Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prosim za pomoč

Prosim za pomoč

Potrebujem malo drugačno pomoč. Ponudila se mi je priložnost, da bi lahko delala v Indoneziji eno leto ali več, kot varuška pri družini (avstrijskega porekla). Tam živijo približno tri leta. Moški je samski in skrbi za dve hčerki 4 in 6 let, dela pa za WHO (svetovno zdravstveno organizacijo), mati bi se naj pridružila neki verski skupini. Ponuja mi približno 50.000 mesečno, kupil bi mi karto, plačal zdr. zavarovanje, kakšne tečaje, …
Mene je full strah, da ni kakšen napizdator, kajti če bi bilo to v Evropi ni tako težko priti domov, pa tudi karte niso tako drage.
Napisal mi je že kar nekaj o sebi, naslednji mesec pridejo za en mesec v Avstrijo in predlagala sem mu, da bi se srečali ker lahko tak nekako bolj preceniš človeka in ni imel nič proti.
Kaj bi vi naredili? 50 jurijev sicer ni veliko ampak baje z takšnim denarjem živiš tam kot lord. V hiši ima fitnes, bazen, 2* mesečno gre z otroki na Bali, … Imela bi plačano hrano in vse ostalo. Problem je ker bi morala domov vsak mesec poslat 20.000 fantu za stanovanje, ker si ga sam ne bi mogel plačevat (živiva skupaj), torej bi potem imela 30.000 pa sigurno bi si še kaj kupila.
Kaj naj naredim????

Tako je kar se tice avstrijcev ( nemcev ) morem reci da je kar smo se zmenili preko interneta drzalo. Sicer nisem odsel delati v Indonezijo, sem pa odpotoval v Nurnberg brez da bi se prej osebno
spoznal s delodajalcem in vse kar smo se zmenili je drzalo. Po mojih izkusnjah sodec se nemci in avstrici strogo drzijo tega kar se zmenis tako, da zna bit da ni potegavscina. Vseeno pa je 50.000 SIT nekam malo ceprav lahko tam zivis mogoce kot lord. Pa se fanta nebi vidla itd. je pa res da je dogodivscina ( odvisno vse od tvojih prioritet ). Jaz se recimo za kaj takega nebi nikoli odlocil ker bi imel domotozje ( pa punca bi mi manjkala sigurno )… to sem tudi ze na lastni kozi dozivel in ni bilo prijetno sami tujci, ceprav sem precej komunikativen … v koncni fazi pa bi razen dogodivscine v denarnici ne imela kaj pokazati … bi bila pa bogatejsa z nepozabno izkusnjo.

Vzemi še fanta s seboj, pa bosta s tistimi 50 jurji oba živela kot lorda (ne Lorda, da ne bo pomote), odpadel bo strošek 20 jurjev za stanovanje v Sloveniji, pa še z Avstrijcem ne boš imela težav.

Moj je meni tudi rekel, da se mu zdi to full malo dnarja ampak v Angliji najemejo au pair (varuško) za 50.000 ali pa nekaj več, nekje 70.000 je normalno, pa je Anglija ziher bolj draga kot Indonezija. Zakaj Indonezija? Ker je full daleč in spoznaš neko čisto drugo kulturo, ljudi, način življenja, …
Fanta pa ne morem zraven vzeti kam ga te naj dam, sej pa ne morem od tipa zahtevat da še ma njega pod streho. Vem, da me kakšno full domotožje ne bo mantralo jaz se vsepovsod počutim kot doma. No bom vidla kako bo, prvo še moram z šolo zrihtat. Ker baje če pavziraš moraš potem za vpis opravit vse izpite, oz. en ti lahko ostane.

Aja nekaj še me zanima, tisti ki ste bili v Indoneziji kako vam je bilo všeč, bi se dalo tam živet? A res otroci ne spijo sami, da spijo poleg staršev in varušk. Ker meni je on napisal, da je taka navada da ne spijo sami. Sicer mene ne bi nič motilo če bi punčki spali zraven mene, ampak me zanima če je res?

Mene pa zanima kje si nasla ta job? Jaz bi namrec tudi sla kaj takega delat.

nisi napisala kam v Indonezijo … kar se meni zdi ful pomemben podatek …

indonezija je res hudo poceni … jaz sicer poznam samo Bali … kjer smo bili z otrokom .. verjetno je to eden dražjih otokov .. čeprav smo se potikali po neturističnih destinacijah tam … pa vseeno je bilo poceni …

to .. da bi si tam kupovala zadeve … ne vem kaj misliš … obleke? nakit? … mislim … vse je poceni ful in ti ni treba skrbet da s 30.000 nebi prišla čez mesec.

jaz bi na tvojem mestu bol razmislila to drugo plat … 6 in 4 letnici … to je precej zahtevna starost otrok … res da se verjetno zelo zamotita med sabo ampak še vedno boš ti odgovarjala za njiju … otroc niso kr neki … kar sproti malo pogledaš …v sekundi ti lahko zakuhata karkoli … je pa vse odvisno od njune dosedanje vzgoje 🙂 … te bosta upoštevali? v kakšnem jeziku se boste sporazumevali? .. kolk izkušenj imaš ti s tako starimi otroki? mislim … meni bi bila skrb o kešu in kaj si bom lahko kupila in o dogodivščinah … šele za skrbjo … kako se bom tam znašla z dvema puncama 🙂

spanje v skupni postelji … družinska postelja 🙂 to marsikdo prakticira tudi pri nas … samo jaz res ne vem kaj bi ti počela z njimi v družinski postelji … mogoče z punčkama … ampak prej ga prašaj … a ima v mislih vsi štirje v isti postelji al kaj? … ker če otroci tebe ne poznajo nimajo nobene potrebe se ponoči k tebi stiskati 🙂 … pa 4 in 6 let sta tudi sposobni spati v postelji sami …

če ima v hiši fitnes in kaj vem kaj še potem hiša ni majhna … ima veliko sob in sigurno bi se našla kakšna tudi za tvojga fanta … ne razumi me narobe … po moje si še ful mlada fant pa tudi … a si prepričana da bo eno leto čakal da se vrneš? … ti se boš v Indoneziji spremenila … po enem letu se mlad človek v drugi kulturi hudo spremeni …

ne vem … jaz bi se s tem avstrijcem sigurno dobila prej .. pa s puncama tudi … da vidiš kakšni sta … prej si pa preberi še kako knjigo o otrocih … kako 6 letniki doživljajo svet … in te zadeve … morš vedet da je to obdobje trme … ti pa tujka v njunem življanju … vprašanje koliko varušk sta že zamenjali in kak odnos imata do njih.,.. lahko se zgodi da te niti pod razno ne bosta upoštevali … ali pa se boste imeli lepo 🙂

tole je hudo za premislit .. ampak ne pozabi zakaj bi ti šla tja … v prvi vrsti čuvat otroke kar je zelo zahtevna in odgovorna odločitev 🙂

pa glede viz se malo pozanimaj.

B.

mislim da to nimaš kaj razmišljat, razen če si avanturistka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close