Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim za nasvet – voda v hladilniku

prosim za nasvet – voda v hladilniku

Imam 5 let star Gorenjev hladilnik, zgoraj ima dodatni predal za zamrzovanje, težava ki je prisotna že lep čas, da se v njemu na dnu zbira voda. Tudi, če ga izklopim, da se led odtali, ga celega očistim, ko ga prižgem nazaj se že čez par ur spet na dnu hladilnika nabira voda, teče dol iz zamrzovalnega predala po notranji strani hladilnika in včasih ko po celem dnevu prvič odprem vrata je toliko vode, da kar ven pljuskne. Kaj bi lahko bilo narobe? Ga naj odvržem na odpad ali raje pokličem serviserja?
Hvala lepa za mnenja.

Kondenz. Zamašena luknjica na zadnji steni hladilnika (spodaj na sredini) , ki jo očistiš s kakšno palčko ali slamico.

Super, super hvala…grem takoj preverit, ker je res zoprno to brisanje.

Verjetno je zamašena ta luknjica; vzemi dovolj dolgo žico, da prideš skozi (na zadnji zunanji steni hladilnika imaš eno tako mini plastično posodico, kamor se steka voda in nato izpari). Pri meni je bilo zadnjič zamašeno na tem zadnjem koncu, ne v hladilniku.

Ja, zamašen aluknjica bo. Jaz imam sicer Elektrolux, pa se mi isto dogaja. Verjetno smo zato pri nakupu že dobili to žičko za čiščenje. Jaz imam zato kar eno tenko viledo na dnu, da me kakšna poplava ne preseneti.

Lahko pa mi kdo razloži zakaj se to sploh maši? In kako to resnično očistiti? Odmakniti hladilnik, razstaviti? Kako se pride do te posodice zadaj? je pa res, da imamo v hladilniku ogromno zelenjave vedno.

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Maši se od umazanije, ki jo voda pobira na svoji poti, ko teče po zadnji steni.

In ni potrebe po razstavljanju ali odmikanju.

luknjo fajn sščisti kt so ti že zgoraj svetovali. fajn je tudi da preveriš kako ti guma tesni (daj jo fajn očistit z mehko krpo in blago raztopino detergenta, potem jo pa natanko premaži z jedilnim oljem, da izbojlšaš tesnenje)..ker je lahko tolikšna količina vode kt jo ti omenjaš tud posledica slabega tesnenja vrat

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Maši se od vodnega kamna.

to glih ne dežiker pri temp v frižiderju se vodni kamen glih ne izloča…lukno pa fino pomaga mašiti sivnjarija, ki se nabira na steni, policah in jo kondenz potem s sabo vzame

pa avtorici še en nasvet: naj se živila, pakunge,.. ne dotikajo sten. tud takle hec vpliva na vodo v frižiderju

to glih ne dežiker pri temp v frižiderju se vodni kamen glih ne izloča…lukno pa fino pomaga mašiti sivnjarija, ki se nabira na steni, policah in jo kondenz potem s sabo vzame

pa avtorici še en nasvet: naj se živila, pakunge,.. ne dotikajo sten. tud takle hec vpliva na vodo v frižiderju[/quote]

Ja, imaš prav. Pa redno čiščenje, da ni ledu.

A mogoče kdo ve – mi imamo nov hladilnik, isto z zamrzovalnim predalom posebej. Nov je, se pravi gume dobro tesnijo, čistim itd. Pa se vseeno v desnem zgornjem (zadaj) kotu nabira led/sneg. Cel predal je ‘čist’, samo v tem delu se en dva tri nabere led.

Hvalla in lep dan!

Hm, kako to, da se potem nabira v straniščni školjki, kjer je zelo trda voda, pa tudi na umivalniku?

VODA v WC školjki je iz vodovodneg asistema in ima vedno več kot 5 C…pozimi recimo tam okrog 5,7 C, poleti pa komot doseže tud 20.

Voda v školjki je v znanto večjih količinah kot v hladilniku, v vhladilniku je mareč nezaželjena, v škojki jo pa rabš

pa še tnekaj ti je stoji v školjki , tista pa se komot segreje, pa še vsake tolk sveža doteče…..

pa še kaj bi se našlo

pa avtorici še en nasvet: naj se živila, pakunge,.. ne dotikajo sten. tud takle hec vpliva na vodo v frižiderju[/quote]

A mogoče kdo ve – mi imamo nov hladilnik, isto z zamrzovalnim predalom posebej. Nov je, se pravi gume dobro tesnijo, čistim itd. Pa se vseeno v desnem zgornjem (zadaj) kotu nabira led/sneg. Cel predal je ‘čist’, samo v tem delu se en dva tri nabere led.

