Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prosim za mnenja – cena popravila avta cca. 2800 eur?

Prosim za mnenja – cena popravila avta cca. 2800 eur?

Lepo pozdravljeni,

sem laik na področju avtomobilizma. Pred kratkim mi je na avtu razneslo turbino, avto je Megane 03′, 1.9 dci. Na pooblaščenem servisu so nam rekli, da bo popravilo vseh delov, ki so se uničili (zraven turbine) prišlo okrog 2800 eur, kar je polovična vrednost avtomobila. Prosil bi za mnenje, ker ne vem ali se mi popravilo izplača (oziroma ali je to realna cena popravila?) – glede na to, da še imam avto na leasing za naslednji 2 leti.

Hvala in lep pozdrav,

O.

Lep pozdrav,

samo res, Renault-i pa dostikrat slišim, da se močno kvarijo. Sem tudi veliko zasledil tega, da imajo okvare motorjev, tako da nekaj je res na tem. Aja, oprosti, sem zašel.

Torej, če to popravijo na servisu, potem je to dejansko neka realna cena, ker sama turbina je eden izmed dražjih delov avtomobila. Seveda pa spet obstajajo alternative, kot so kopije originalov in morebiti se bi dalo to ceneje skozi priti, ampak za to pa nisem pravi naslov. Bo moral še kdo drugi reči kaj na to. Opozoril bi samo na to, da če bo to opravljeno na servisu, bi jaz zahteval, da zraven pokažejo tudi vse zamenjane (stare) dele in vse nove dele, ki so notri (se pravi, originalne račune novih delov (škatle, itd)), ker se nemalokrat zgodi, da ti računajo novi del, v avto pa ti dajo obnovljeni del. In če že plačaš novi del, potem tudi zahtevaj taki del.

Upam, da sem kaj pomagal,

Lp

Innocence, hvala, Bom upošteval nasvet.

Hočem original dele, saj se ne mislim igrati z obnovljenimi oziroma starimi deli. Če že moram plačati takšno vsoto mi je vseeno, če bi pri nepooblaščenem mehaniku dal nekaj sto evrov manj za neoriginalne dele.

Z avtom sem bil popolnoma zadovoljen do sedaj – nikakršnih problemov, mala poraba, okretnost itd. Po tem dogodku pa sem tudi jaz množično začel dobivat informacije o pokvarljivosti turbin na Renaultih, sploh na letnikih med 2003 in 2005 – pa imam prevoženih ok. 100.000 km. Tako da priporočam lastnikom Renaultov (vsaj tistim tako laičnim kot sem jaz), naj položijo malo pozornosti na to glede na razširjenost “fenomena”.

Hvala in lep pozdrav,

O.

Kje si pa kupil ta avto? Praviš, da imaš 100.000 prevoženih km, avto pa je letnik 2003. To je načeloma v povprečju 14.000 km na leto, kar je sicer povsem verjetno, ampak zakaj bi nekdo sploh prodajal avto tako zgodaj, če pa z njim ne naredi nekih bistvenih kilometrov?
Jaz, recimo, naredim 50.000 km na leto in menjam avto vsakih 4-5 let, tako da mi ga vzamejo v ceno. In avto po 200.000 km ali še več sploh ne kaže teh km, saj je star šele 4 leta. Opazil sem, da avtohiša, ki mi je prodala nov avto, starega nikoli ne prodaja sama, ampak ga odda naprej drugi avtohiši. V tem času avto verjetno izgubi kakšnih 100.000 km ali več in postane zanimivejši za nadaljno prodajo.

Tudi zato sam vedno kupujem samo nove avtomobile. V življenju sem kupil le en rabljen avto in 7 novih.

Mislim, da je dosti več takšnih, ki delajo 14.000 kot 50.0000 km/letno in si zaželijo spremembo kljub temu, da avto nima veliko kilometrov. Pusti avto šole, in službene avtomobile. Govorim o privatnih avtomobilih, posebej tistih, ki stanujejo v mestu in največkrat uporabljajo avto samo čez vikend, ker gredo v službo na drugačen način.

Za to da gre turbina so si vozniki največkrat krivi sami. Hitra pospeševanja neogretega motorja in takojšnje ugašanje zelo ogretega motorja, brez vsaj nekaj kilomterov umirjene vožnje, so smrt za turbino. To pa ne pomeni, da ene firme nimajo več težav kot druge.

New Report

Close