Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek PROSIM ZA POMOČ!

PROSIM ZA POMOČ!

Pozdravljeni, prosim za kakšen nasvet.
Danes sem dobila pošto od tržnega inšpektorata in sicer, da moram priti na zaslišanje v zvezi z opravljanjem spletne trgovine na drobno na črno v smislu določb Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, da se kot STRANKA odzovete povabilu. Če se ne odzoovete vas lahko prislino in s kaznijo 200eur.
Prosimo, da s sabo prinesete dokument in listine v zvezi z opravljanjem dejavnosti s katero razpolagate.

Tako, nimam pojma o čem se gre. Na spletu imam na bolhi, moj butik.si in pa facebook bolhica, objavljene artikle, ki jih ne nosim bodisi nove ali pa rabljene (kavbojke, majice, torbice, denarnice, superge). Nič ne prodajam v vseh možnih barvah oz vseh možnih številkah, tako kot to delajo nekateri. Je pa res, da so nekateri (NE VSI!) artikli replika npr. chanel, all star. Ali je možno, da sem dobila vabilo zaradi tega Bega me predvsem, da se povabljena kot stranka? Ali je možno, da sem od nekoga kaj kupila in moram zaradi tega na zaslišanje?

Prosim, če ima kdo kakšne izkušnje kaj lahko pričakujem..Hvala!

Nič ne pride in ne pade kar z neba. Vprašaj se, kako si do sedaj dobivala pošto. So ti jo v preteklosti lahko vročali? O vsem so ti morali že milijon petstokrat razložiti. Še enkrat preberi, kar imaš zdaj v rokah. Itak, da si stranka, nasprotna udeleženka…kaj piše spodaj levo, komu vse je bilo tudi posredovano?

Nič novega. Ob tem, ko inšpektroji sedijo po pisarnah in bluzijo po netu, še občasno pogledajo za raznimi oglasi, kjer ljudje oglašujejo in ponujajo razne storitve, izdelke….
Pred časom je ogromno žensk dobilo podobno pošto, ker so oglaševale, da ponujajo varstvo otrok. Saj ni prepovedano le delo na črno, ampak tudi oglaševanje dela na črno, za kar je določena globa 200 evrov.
Možno je, da je kdo podal prijavo ali pa inšpektorji čekirajo oglase in tistim bolj sumljivim pošiljajo pošto, da se zglasijo na razgovor, da se razjasnijo okoliščine ali se gre za oglaševanje dela na črno in s tem za komercialno dejavnost ali pa se gre le za prodajo rabljenih izdelkov.

Robi, hvala za odgovor. Strani bolha, moj butik in na fb skupine za prodajo, so namenjene prodaji artiklov, oblačil in obutve, ki je več ne potrebuješ ali ne? Jaz sem imela v albumu od rabljenih stvari, do stvari, ki sem jih dobila za darilo in mi niso bila všeč, do tudi novih stvari, tudi ponaredkov, ki sem jih kupla na morju v Turčiji in jih potem nisem uporabljala (torbica, denarnica), nikakor pa nisem imela npr. eno stvar v več barvah in številkah, kot to preprodajajo nekateri..
Kaj lahko pričakujem na zagovoru, bom morala plačati kazen?
hvala in lp

Za živo glavo ne priznaj, da si preprodajala kupljene izdelke nap iz morja. Povej le, da so to tvoje rabljene stvari, nekatere malo bolj rabljene druge manj.

To že, vendar še to ne pomeni, da se vsi tega držijo in da se lahko v svoj zagovor sklicuješ na sam namen spletne strani.

Če boš povedala, da si prodajala nove stvari, potem si bodo to razlagali kot preprodajo in s tem delo na črno, plus oglaševanje dela na črno.
Mogoče lahko v tem primeru celo pričakuješ dvojno kazen.

Vztrajati moraš pri tem, da se je šlo za prodajo rabljenih stvari, ki jih več nisi uporabljala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close