Hvalla in lep dan![/quote]

je mogoče hladilnik nagnje, torej da ni v levelu?mate kaj takega na hladilniku, da je na tistem koncu topleje, oz onemogočeno kroženje zraka (zadaj na hladilnih rebrih je mogoče kaj kar onemogoča hlanjenje, izmenjavo zraka oz mate kaj gor na zgornji površini hladilnka kaj takega, da greje)?

je mogoče hladilnik nagnje, torej da ni v levelu?mate kaj takega na hladilniku, da je na tistem koncu topleje, oz onemogočeno kroženje zraka (zadaj na hladilnih rebrih je mogoče kaj kar onemogoča hlanjenje, izmenjavo zraka oz mate kaj gor na zgornji površini hladilnka kaj takega, da greje)?[/quote]

Mislim, da ni nagnjen. Stoji na tleh, tako kot drugi lementi. Kaj pomeni ‘v levelu’?

Je pa res, da je 1/5 hladilnika pred oknom, ostali del pa pred zidom. Ni šlo drugače, ker smo ‘staro’ kuhinjo selili v nov flet. Rebra hladilnika so od stene odmaknjena 10 cm.
Na hladilniku nimamo nič, razen en prtiček in kakšno (neplačano):)) položnico.

Pišuka ‘whitecow’, res si majster in pri meni si dobil 5 točk! Hvalla ti za pomoč!

Mogoče je tam preveč naloženih stvari, ki preprečujejo kroženje zraka ?

Mislim, da ni nagnjen. Stoji na tleh, tako kot drugi lementi. Kaj pomeni ‘v levelu’?

v levelu pomeni da stoji ravno, da ne visi, da ni nagnjen..

Je pa res, da je 1/5 hladilnika pred oknom, ostali del pa pred zidom. Ni šlo drugače, ker smo ‘staro’ kuhinjo selili v nov flet. Rebra hladilnika so od stene odmaknjena 10 cm.

a so čista? kdaj/kolk pogosto jih čistite?

kolk pa kaj pravijo navodila? mi ga mamo cca 15 cm od stene, pa 20 cm je razlika med zunanjo površino hladilnika, ker takopiše v navodilih… je pa res, da ga mamo v temnen delu kuhinje, kjer nanj nič ne sveti, niti nima drugih virov toplote

a je stisti del. kjer se nabira led pred ali za oknom? ker če je pred oknom, torej da najn sveti sonce ga to lahk greje, posledično mora hladilnik bolj hladiti pa maš led

Na hladilniku nimamo nič, razen en prtiček in kakšno (neplačano):)) položnico.

Pišuka ‘whitecow’, res si majster in pri meni si dobil 5 točk! Hvalla ti za pomoč![/quote]

Hladilnik hladi toliko, kolikor mu to “dopušča” termostat.
Če na njega sveti sonce ali je v prostoru bolj toplo, bo le dlje časa delal, da bo ohladil na nastavljeno temperaturo. Ne bo pa zaradi tega bolj hladil.

Mogoče je le termostat nastavljen na prenizko temperaturo. Dovolj je med 2 in 3.

Uff, obema 100x hvala!

Kaj rebra se morajo čistit? Jaz jih nikoli :((. Moram cel hladilnik umaknit, povlečt in posesat? Jebela .)) kako pa uni čistijo, ki imajo vgradnega? (aja tam se ne nabere prah?)

In res imam najbrž na premajjhni temperaturi. Ker ta hladilnik fuuul hladi, naspram prejšnjemu. Gumb imam za kakšen mm pod št. 2. Ker ne maramo premrzle pijače, salame, sadja, jogurtov…..

V resnici pa ni panike – pač malo večkrat spucam ‘skrinjo’. Vse zložim na kup, ugasnem, pustim odprta vratca in v roku 1,5 ure vse zglajštam.) 1x na dva meseca. Ker potem tudi bolj potihom dela in mislim, da ‘laufa’ precej manjkrat, kot če je zaledenen.

HVALA vama, res! LP

(zdaj bo kakšna Mona rekla: “hladilnik se puca vsak teden!! :))) OOoooo šit!

Whitecow!

Gumb ima skalo od 1 do 5. Na koliko (kateri cifri) naj imam naštimano temperaturo?

Uf, na koliko časa naj pa posesam rebra zadaj? Vsako leto?
A da se took pozna, če so ‘mal’ zaprašena?

Hvalla!

Včeraj nisem uspel pogledat, ker sem dobil nepričakovane obiske, zato pa sem pogledal danes. Ne vem, če sem slep ali kaj, nikjer ne vidim obene luknjice, spodaj je nekaj žic, nekaj okroglega in potem nad tistim črna “mreža” ali “rebra”, niker ni nobene luknjice ali česa, kar bi lahko očistil. Vode pa spet za pol malega lavorja (cca 3 dcl). Za znoret! Pa je bil hladilnik med najdražjimi, ko sem ga kupoval, sem verjel, da bo špilal kot mora vsaj 20 let.

kva pa ti pišeš sploh?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close