Najdi forum

prosim za pojasnilo

Danes sem med’ uporabniškimi računi’ našla tudi tole:

ASP NET Machine A….
(omejen račun,zaščiteno z geslom)

Ponastavljate geslo za uporabnika ASP.NET machine A.

Če to storite ,bo uporabnik ASP….izgubil vse datoteke,šifrirane z ESP.NET…,osebne certifikate in shranjeno geslo za spletno mesto ali omrežno sredstvo.
Če v prihodnje želite preprečiti izgubo podatkov prosite uporabnika ASP net.. in naj ustvari disketo za ponastavitev gesla.

Vnesite novo geslo….
še enkrat za potrditev gesla….

Poleg ikone s temle računom je še tista,ki se mi javlja na monitorju ,zaščitena z geslom katerega poznam.

Zakaj oz.čemu je potrebno tale ASP NET Machine A…. in ali lahko spremenim,brez škode za moj PC,geslo?

Najlepša hvala za odgovor.

Ta račun komot in brez škode brišeš !!!

OK.

Kaj pa tale grožnja o izgubi certifikatov,datotek itd…… kdo bo to izgubil če brišem datoteke oz.spremenim geslo?

Ne bi rada brisala,da se mi sesuje PC o temle pa pojma od pojma nimam.

BVrskam namreč po PC-ju ker sem prepričana,da se je nekdo pripopal na
moj računalnik.

Torej prosim za pojasnilo kaj sploh je to ASP Net Machine A….

Čisto točno ti jaz ne bom znal razložiti kaj ta račun sploh nstane, sem pa opazil da se mi je pojavil kmalu vsakič ko sem na novo instaliral sebi ali komu drugemu PC z XPji.
Skratka, račun samo brišeš in se ne oziraš na tista sporočila oz. “grožnje”.

Hvala Cec,

bom še koga prosila za mnenje predno brišem.

Ah, nič ni nevarnega, pa tudi briasti ga ni treba. Mogoče tole:
(s strani
The aspnet_wp or ASP.NET Machine Account is created when the Microsoft .Net Framework 1.1 is installed onto a Windows XP computer. The user is created to run the asp.net worker process used in Microsoft’s Internet Information Services, which allows ASP.net to run on your local web server (This is pretty much its only use, it is not used to run normal .net managed executables). There is not a need to worry about this user’s presence; it was not created in malicious way.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Hvala za tole.Obema.

Če pa ga ne zbrišeš, se Okenca navadno ne postavijo do konca, temveč le do ikone uporabnika(ov).

Pingo napisal:

> Če pa ga ne zbrišeš, se Okenca navadno ne postavijo do konca,
> temveč le do ikone uporabnika(ov).

Mi lahko,prosim,tole alo bolj natančno razložiš?

Ko odprem uporabniške račune se mi namreč pokažejo tri okenca.

V enem je moje upor.geslo,v drugem okencu(narisana šahovnica) je
zgoraj opisano,v tretjem pa ‘črna aktovka’ in napisano ‘quest’ poleg pa še:
‘račun za goste je izklopljen’ ….halooo kakšen račun je zopet tole?

Je to normalno.

Naj me,prosim,nekdo razsvetli…zakaj tudi račun za goste

LP

Mislil sem na postavljanje Windowsov – ne na uporabniške račune. Ne postavijo se do konča, ampak moraš klikniti na uporabniško ime (Userja).
Morda se tebi tako ne zgodi, ne vem :)))

Pingo napisal:

> Mislil sem na postavljanje Windowsov – ne na uporabniške
> račune. Ne postavijo se do konča, ampak moraš klikniti na
> uporabniško ime (Userja).
> Morda se tebi tako ne zgodi, ne vem :)))

ja ,vidiš …pri meni gre za’uporabniški račun’.

Zato me toliko bolj moti vse skupaj.

Tri ikonice od katerih za drugo in tretjo ne vem odkod in ne kam :-((

Kaj (že) kompliciraš ? Zbriši in je—

🙂

In zakaj bi kompliciral in brisal če račun ni škodljiv, itaq pa se bo pojavil nazaj? 🙂

@ Pingu…Windowsi se že naložijo do konca, ne naloži pa se uporabnikov profil, ker je pač na računalu več uporabnikov. Ampak tudi to se da enostavno uštimat, brez brisanja vseh ostalih računov.

Ja, prou no, pol naj ga Petrasa še naprej ima, kaj pa pol sploh sprašuje 🙂 Jaz ga vedno brisnem in dosedaj še ni prišel nazaj. Potem gredo winsi do konca noter, ostalega ne pipam 🙂

joj Hmmm …mi poveš kako?

Nisem še brisala.Vedno počakam na več mnenj predno se lotim brisanja kar je najlaže.Težje je dobiti brisano nazaj ,v primeru,da potrebuješ.

Še tole:na PC-ju sem čiiisto sama … nihče drug ga ne uporablja.

Cec,

ne kompliciram samo previdna sem .

Če misliš tisto za v windowse brez izbire accounta, potem si preberi tule .

Kar se tiče pa ASP.NET accounta pa…nekatere zadeve na računalu ne bojo delovale brez njega(debug asp.net strani, IIS), samo če niti ne veš za kaj je ta account, potem jih najbrž niti ne uporabljaš. Ostalo deluje normalno tudi brez tega, tako da če te moti ga zbriši, če ne ga pusti, ker ne dela nobene škode. Če ga zbrišeš, ga pa komot dobiš tudi nazaj.

hvala…bom kar pustila čeprav dejansko ne vem ,za kaj naj bi se uporabljal :((

Mi lahko,prosim,še poveš kaj v računalniškem jeziku pomeni TIME_WAIT
in kaj CLOSE_WAIT ?

Najlepša hvala!

Bom probal čim bolj po domače…

Ko se 2 računalnika “pogovarjata” preko mreže (reciva jim server(tisti, ki pošilja podatke) in klient(tisti, ki sprejema podatke)) vspostavita neko povezavo. Po tej povezavi si izmenjata neke podatke in ko zaključita se mora povezava zapreti(končati). Povezavo lahko najprej konča server, lahko jo konča klient, lahko pa jo končata kar oba istočasno. Če se zgodita varjanta 2 ali 3, potem server to povezavo do klienta “nastavi” na TIME_WAIT, kar pomeni, da bo server počakal na vzpostavitev povezave z naslednjim klientom in da le ta ne bo dobil kakih podatkov, ki bi jih moral dobiti še prejšnji. Če se zgodi varjanta 1, potem server povezavo nastavi na CLOSE_WAIT, pove klientu, da bo končal povezavo in čaka, da se klient odzove na to(ali pa da poteče določen čas, da ne bi čakal v nedogled, če klient ni več dosegljiv).

naj naj naj_ lepša hvala .

Tehle time waitov in close waitov in establishedov pa še kaj lovim preko
programaFiles/TcpView.zip
http://www.sysinternals.com/Files/TcpView.zip
kolikor hočeš…zato sem tudi malo bolj radovedna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close