Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PROSTOVOLJNO DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE

PROSTOVOLJNO DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE

Ker imam do upokojitve še najmanj 20 let, me je začelo skrbeti, kako bomo živeli. Baje bomo takrat dobili pokojnine le za kruh in mleko, za ostalo pa naj bi že sedaj varčevali s prostovoljnim dodatnim pokojninskim zavarovanjem (2. ali 3. steber?).
Zanima me, če vi kaj varčujete v tem sistemu, kje in koliko na mesec si plačujete?

No, veliko nas s tem samo strašijo, je pa verjetno res, da bodo pokojnine na nižjem nivoju, kot so danes. V idealnem primeru naj bi človek varčeval v 2. in 3. stebru, toda jaz varčujem samo v 3. Zelo priljubljene so zdaj Fondpolice, se pravi življenjsko zavarovanje z varčevanjem v vzajemnih skladih. Med najugodnejšimi pa sta trenutno ponudbi Generalija in Slovenice. Sicer pa si lahko o tem sama veliko prebereš na internetu, da te ne bom krive vere učila. Lepo vtipkaj fondpolica in boš vse izvedela. Prednost fondpolice je v tem, da je denar ves čas tvoj in ga lahko kadarkoli dvigneš. Seveda pa s tem prevzemaš nase tudi določeno tveganje. Je pa vsekakor priporočljivo že danes razmišljati o varčevanju za pokojnino, takšnem ali drugačnem.

Lp, Monstro

Pozdrav
Če pa te zanima kakšen informativni izračun za Fondpolico, pa se mi javi prosim na moj e-mail naslov.
Prijazen pozdrav
Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close