Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosim za pomoč

prosim za pomoč

Lep dan želim in prosim za kakšen dober recept:
Stvar je taka: Jutri praznujemo rojstni dan hčere. Poleg Eline torte, piškotov, potice… pečenega mesa iz žara, francoske solate, pečene paprike – bi rada pripravila kakšen dober namaz ali kaj podobnega za preganjati lakoto dokler ne bo meso pečeno.
Ima katera kakšen recept ali nasvet? Računajte na to, da so poleg otroci in kakšna morska zadeva – razen tune ne pride v poštev…. Nimam hladilnika na pikniku.
Hvala in LP!

Hej!

Sem tista, ki navijam bolj za vegeterjanske namaze. Pri meni pridejo v postev razni skutini namazi z zelisci in jedrce oreha na vrh, ali gobov namaz,namaz z jajcevci( poglej pod gobice na zaru in pod melancane), grobo nasekljan paradiznik z veliko bazilike na toplih kruhkih natrtih s cesnom in pokapljanim z olivnim oljem( bruschetta).
Namaz s pretlacenim kuhanim rumenjakom, tuna, gorcica, malo majoneze, kaksno zelisce in vse to zmesas. Lahko to nadevas v polovicke paradiznikov, ociscenih semen ali namaz.

Kaj bi bilo pa otrokom najbolj vsec, res ne vem. Saj ti bo se katera mamica poslala kaksno idejo.

Lepo se imejte in hcerki vse naj Babi

Zdaj sem se spomnila, kaj je generacija moje hcerke rada imela.Ni sicer namaz, ampak vedno so vse pojedli.

Dan poprej sem spekla palacinke, ne prav najtanjse.

Zmesala sem nekaj kremastih sirckov s kislo ali sladko smetano ( lahko tudi mascarpone- takrat ga se ni bilo). V to homogeno maso sem narezala nekaj kuhanega prsuta ali podobno, kaksno zelisce ( lahko tudi kaksna kisla kumarica) in to nadevala v palacinke. Zvite palacinke tesno povila v prozorno folijo in pustila cez noc v hladilniku.
Naslednji dan narezala na posevne rezine ( kot rulado), nalozila na pladenj.
Bilo je lepo na pogled in tudi dobro. Lp

..ali pa tunin namaz, dobro ga ohladi (prej) v hladilniku, pa bo zdržal tudi na pikniku…količine prilagodi št. oseb, drugače pa potrebuješ:

nekaj konzerv tune v olju (če so večje 2-3)
2,5 dl kisle smetane
1/2 vrečke majoneze
1 konzervo koruze (večjo ali manjšo – odvisno od tega koliko jo imate radi)
1 do 2 žlički sl.rdeče paprike
1 žlička zenfa
sol, poper (po okusu – pri otrocih najbrž malo manj)

V skledi z vilicami zdrobi odcejeno tuno, dodaj še ostale sestavine in dobro premešaj. Postrezi na popečenih rezinah kruha ali toastu, bo pa tudi čisto navaden kruh dober.
Pozdrave
Liza

HVALA VSEM ZA IDEJE, SEDAJ PA BEGAM DOMOV IN ZA ŠTEDILNIK.
HVALA BABI ZA NJENE PRISRČNE ŽELJE!
LEPO SE IMEJTE!

Babi, kako pa narediš gobov namaz. Iz kakšnih gob?

LP, Astra

Hej!

Prvic sem to jedla neko jesen, ko smo v gostilni v Novi vasi na Bloski planoti jedli na popecenih kruhkih. Bila je dobra bera marel in ker niso vedeli kam z njimi, je kuharica to pogruntala.
Ker je obljubila, da nam pove recept, ce uganemo, kaj jemo, je obljubo drzala. Potem sem to ponovila z mesnico svezih jurckov in sampinjonov. Vsem je bilo zelo vsec.
S suhimi namocenimi nisem eksperimentirala; sem pa v sveze ( zlasti sampinjone) vcasih potresla se malo zmletih suhih jurckov- bolj za zacimbo.
Mislim, da je dobro z vsako dobro gobo;mogoce so lisicke malce pretrde, sivke njami. To so gobe, ki jih poznam. Aja, karzeljni so pa razred zase – samo ze dolgo jih nisem nasla. Vcasih jih je bilo v Istri veliko.

Tartufi?! Ni da bi clovek govoril.

Popeces jih lahko na zaru, v pecici ali sprazis v ponvi na olju. Nujen dodatek cesen, petersilj in v multipraktiku malo masla. Vse naj bo ohlajeno.Aha, moz doda se kaksno kaljico konjaka; ne spremeni veliko. Na toplih kruhkih pride do res dobre arome. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close