije. Driske ne moreš ustavit.

Naša pediatrinja pravi, da naj jedo in pijejo kar jim paše, magari Coca colo, samo da nekaj dajo vase.

Mi ob driski vedno nabavimo slane palčke ali ribice – tako vnesejo sol v telo, pa še žejni so bolj in zato več pijejo.

Naj hitro mine!

Hvala za nasvete. Nima nekega apetita, še čaj komaj da popije vsake toliko časa. Bom videla kako bo jutri. Vsaj bruha ne več.
A kak virus razsaja ali kaj?

Ja, en kup viroz je, midve s hčerko sva tudi bruhali prejšnji teden.

Ti samo poskrbi, da vsake toliko spije nekaj požirkov čaja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close