prostovoljno delo
Sem ravno zadnjič nekaj brala o teh zadevah, spodaj imaš par internetnih strani, pa si malo preberi
Vse deluje več ali manj tako, da si plačaš letalsko karto do tja, potem te oni poberejo na letališču, dobiš prenočišče in hrano za čas bivanja in delaš pač za kar se prijaviš. Imajo tudi neke delavnice, kjer pa moraš poleg letalske karte plačat še nekaj denarja (ponavadi okrog 800 evrov), te delavnice trajajo nekje okrog 2 tedna in so različne narave. Si pa v tem primeru vezan na točno določene datume, ki jih oni postavijo.
Bi pa tudi mene zanimale izkušnje drugih, če jih kdo ima
http://www.idealist.org (pod državo Nepal je objavljeno pismo nekega Egipčan o tem kaj je delal, ne vem sicer kakšne vrste prostovoljno delo te zanima, on je učil otroke angleščino, pomagal pri domačih nalogah itd..je lepo opisano)
http://www.womeninprogress.org
Lp, katja
Živjo Mici23
Tudi sama sem zainteresirana za prostovoljno delo v Afriki, vendar pa še nisem našla primerne organizacije preko katere bi šla. Odsvetovala pa bi ti Humano People to People! V Sloveniji deluje tudi Zavod voluntariat, vendar pa mi nikoli niuspelo najti kaj ustreznega na njihovi strani… Razmišljala sem že o tem, da bi kontaktirala npr. kakšne slo. organizacije tam… Pogledala bom tudi strani, ki jih je omenila Katja m.
Lep pozdrav,
Ana
Živijo Taja!
Mene npr. ne silijo v to delo problemi doma. Imam krasno družino in se z njo super razumem, pa tudi blaznih problemov v šoli nisem nikoli imela (trenutno sem na tem, da diplomiram), sem pa vedno čutila potrebo po pomoči tistim ubogim otročičkom (za katere sem morala kot otrok jesti še eno, pa še eno žličko juhe, da ne bodo lačni), ker sem sama imela dovolj in želim, da bi lahko tudi drugim dala nekaj tega, pa čeprav čisto malo. Sem pa v dilemi, ker moj partner pač ni ravno presrečen, če bi šla sama in bom še mogoče malo počakala, ampak samo malo:))))
Sem prav presenečena, da ni nobenih hudih odzivov… Namreč, ponavadi se vsuje cel kup vprašanj, češ “kaj te pa vleče tja, pa pomagaj ljudem tu” ipd.
Mene vleče v Afriko preprosta želja – pomagati ljudem in videti ta prelep kontinent, čutim, da je to prav. Saj me vprašajo, zakaj ravno tja, zakaj ne pomagam ljudem tu, a jim rečem, da me enostavno “vleče” tja… Pa je malo ljudi, ki to razumejo 😉 Ljudje smo si različni in tako kot nekdo pomaga slovenskim otrokom, tako bi jaz rada afriškim…
Mici23, drugače pa tudi moji niso navdušeni, da želim tja, vendar pa so se lahko v zadnjih mesecih prepričali, da mislim zelo resno in čeprav upajo, da me bo minilo, mi na en način stojijo ob strani (pa čeprav čisto malo)…
http://www.edirisa.org
Idejni vodja tega projekta v Ugandi je Miha, ki se je iz Slo pravzaprav kar preselil dol, sicer pa poglej na stran, pa bos videla. Mene kar vlece k njim.
Nekaj drugega: pred kratkim se je v Delu pojavljal en oglas za prostovoljno delo v Afriki in neko predavanje v zvezi s tem na filofaksu. In v zvezi s tem je po mailu krozilo eno obvestilo, da je ta stvar en nateg. Bi veljalo bit pozoren.
Ne morem verjet, ravno včeraj sem slišala, da je moja sorodnica šla pred enim mesecem v Ugando kot prostovoljka in bo menda pol leta tam delala (so mi povedali njeni malo zaskrbljeni starši:)) Bom poskusila kontaktirati z njo, ker imajo menda vredu povezave. Če kaj finega izvem, vam sporočim. LP od Mici
hvala lepa !
thank you !
gracie !
dankesen !
merci !
že to kar delam za plačo je prostovoljno delo / še dobro da smo vstopnice podražili /
tudi po vasi nič več. razen okoli hiše / čiščenje plevela /
ko bom v moji vasi videl sprašujoče turiste kaj zastonj narediti , bom tudi jaz za to ?
a te zgodbe ni !
lordwales
Forum je zaprt za komentiranje.