Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prosti čas pred in v vezi

Prosti čas pred in v vezi

Problem je v tem, da je on bolj malo doma. Pozno pride iz službe. Ko je doma pomaga delat. Lika sicer nikoli, pomiva tudi ne, pospravlja in kuha pa občasno, ko je seveda doma.
Jaz pridem dosti prej iz službe kot on.

Dejte prosim ženske povedat kako je bilo pri vas prej, ko ste bile samske in kako je sedaj, ko živite s partnerjem. Imate zdaj več prostega časa ali manj?

Zato sem pa jaz raje samska. Poslušam sodelavke, sosede, znanke, vse jamrajo koliko dela imajo doma, kako se morajo to in ono prilagajat, kaj vse mož ne zna, kaj vse morajo doma kuhat, pospravljat, kako nimajo časa zase.
Jaz pa teh problemov nimam.

Aja to je smisel? jaz sem mislil, da vezani živite v vezah, ker vam je v dvoje bistveno lepše. Torej praviš, da ste nesposobni samskega življenja?[/quote]
Kdo pa pravi, da ni lepše, če je lažje? Ti prav želiš vse narobe razumet, zato da dokažeš svoj temačen pogled na vse. Tako se ne boš izvlekel.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če je pa tako malo doma, potem pa tudi posode nimaš pretirano več. Jaz mislim, da tebi, vama nekaj drugega ne štime, ne domača opravila. Če imaš nekoga rad, z veseljem narediš kaj zanj. Če pa ti nekdo ne daje tega občutka, potem pa se sprašuješ, zakaj to MORAŠ. Nič ti ni treba, sama si izbereš, kaj boš in kaj ne boš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, ko sva živela narazen, je vse štimalo. Zdaj pa on pravi, da je njemu super, meni pa je vse prej kot super.
Ko pride domov, je kosilo, torej je veliko posode.
V glavnem ugotovila sem, da je skupno življenje meni čisto bedno. Druge ženske pravijo, da je to čisto normalno kar imava midva, da imajo one tudi tako. Samo meni pa ne diši več.

Povej raje, da te nihče noče:)

Kaj se sedaj tukaj nekaj žališ? Pojdi in povej mu, da tako ne znaš in nočeš živeti!

Tako je, ko si v vezi. Potem so odgovornosti, potem je več dela. Tako, da samski uživajte na polno, ko ne boste več samski, so stvari veliko bolj resne kot prej.
Zakon pripelje s sabo tudi več obveznosti.
Samski imate pa to prednost, da imate veliko več časa sami zase. Zakon pomeni ponavadi tudi manj seksa.

Če kuhaš za enega ali pa za dva, je kvečjemu dva krožnika več posode. Pretiravaš in polagaš pozornost za svoje nezadovljstvo tja, kjer ni nič narobe. Naj pa on pomije posodo. Kaj nima rok?

Marko, ko sem bila sama, sem sploh redko kuhala.
Saj pomije, če je doma, ampak to je redko. Hodi pozno iz službe pa potem hiti na nogomet.
Seveda je narobe, če se veliko slabše počutim kot prej, če nimam več časa zase.

Slabo si si zastavila zadeve. Delo se mora porazdeliti. Ti likaš za oba, on kuha za oba. Zakaj moraš kuhat, če bi prej tu pa tam? Ali on ne more kdaj pa kdaj sendivča pojest ali si sam ocvret par jajc ali naročit Halo pica in halo kitajc?

Tule gor na MONu so vedno nasveti, da ženska ni ženska, če ne lika za moškega, če ne kuha.

Kdo mu je pa prej likal? A mama? Za začetek bi ga lahko naučila likat, tako da če je sila … so lahko zlika sam. Drugič, ne vem, koliko je teh srajc, ampak jaz v eni uri jih zlikam enih 7-8, pa nisem najbolj hitre sorte, kar pomeni, da likam enkrat na deset dni 7-8 srajc, ali pa enkrat na teden 5-6. Obstajajo tudi čistilnice, kjer ti zlikajo…, če si lahko to tvoj tip provišči. Moj sosed, ki ima tri majhne otroke, nosi vse v čistilnico, saj je žena takoj rekla, da še likanja srajc ne zmore.

Pa mogoče ni problem, da nimaš časa, ampak da si enostavno opustila stvari, ki jih on ne mara, in jih zamenjala s tistim, kar mara (zlikane srajce, skuhano kosilo). To ne zveni dobro in ne pelje v srečno življenje … zate.

