Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prošnja za delo, spremno pismo

prošnja za delo, spremno pismo

No, no no…. Dajmo se spustit na realna tla. Res je. V bistvu mi se nikoli ni bilo treba pisat vloge oz. prijave. Vse dosedanje sluzbe sem dobil na podlagi povabil in/ali priporocil. Zaposlil pa sem nazadnje oktobra 2020 dve osebi. Seveda sem pricakoval od kandidatov delovnemu mestu primerno dokumentacijo. In ti lahko iz prve roke povem, da ,za delovno mesto razvijalca pričakujem od kandidata ravno to, da zna sam strukturirano in v pravilnem zaporedju za začetek zastaviti prijavo, saj kako bo sicer mogel strukturirano reševati druge procesne izzive. 😉

Zdaj se pa ustavi. To ni tema, kjer bi se spet nekaj diskutiralo o biločem. Vsaj jaz bom takšne izjave v prihodnje ignoriral. Zgolj v vednost.
[/quote]

Drugače povedano:
nimaš pojma o iskanju službe v Sloveniji, ker je nisi ne iskal in tudi zaposloval nisi.
A vseeno se delaš pametnega :).

Drugače povedano:
nimaš pojma o iskanju službe v Sloveniji, ker je nisi ne iskal in tudi zaposloval nisi.
A vseeno se delaš pametnega :).
[/quote]

[attachment=0]OmqlNPdMp2.png[/attachment]

Opravičilo sprejeto. 😛

Vztrajaj! .

Kaj hočeš s tem povedat? A hočeš povedat, da si ti Željko Petrušić?
Tako neumen verjetno ni nihče, da bi z lastnim imenom in priimkom pral umazano perilo na monu. Oz umazano perilo svoje žene.

S čigavim perilom se ti ukvarjaš, me ne zanima. Pokaži vsaj malo dostojanstva in verodostojnosti. 😉

Vztrajaj! .

S čigavim perilom se ti ukvarjaš, me ne zanima. Pokaži vsaj malo dostojanstva in verodostojnosti. 😉
[/quote]

Pa kaj je s tabo?
Avtorico je nekaj zanimalo. Jaz sem povsem konkretno odgovorila.
Ti pa blebetaš nekaj v tri krasne. Daj dojemi že enkrat kaj je avtorica želela.
Itak pa si vse svoje povedal, ko si začel nakladat o nekih mapah, ne vedoč, da se sedaj večinoma elektronsko vse pošilja.
Bolj nakladaš, bolj je jasno, da živiš v nekih fantazijah.

To, čemur ti praviš fantazije, me uvrščajo med TOP 5 v Sloveniji po finančnih kazalcih. Se vidi iz pričujoče slike. S čim lahko podpreš ti svoje trditve?

Vztrajaj! .

Potencialni delodajalci dobivajo od 200- 400 (ali vec) vlog za razpisano delovno mesto. Ma kdo bo bral ta suhoparna spremna pisma in vsa čreva poleg…
Par močnih in uvodnih bistvenih stavkov je dovolj in pogoj , da se jim sploh ljubi preletet življenjepis.

Jaz sem delo vedno dobila, ko sem osebno šla vprašat za delo.

To, čemur ti praviš fantazije, me uvrščajo med TOP 5 v Sloveniji po finančnih kazalcih. Se vidi iz pričujoče slike. S čim lahko podpreš ti svoje trditve?
[/quote]

Edino, kar vem o tebi je to, kar dejansko vidim: cele dneve na MOnu, pereš umazano perilo tu gor (osebne stvari pa to). To so vsi kazalci, ki jih jaz o tebi vidim. Hudo uspešno :).

Ampal lej, če avtorica misli, da si ti oh in sploh super. Pač naj tebe posluša in naj pripravi neko mapo kot ji svetuješ pa kaj vem kaka spremna pisma pa fotke pa kaj vem kaj še vse za ene čreve.
Je na avtorici ali bo sledila tvojih nasvetom ali ne :).

Bi bilo pa zanimivo videt kako bi delodajalci reagirali, če bi dali ven razpis, prijavih se jih preko 500 in vsi take mape z vsemi črevami, ki jih ti svetuješ, pošljejo.

In sedaj pričakuješ, da se da jemati nekoga, čigar fokus je naravnan na to, kar pišeš in ki deluje po principu “fiakerskega konja”, ki ne vidi ne levo, ne desno, zgolj “svoj prav”, kot kompetenten vir informacij?

