Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosim za pomoč pri peki

prosim za pomoč pri peki

Odločila sem se da tudi jaz napišem tisto kar me zanima. In sicer dobim ta vikend obiske iz Italije. sama sem totalni antitalent za peko in vse drugo kar se tiče kuhinje 🙁 ampak to zdaj ni bistvo…

Naročila sem narezek, mamo pa sem prosila da mi bo naredila torto. Mama peče izvrstne torte, vendar povsem običajne, nikoli nič nenavadnega. Torto prelije s čokoladnim prelivom in to je to. Zdaj pa bi se jaz rada malo pohecala na ta račun da prihajajo iz Italije in bi jim pripravila torto -italijnsko zastavo. To bodo pogledali!!!!

Ampak kako to naredit, da mama ne bo imela preveč dela in ne bo preveč zakomplicirano.

Naj torto najprej prelije s čokolado in potem pobarva. Ok bela bo pač smetana, kako pa se naredijo ostale barve? Rdeča in zelena?

Upam, da ni preveč dela, ker mi bo mama odpovedala moje naročilo 🙂

Rdečo in zeleno narediš tako, da vzameš živilsko barvo in z njo obarvaš smetano.

lahko pa vzames tudi barvno glazuro za torto

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Silvy in *registrirana, kaj pa je lažje narediti?? res nimam pojma, pa mama tudi na žalost ne

se to dela direktno na torto ali je bolje najprej narediti čokoladni preliv in potem čez obarvano smetano ali pa barvno glazuro za torto

Čokoladnega preliva in čez smetano še nisem prakticirala.
Lahko pa namesto smetane, obarvate belo čokolado.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Lahko narediš preliv iz bele čokolade, ki jo ustrezno obarvaš. Tu moraš edino paziti, da se ti barve ne prelijejo.
Drugače lahko barvaš sladkori preliv, samo meni take torte niso ravno najboljše.
Obstaja tudi varianta, da torto oblečeš v obarvan marcipan. Marcipan obvezno valjaj med dvema plastema prozorne folije.
Smetano lahko namažeš direktno na torto ali pa na čokoladni obliv, je precej vseeno.

mislim da bo najlažja varianta da se obarva bel čokoladni preliv, sam bo pa res treba pazit da se barve ne bodo prelile med seboj…joj me bo mama nekam poslala….hvala punce za nasvete

Naredi papirnato zastavico in jo zapiči v torto :-))))

Kaj pa 3D masa za oblikovanje ali pa slikica, ki se vstavi v folijo.LP

Kupi sladko smetano (rastlinsko, ker je bolj kompaktna ali pa navadno kateri dodaš kremfix) in jedilne barve.
Stepi smetano in v en del dodaj zeleno (v drugega rdečo) barvo in premešaj – dodajaj barvo po kapljicah dokler ne dobiš željenega odtenka – nato daj to obarvano smetano v dresirno vrečko z zvezdnim nastavkom in naredi zastavo.
Za obod in vrh torte lahko smetano “obarvaš” s čokolado (jaz nebi prej oblivala torte s čokolado, ker lahko potem smetana “zdrsne”).
Upam, da ti to kaj pomaga?

a katera prakticira obarvan kokos, kako to kaj izpade…sem že velikokrat videla obarvanega samo ne vem kako točno to naredijo, ni pa slaba ideja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close