Če sama ne bi na nek način verjela v to, potem tega niti opazila ne bi.
Mislim takšnih izjav. Saj niso le takšne izjave tu gor.

Kakšen nogomet??? Saj si rekla, da ne športa… ?

ZBUDI SE!!! Torej njemu se mudi na nogomet, in zato ti pomivaš posodo in ne greš športat, v kino, …??? In on pomaga, če ima čas. Če ga pa nima, si ga moraš vzeti ti? Zakaj?
Naj ostane nepomita posoda. Saj jo lahko pomije ko se vrne z nogometa. Ali drugo jutro, preden gre v službo.

V bistvu razmišljam o razhodu. Ne vidim več smotra živeti z nekom skupaj, če je vse težje.
Ja, prej mu je mama kuhala, likala, prala. NO saj mu še zdaj kaj naredi, če mu jaz ne.
Jaz svojih stvari skoraj ne likam, redko, tu in tam kaj.

Ja, potem to očitno ni samostojen moški, če si ti zgolj nadomestilo za mamo. Ali ga naučiš samostojnosti (kar je lažje, če je mlajši in razume, da nisi njegova dekla…) ali se sprijazniš s takim življenjem (upam, da ne), ali se razideš…

Pa daj no… lepo te prosim. Bodi malo bolj sebična. Ti si v vezi zato, da ti bo lepo. Lepše, kot če bi bila sama.

In zdaj ti očitno ni. Postavi svoja pravila igre, svoj standard, kako bo pri vas doma … da boš ti srečna.
Mimo vseh medovernetovskih filozofij, je ena osnovna resnica v vsaki zvezi: če je ženska srečna, doma z nasmehom na ustih, če se veseli moškega, ki ga ima ob sebi, potem je zelo zelo zelo velika verjetnost, da bo tudi ta moški srečen. Tudi če si bo moral kaj skuhat in kaj zlikat. Nesrečen pa bo, če bo prihajal domov in doma imel neko godrnjavo in kronično nezadovoljno žensko, ki se pritožuje, nerga in ki ji nič ni v redu. Sčasoma tudi ne bo prihajal več domov, ampak bo šel najprej mal na sprostitev k ljubici…

Lepo mu povej, da nisi mama servis, da nisi zadovoljna in da bo tudi on moral prevzeti kakšno nalogo v gospodinjstvu, če si želiš biti s teboj še naprej. (Pa lepo prosim, ne tega problema reševat tako, da bo kar nosil k mamici likat, pa da bo mamica skuhala… mamice enkrat ne bo več, in tale tvoj frajer mora odrasti 🙂

Narobe je to, ker si ga ti ne vzameš, on pa si ga. Kdo ti brani, da si ga ne vzameš? Te kdo sili, ti kdo grozi? Si odrasla oseba ali ne?

Narobe je to, ker si ga ti ne vzameš, on pa si ga. Kdo ti brani, da si ga ne vzameš? Te kdo sili, ti kdo grozi? Si odrasla oseba ali ne?[/quote]
Ker v sebi nosi prepričanje, da ženska mora kuhati, likati in skrbeti za moškega. Zaradi tega prepričanja ji je tudi lažje biti samska. Po eni strani….

Ja, saj vem. Človek bi naj delal tisto kar ga veseli. Problem je, če ga nič ne veseli. Takrat ima občutek, da nekaj ali pa večino stvari MORA naredit. In za to gotovo ni kriv partner.

V bistvu sem se že odločila, samo še ne čisto 100%, da ga bom odselila iz mojega stanovanja. Od kar skupaj živiva se počutim kot dekla. Že dalj časa razmišljam o tem, da ga bom deložirala. Samo težko je to potem ureničit.
Res je, če se primerjam s kolegicami, da je pri njih enako. Da pač one kuhajo, likajo in vse to pa tudi hobije so opustile.
Samo meni pač to ne gre. Veliko bolj sproščeno je bilo, ko sva živela vsak zase in ne skupaj. Ja, tudi več seksa je bilo.
Zdaj pa se počutim kot dekla. Če grem po službi kam po svoje in ne domov kuhat, pride on domov tečen, ker ni jesti, se pritožuje, da on mora biti v službi, jaz mu pa še skuham ne, da se raje okrog šetam in gre k mami na večerjo.

Ko si bila sama, si nisi kuhala?

Marko, odgovor na tvoje vprašanje sem že nekajkrat napisala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close