Vztrajaj! .

In sedaj pričakuješ, da se da jemati nekoga, čigar fokus je naravnan na to, kar pišeš in ki deluje po principu “fiakerskega konja”, ki ne vidi ne levo, ne desno, zgolj “svoj prav”, kot kompetenten vir informacij?
[/quote]

Kaj tebi ni jasno? Še enkrat posebej zate:
nič nimam proti, če avtorica posluša tebe in sledi tvojim nasvetom. Se bo sama odločila. Jaz je v nič ne silim. In, če ji je všeč tvoja varianta pa jo naj izvaja. Me ne moti.

No, meni bi bilo pa ljubše, da tema ne bi bila zasmetena z nekimi osebnimi obračuni, ampak da bi se sledilo temu, da se avtorici predstavi čimveč prijemov in možnosti, ki so ji na voljo. V tvornem duhu. Kot je bil moj uvodni komentar, ki te je žal vrgel iz tira. Tvorna in vljudna dopolnitev. 😉

Vztrajaj! .

No, meni bi bilo pa ljubše, da tema ne bi bila zasmetena z nekimi osebnimi obračuni, ampak da bi se sledilo temu, da se avtorici predstavi čimveč prijemov in možnosti, ki so ji na voljo. V tvornem duhu. Kot je bil moj uvodni komentar, ki te je žal vrgel iz tira. Tvorna in vljudna dopolnitev. 😉
[/quote]

Desi, nisem se jaz začela zapletat vate. Jaz ti samo odgovarjam. Ti si se začel zaletavat vame.
Jaz sem pa bila neumna in sem se ti pustila sprovocirat in sem ti odgovarjala, namesto ,da bi te ignorirala. Neumno z moje strani. Bi morala vedet, da spet iščeš žrtev, da ji boš v nedogled nakladal kako si vseveden :).

Še enkrat, v upanju, da boš vendarle razumel: avtorica se bo sama odločila ali bo sledila tvojim ali mojim ali kakim tretjim nasvetom.
Zdaj si že toliko samohvale napisal o sebi, da verjamem, da že sestavlja mapo kot si svetoval.
No ja, kakih 100, 300, 500… map.

Desi, nisem se jaz začela zapletat vate. Jaz ti samo odgovarjam. Ti si se začel zaletavat vame.
Jaz sem pa bila neumna in sem se ti pustila sprovocirat in sem ti odgovarjala, namesto ,da bi te ignorirala. Neumno z moje strani. Bi morala vedet, da spet iščeš žrtev, da ji boš v nedogled nakladal kako si vseveden :).

Še enkrat, v upanju, da boš vendarle razumel: avtorica se bo sama odločila ali bo sledila tvojim ali mojim ali kakim tretjim nasvetom.
Zdaj si že toliko samohvale napisal o sebi, da verjamem, da že sestavlja mapo kot si svetoval.
No ja, kakih 100, 300, 500… map.
[/quote]

Si kdaj pomislila, da bi lahko bile tvoje izkušnje s pisanjem prošenj bile povezane s tem, na kaj se osredotočaš in kako komuniciraš?

Vztrajaj! .

Si kdaj pomislila, da bi lahko bile tvoje izkušnje s pisanjem prošenj bile povezane s tem, na kaj se osredotočaš in kako komuniciraš?
[/quote]

Oh jej no, kot sem že napisala: prošnje se pri nas že desetletja ne pošiljajo.
Pa kje si ti živel zadnjih 20 let?

Si pomislila, da sem ta izraz uporabil namenoma, da pokažem korelacijo med mnogo oddanimi vlogami in njih učinkom?

Vztrajaj! .

Si pomislila, da sem ta izraz uporabil namenoma, da pokažem korelacijo med mnogo oddanimi vlogami in njih učinkom?
[/quote]

Ej, ne da se mi več s tabo ukvarjat.
Pa vseeno še en namig zate, ker vidim, da ne poznaš slovenskega delovnega trga: večina slovenskih razpisov je lažnih (kandidata že imajo pa vseeno dajo ven razpis), prirejajo tudi lažne razgovore.
Naj ti to da misliti.
Aja, omenji razpis za tajnico, ki smo ga imeli pri nas v službi, je bil pa realen in res je bilo preko 600 vlog.

