Prosim za pomoč – nasveti pri prehrani
Imela sem rano na želodcu, bolelo me je zelo, in pekla me je zgaga. Brez kakršnega koli zdravila sem se odločila za spremembe. Ugotovila sem, da sem definitivno pretiravala z belo moko in mesom. Zato sem pač postopoma (ne čez noč) ukinjala vse to. V roku enega leta sem uspela črtati vse, ampak dobesedno vse od piškotov, salam, mesa, kruha, testenin, prepečencev, paštet, pršutov, namazov, skratka…Sedaj, 2 leti po tem, nimam več nikakršnih bolečin, pekočega želodca, občutka napihnjenosti, skratka nič. Jem pa še vedno veliko veliko zelenjave, sadja , oreškov, semen, občasno malo rib, ali kak jajc, veliko stročnic, jogurtov in to je to. Sprememba je trajna, bila je pa zelo počasna. Sedaj se občasno počastim s kakim koščkom mesa, striktno domačega, ali ribe. Resda sem v zadnjih 2 letih jedla meso in ribe samo 2x, tako da nisem vegetarijanka, ampak sem neke vrste približek temu.
Se pa počutim odlično! in nekje vmes zgubla 20kg, ki se še niso vrnile k meni, niti jih ne maram več….
Pol rezine kruha z rezino sira je čistodovolj za žensko, ki to zaužije ob 9.h in nato že ob 12.h spet je. Verjetno samo sedi in ne prekopava vinogradov.
[/quote]
Vem, da eni tega v svojem življenju ne boste nikoli razumeli – na svojo škodo – , a delo ni samo fizično, ampak tudi umsko. Čeprav zgleda, da nekdo ‘samo sedi’, lahko pošteno dela in možgani rabijo konkretno zalogo energije.
Jaz prevajam knjige – misliš, da ne rabim energije? Misliš, da nisem UTRUJENA – ko celo dopoldne pošteno razmišljam, včasih se ubadam s takimi teksti, kjer lahko en stavek delam pol ure! In ko so roki in se res gara, sem fizično izčrpana!
Da ne govorim o tem, ko vadim inštrument – ‘samo sedim’, a ne? Ko preneham, sem včasih prav izčrpana – sicer je prijetno in me glasba napolni, – a vseeno je redno vežbanje in študiranje neke skladbe NAPOR. Je treba orng delat ob tem, veliko energije vložit.
Kalorije ne grejo samo ob ‘okopavanju’, kar eni smatrate za edino ‘pravo delo’ – možgani so eden največjih porabnikov energije, samo jasno tega ne morete vedeti, ker tega še zares izkusili niste.
Ne vem, kaj dela avtorica posta, a tele primitivne pripombe o tem, kaj je ‘resno delo’ in kaj pri človeku kuri energijo – samo kramp pa pa lopata, nič drugega, ko v kaki zagamani komunistični kitajski – so pa res orto debilne. Grozovito je, kako se folk ne zaveda, kaj vse dejansko delo je in tega tudi cenit ne zna.
Ti pa, če že kao nekaj svetuješ, prej svetuj bolj konkreten zajtrk (res, pol rezine kruha, dej no mir, mislim, a ste ptiči ali odrasli ljudje) pa potem kasneje manjši obrok za malico.
Pol rezine kruha z rezino sira je čistodovolj za žensko, ki to zaužije ob 9.h in nato že ob 12.h spet je. Verjetno samo sedi in ne prekopava vinogradov.
[/quote]
Vem, da eni tega v svojem življenju ne boste nikoli razumeli – na svojo škodo – , a delo ni samo fizično, ampak tudi umsko. Čeprav zgleda, da nekdo ‘samo sedi’, lahko pošteno dela in možgani rabijo konkretno zalogo energije.
Jaz prevajam knjige – misliš, da ne rabim energije? Misliš, da nisem UTRUJENA – ko celo dopoldne pošteno razmišljam, včasih se ubadam s takimi teksti, kjer lahko en stavek delam pol ure! In ko so roki in se res gara, sem fizično izčrpana!
Da ne govorim o tem, ko vadim inštrument – ‘samo sedim’, a ne? Ko preneham, sem včasih prav izčrpana – sicer je prijetno in me glasba napolni, – a vseeno je redno vežbanje in študiranje neke skladbe NAPOR. Je treba orng delat ob tem, veliko energije vložit.
Kalorije ne grejo samo ob ‘okopavanju’, kar eni smatrate za edino ‘pravo delo’ – možgani so eden največjih porabnikov energije, samo jasno tega ne morete vedeti, ker tega še zares izkusili niste.
Ne vem, kaj dela avtorica posta, a tele primitivne pripombe o tem, kaj je ‘resno delo’ in kaj pri človeku kuri energijo – samo kramp pa pa lopata, nič drugega, ko v kaki zagamani komunistični kitajski – so pa res orto debilne. Grozovito je, kako se folk ne zaveda, kaj vse dejansko delo je in tega tudi cenit ne zna.
Ti pa, če že kao nekaj svetuješ, prej svetuj bolj konkreten zajtrk (res, pol rezine kruha, dej no mir, mislim, a ste ptiči ali odrasli ljudje) pa potem kasneje manjši obrok za malico.[/quote]
Jaz že vem kaj svetujem, bolj kot ti. Sem diabetik že od 20 leta naprej, to bo zdaj skoraj 20 let, odkar sem na inzulinu.
Zakaj navajaš le moj prvi stavek?
Vsak zdravnik bo potrdil, da ženska poje preveč enostavnih OH. Te OH iz kruha bi lahko nadomestila z OH iz zelenjave in sadja.
Še enkrat si preberi njen urnik, potem pa pametuj, koliko OH potrebuje ženska čez dan.
Poglej koliko kruha in OH poje !!! Ob (ura 9:00): 2 manjši beli žemlji, maslo,
( ura 12:00): 4 keksi (leibnitz brez sladkorja),
K (15:00): kuhan krompir,
M (17:00): vanilijev puding (kuhan doma, brez sladkorja)
V (18:30): 2 srednja kosa temnega kruha, maslo Večerjo sem jedla ob 18.30 uri, po tej uri več nič.
Današnji jedilnik:
Z (7:00): 1 kos mešanega kruha, margarina,
M:(10:00):res majhen sendvič (polnozrnat kruh,
M: (14:00): sendvič (temni kruh,
Forum je zaprt za komentiranje.