Prosim za pomoč
živjo!
Za jutri sem zadolžena, da naredim omako s piščancem po kitajsko. St em nimam veliko izkušenj….enkrat samkrat sem po občutku naredila omako s pasiranim paradižnikom, zelenjavo, začimbami, ananasom itd…zgostila sem s škrobom….pa je bila dobra. vsaj tako so rekli 🙂
Zato vas bi lepo prosila, pomagajte mi pri pripravi. Na razpolago imam te sestavine: piščanec, sojina omaka, por, korenček,še kakšna druga zelenjava bi se našla, verjetno je še kakšna paprika nekje (in bučke), ananas, bambusovi vršički v pločevinki, pasirana paradižnikova mezga, jasminov riž, začimbe, rižev kis
Mogoče sem še kaj pozabila, ampak v glavnem je to vse. Narediti “moram” dušen riž in zraven nekakšno omakico s piščancem in hrustljavimi večjimi koščki zelenjave. Ni nujno, da se porabijo vse setavine od zgoraj, tudi dokupit bom šla kaj, če bo potrebno….le vas bi prosila za recepte.
Kaj mi predlagate, da bo čim bolj okusno in zdravo??!
Kaj ap kakšna solat, kaj paše tu zraven? Mogoče kitajsko zelje?? Toda na kakšnen način (jaz sem jedla enkrat doma samo surovega v solati)??
Please, help!
LP, zala
sama bi naredila nekaj podobnega temu. Spustila bi gobe, namesto sladko kisle omake bi dala zlico kisa in zlico medu, tapiokino moko zamenjaj s skorbom in namesto zelene uporabi ananas. Za dodatne ideje imas se par linkov.
Poleg kitajske hrane nikoli ne jem solat, tako da bi zraven pripravila samo riz. Upam da ti bo to kaj v pomoc.
LP, Misa.
Piščanca na hitro popeči v voku, daj ven iz voka. Kar se tiče zelenjave, bi jaz dala na vsak način por, bučke, bambusove vršičke, gobe in na koncu še kalčke (takoj odstavit iz ognja, sicer postanejo taki “pocasti”). Vse pa moraš res na hitro popečt v voku (na zelo malo olja), da zelenjava ostane hrustljava. Na koncu dodaš še malo sojine omake in primešaš meso.
No, tako bi pripravila jaz, ker sicer nisem ravno za sladko-kisle zadeve in mešanico sadja (ananas) in mesa. Ne vem, ni ravno “moj” okus ;).
lp, mishika
Hej! V glavnem si ze dobila,dodajam se recept po katerem najraje delam.
250 g piscancjega mesa-narezanega na kockice,2 zlici sojine omake,1 zlica sakeja(kaj drugega zganega je tudi v redu),2 zlici koruznega skroba,100g sojinih kalckov,1 ali 2 pora,malo spomladanske cebulce,1 ravna zlicka naribane ingverjeve korenike(ali v prahu),1 majhen feferoncek(zelen),2 ali 3 vecje vejice brokolija s cvetom,2 korencka,malo sladkorja,sol ,olje,malo tabasca
Paradiznika ni v nobenem od mojih receptov.
Sicer od zelenjave lahko das,kar imas.Kot je svetovala Mishika,tudi bucke in gobice.Vazno je,da res na hitro poprazis.
Gre pa takole.Najprej meso,ki ga na hitro popeces v voku na olju.
Prej si se pripravi dobro zmesano sojino omako,sake in skrob.To dodas mesu,mesas kaksno minuto in odcejeno meso prelozis v toplo pokrito posodo. Na isto vrzes se vse ostalo narezano na trakce in kockice(odvisno od zelenjave) in rahlo posolis in po zelji tabasco. Ko se to poprazi(ze po dveh minutah),dodas spet meso in pazljivo vse mesas,da se dokonca.
Za zelenjavno prilogo sem enkrat jedla rezine sladke repe v zelo dobri sladko grenki marinadi.Nimam pojma ,kaj so vse zmesali.Sicer repe sedaj itak ni.
Kaj pa,ce bi postregla bambusove vrsicke z malo olja in se cesa?
Vem,da bos naredila vse OK. Pri nas burji ni uspelo pregnati oblakov in zdaj liiijeee Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.