Jao groza. To kar je napisal iDESI je popolnoma prav in to neka prosnja oz. prijava na delovno mesto (ne glede na to ali obstaja razpis ali ne) mora vsebovati. In seveda iDESI ni tako neumen, da ne ve, da gre zdaj vse elektronsko. Mapa je v njegovem primeru prispodoba. Vcasih si vse to zapakiral v kuverto in poslal potencialnemu delodajalcu. Zdaj pa vse nasteto das v priponke maila. Delodajalec pa res vse nasteto zlozi v “mapo”. Lahko fizicno mapo, lahko v mapo na strezniku ali pa kam drugam, odvisno od njegovega internega sistema obvladovanja dokumentacije.

Pozabila sem dodati se eno ogromno razliko med gospo, ki oporeka

iDESI
-ju in njim, da ce obstaja delovno mesto za katerega se dobi 600 prosenj najbrz pomeni, da delo na tem delovnem mestu lahko opravlja “kokos” in je normalno, da prihajajo nepopolne vloge, primerne dometu znanja tistih, ki se prijavljajo. On pa za razliko zaposluje tehnicno strokoven kader, ki mora obvladati programiranje in hkrati zelo dobro poznati procese proizvodnje in logistike. To je pa kot, da bi iskal dlako v jajcu. Najbrz dobi 10 prijav. Od tega jih je 5 razvazalo posto v DHL-u ampak se vidijo sposobne za to delo. Trije so ravno koncali solo, brez izkusenj. Dva sta pa mogoce kompetentna in bo sigurno prebral do vsake pike natancno njuno “mapo”. In ce ni strukturirano ga ze na zacetku mine.

Uf, a ti si pa Desijeva odvetnica?
No, ja, upam, da si opazila, da se je začel popravljat, ko smo mu ostali povedali, da se sedaj pišejo predvsem elektronske vloge. Pa treba mu je bilo tudi povedat, da sedaj nihče več ne pošilja prošenj.

Ampak ženski, ki je tako vzvišena, žaljiva, da daje v nič DHLovce, je to težko razumeti.
Pa ženski, ki smatra visokoizbražene osebe za kokoši, hja, … škoda besed za ljudi take sorte.

Drugače pa: nadutost, snobovstvo, vzvišenost vsekakor ni znak pametnih, razgledanih, sposobnih ljudi. Tako, da avtorica, razmisli o svojem obnašanju.

Oprosti. Grem razmislit kaj za en hudič je to v mojem inboxu, če nihče več ne pošilja prošenj. Najbrž vsi te ljudje prosijo čisto nekaj drugega kot za zaposlitev.

[img]https://i.ibb.co/VV4SB72/prosnje.png[/img]

Daj pojdi malo v korak s časom.
Predvsem pa ne bodi žaljiva do ljudi, ki pošteno delajo. Ne označuj ljudi za kokoške, ne dajaj v nič ljudi, ki delajo kot poštarji pa ne boš več tako napeta in živčna.

Za začetek povej ali se prijavljaš na razpis ali kar na slepo pošiljaš?
Prošnje se itak ne pošiljajo. Saj ne prosiš. Ti ponujaš storitev. Nič ne prosjačiš.
Spremno pismo? Kaj naj bi bilo pa to?
Ti napiši prijavo pa dodaj življenjepis pa je to to. Pa pozorna bodi, če je navedno, da morša kaj priložiti. To vsekakor moraš priložiti.

Za začetek povej ali se prijavljaš na razpis ali kar na slepo pošiljaš?
Prošnje se itak ne pošiljajo. Saj ne prosiš. Ti ponujaš storitev. Nič ne prosjačiš.
Ti napiši prijavo pa dodaj življenjepis pa je to to. Pa pozorna bodi, če je navedno, da morša kaj priložiti. To vsekakor moraš priložiti.
[/quote]

Tako. In “cover sheet” – v prilogi vam pošiljam prijavo etc. etc.

Pa kaj vam je?
Prošnja ni spremno pismo! Alo! A v Sloveniji še vedno ne veste kaj je spremno pismo?
[/quote]

Znamo, znamo, še znamo. Samo EMŠO – x generacije nas čudežno izloči že ob odpiranju ponudb – kot, da bi imel ta program “naštimam” nekega milenijskega bug-a ali kaj, hm.

Kaj pa naj bi bilo spremno pismo?

Napišeš prijavo. Vsekakor ne predolgo, max ena stran, kjer poudariš svoje kvaliteta, ki bodo v korist podjetju.
Dodaš življenjepis in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close