Prosim za pomoč – kuharski polom!
‘čeeer!
Upam, da niste že vsi v posteljah, obupno namreč potrebujem vašo pomoč.
Pojutrišnjem imam rojstni dan in že tako nevešča kuharskih umetnij, sem se nebodigatreba lotila peči kokosove piškotke… in zmešam vse sestavine, hočem zrolat kroglice, pa gledam v tisto maso (na uč podobni tisti za palačinke ;)) in nikakor mi ni bilo jasno, kakšne kroglice, hudiča. Ja, buča, na receptu ni pisalo, da moraš uporabit le rumenjake!
In zdaj imam pred sabo maso, pa ne vem kaj z njo… škoda mi jo je zavreči. Prosim, svetujte mi, kako naj jo uporabim. Zmešala sem:
260 dag moke
64 dag kokosove moke
160 dag rjavega sladkorja
80 dag margarine
16 jajc (!!)
3 pecilne praške
Potolažena, ker vem, da obvladate čisto vse, se obračam na vas.
Na dan z idejami torej!
Lep zasnežen pozdravček,
Z.
Hej, a so tole v receptu res “dag” ali so morda “g” ?? Če so grami potem bi jaz dodala še moko, recimo 200 g in spekla vsaj v dveh pekačih kot biskvit. In, če se bo speklo, se potem iz tega lahko marsikaj naredi. Prereže, napolni s sadjem, kremo, ali samo prelije s čokolado itd., itd…
Veliko sreče!
Vladka
Aha, potem si se namenila peči piškote za celo vas? No, to je bilo malo za hec… brez zamere, prosim 😉
Kaj pa, če bi kar tole vlila v pekač? Ne vem, no, ampak moke se mi zdi dovolj, kaj bo pa z maščobo, pa ne vem 🙁
Lahko noč!
Vladka
zvezdica nezaspanka-zdravo
če še nisi zavrgla mase,ti povem,da imaš probleme z JAJCI.
če še imaš kaj moke-obeh,kajti količine napram številu jajc,niso v sorazmerju,dodaj še malo obeh mok,premešaj-PAZI SEDAJ
SKODELO Z MASO(naj bo kovinska),postavi na lonec-primerne velikosti,
z vrelo vodo ter mešaj maso-da ti beljaki “rahlo zakrknejo,ko boš
imela dovolj gosto maso se “loti izdolave”krogljic ali pa že po nasvetu
pred mano-pite.
vse najboljše za rojstni dan-ogi
p.s. v boboče pazi na jajca in na recept,moje hčere sta jih pekle,
ko sta bili še v o.š.-brez zamere-učimo se celo živlenje-rad pomagam
Forum je zaprt za komentiranje.