Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prosim za vaše mnenje – Fiat Uno ali Tipo ?

Prosim za vaše mnenje – Fiat Uno ali Tipo ?

Živjo!

Potrebovala bi vaše mnenje (tako pozitivno kot negativno) vse je dobrodošlo;-)

Kupila bi si avto (cena ; do 300.000 )odločam se pa med fiat uno ali tipo. Kaj bi mi vi priporočali.?

Že v naprej najlepša hvala za vaša mnenja!

Lep pozdrav,

Kavica

Nič od tega, razen če nočeš imet avtov skos na servisu

Sploh ni dileme:tipo. Tipo je povsem klasičen primerek fiata z dobrimi in slabimi lastnostmi.Pod dobro:prostorna notranjost,živahen motor,razmeroma velik opreme(z malo sreče bo imel tudi klimo),dobro podvozje-aktivna varnost.Pod slabo pa :izdelava-črički.
lp

absolutno tipo.
imam tipota 1.4,ki ima 218.000 km,razen tega da sm v zadnjih 5 letih moral zamenjati (hladilnik-rabljenega dobu za 6.000 SIT) in enkrat zamenjati ploščice pri bremzah,ja ostalih stroškov skoraj ni.Poraba 8 litrov/100 km je tudi solidna.Pa rezervni deli so tudi zelo zelo poceni.

_____________________________________ življenje ni orehova potica

Najlepša hvala za odgovore! Odločila sem se za Tipota, zdaj pa samo še v lov za njim :-o)

Lp, Kavica

Če dobiš solidnega tipota ne boš imala z njim prevelikih skrbi. Karoserija ne rjavi, ker je v celoti pocinkana, rezervni deli so poceni. Moj (1.4 ie), ima 173000 km (v zadnjih letih sem zamenjal le pumpo za vodo in bencin), ostalo je le tekoče vzdrževanje.

Vidim, da si se že odločila. Prav si se. Imam Tipota 13 let starega. Pri 6-8 letih sem res moral kar nekaj stvari popravit, potem pa se je umirilo.
Rad bi rekel le to: pločevina je zelo dobra in nimam še pike rje gor. Poglej ostale avte tega ranga. Uno je precej slabši.
Uspešen nakup.

New Report

Close